Acteurs

Acteur Chuck Connors's bio: kinderen, vrouw, gezinslengte, nettowaarde en dood

Wie was Chuck Connors?

Geboren als Kevin Joseph Aloysius Connors op 10 april 1921 in Brooklyn, New York, VS, was hij een acteur, basketbalspeler en honkbalspeler. Hij kreeg bekendheid met een rol van Lucas McCain in de tv-serie The Rifleman van 1958 tot 1963. Zijn acteercarrière overspande meer dan 40 jaar waarin hij meer dan 130 film- en tv-rollen wist te veroveren, maar de rol van Lucas is inderdaad het handelsmerk geworden. van zijn carrière.

Vroege leven

Zijn ouders, Marcella en Alban Francis Connors waren immigranten uit Newfoundland en Labrador. Chuck groeide op in een vroom christelijk gezin en droeg bij aan de toewijding van zijn familie door als misdienaar te dienen in de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand in zijn geboorteplaats Brooklyn.

Bekijk dit bericht op Instagram

Chuck Connors met een baard in de film Ride Beyond Vengeance uit 1966. . . . . . . . . . . . . . . #srsly #lookitup #TheRifleman #GetGlue #Cowboys #beatsofhell #ChuckConnors #Pacers #AMC #workintheam #westerns #vintagelife #TerrorSquad #Rawhide #LA #Dodgers #metv #hulu #CA #USA #daily #picbetheday #vsome

Een bericht gedeeld door Daniel Oliveira (@theriflemanofficial) op 7 september 2016 om 8:34 uur PDT

Hij ging naar de Adelphi Academy, waar hij in 1939 afstudeerde. Omdat hij een professionele honkbalspeler wilde worden, ontving Chuck aanbiedingen van verschillende hogescholen en universiteiten en koos uiteindelijk voor Seton Hal University. Eenmaal op de universiteit begon Chuck te honkballen, maar hij werd ook verliefd op basketbal.

Naam verandering

Hoewel zijn geboortenaam Kevin was, vond hij het helemaal niet leuk; het was tijdens zijn Seton Hall University-jaren dat hij de naam veranderde in Chuck, wat afkomstig was van zijn uitdrukking tijdens het spelen van honkbal, toen hij Chuck het tegen me riep, schat tegen de werper. De bijnaam bleef hangen en hij besloot het als zijn echte naam aan te nemen.

Militaire dienst

Hij bracht slechts twee jaar door aan de Seton Hall University, toen de VS de Tweede Wereldoorlog binnengingen en Chuck nodig was in het leger. Hij werd naar Fort Campbell gestuurd, waar hij diende als instructeur voor tankoorlogvoering, en werd later overgebracht naar West Point, New York.

Basketbal carrière

Eenmaal ontslagen uit het leger, trad Chuck toe tot de Boston Celtics van de Basketball Association of America. Hij bracht twee jaar door in Boston en in de eerste thuiswedstrijd werd hij de eerste basketballer die het bord brak. Hij gooide de bal richting de rand en raakte het glas van het bord dat meteen brak. Het was echter het glas dat niet goed was geïnstalleerd, waardoor het onder een kleine druk brak. Chuck werd die dag echter een legende.

Honkbal carrière

Hij verliet Boston om honkbal te spelen voor de Brooklyn Dodgers, maar na slechts één wedstrijd in de major league en een paar seizoenen in minor leagues te hebben gespeeld, verliet Chuck de Dodgers en ging hij naar de Chicago Cubs. Zijn speeltijd nam toe, maar na slechts één seizoen werd hij opnieuw naar de minor leagues gestuurd, dit keer om voor de Los Angeles Angels te spelen. Dit bleek een keerpunt in zijn leven te zijn; tijdens het spelen voor de Los Angeles Angels, werd hij opgemerkt door een MGM-casting director, en in 1952 werd hij een fulltime acteur, waardoor hij zijn carrière in de sport achter zich liet.

acteerdebuut

Hij werd gegoten in de film Pat en Mike in 1952, als politiekapitein; hoewel het maar een ondergeschikte rol was, kreeg Chuck genoeg aanmoediging om andere rollen te zoeken; hij ging verder met kleine rollen en zorgde voor optredens in projecten als Hold Back the Night, Death in Small Doses en The Hired Gun, onder anderen.

Stijgen naar het sterrendom

Hij kreeg bekendheid in de late jaren '50, met de rol van Lucas McCain in de veelgeprezen tv-serie The Rifleman (1958-1963), samen met Johnny Crawford in deze specifieke serie waarin ze allebei werden gevierd - de twee bleven goede vrienden tot de dood van Chuck. Hij genoot succes na het einde van de serie in 1963, zette zijn carrière voort met de hoofdrol in de avonturenfilm Flipper (1963), en speelde vervolgens Jason McCord in de tv-serie Branded (1965-1966), gevolgd door de hoofdrol in de avonturenfilm Captain Nemo en de Underwater City in 1969.

Aanhoudend succes

In de volgende twee decennia werd Chuck een van de meest beroemde acteurs, met rollen in succesvolle films als Soylent Green in 1973, Tourist Trap (1979), Summer Camp Nightmare (1987) en vele anderen, wat zijn vermogen alleen maar verder verhoogde .

Afgelopen jaren


Voordat Chuck in 1992 stierf, verscheen hij in verschillende films zoals The Gambler Returns: The Luck of the Draw in 1991, met Kenny Rogers, Rick Rossovich en Reba McEntire, en in de actiefilm Three Days to a Kill in 1992, zijn laatste verschijning op het scherm.

Weet je hoe rijk Chuck Connors was?

Met meer dan 130 rollen verdiende Chuck zichzelf een behoorlijk fortuin - laten we eens kijken hoeveel precies. Volgens bronnen wordt het vermogen van Chuck geschat op $ 5 miljoen. Enkele van de meest winstgevende films waarin hij verscheen, zijn Move Over, Darling (1963) en Old Yeller (1957), die aanzienlijk hebben bijgedragen aan zijn vermogen.

Huwelijken, liefde, leven en dood

Chuck trouwde en scheidde drie keer; zijn eerste vrouw was Elizabeth Jane Riddell van 1948 tot het begin van de jaren '60; het echtpaar had samen vier kinderen. In 1963 trouwde hij met de Indiase actrice Kamala Devi; hun huwelijk duurde tot 1972. Vijf jaar later trouwde hij met actrice Faith Quabius, maar hun huwelijk duurde slechts drie jaar. Op het moment van zijn dood had Chuck een relatie met Rose Mary Grumley.

Liefdadigheidswerk

Tijdens zijn leven had Chuck talloze manieren gevonden om zijn deel terug te geven aan de gemeenschap; hij richtte de Chuck Connors Charitable Foundation op, waarmee hij talloze liefdadigheidsevenementen organiseerde, waaronder het golftoernooi, dat elk jaar in de Canyon Country Club in Palm Springs, Californië wordt gehouden. Alles wat zou worden opgehaald, zou worden gegeven aan de Angel View Crippled Children's Foundation.

Russische connectie

De serie The Rifleman maakte Chuck populair over de hele wereld, inclusief Rusland. Dit opende de deuren naar de Sovjet-Unie en ontwikkelde een hechte vriendschap met Leonid Brezjnev, de toenmalige leider van de Sovjet-Unie.

Zware roker

Chuck begon in de jaren '40 met roken en rookte vaak twee pakjes sigaretten per dag. Dit leidde tot longkanker, en uiteindelijk zijn... dood op 10 november 1992 in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles. Zijn stoffelijk overschot werd begraven op de San Fernando Mission Cemetery in Los Angeles.

Aanbevolen