Acteurs

Alfonso Freeman Wiki Biografie, leeftijd, vermogen, vrouw, kinderen

Alfonso Freeman's korte bio

Alfonso Freeman is een acteur, maar is vooral bekend als de zoon van de met een Oscar bekroonde Amerikaanse acteur Morgan Freeman, die algemeen wordt erkend vanwege zijn rol in veelgeprezen films als The Shawshank Redemption (1994), Se7en (1995) en The Bucket List. (2007) en The Retrieval (2013).

Het vroege leven en de kindertijd

Alfonso Rene Freeman was geboren onder het sterrenbeeld Maagd op de 13eSeptember 1959, in Los Angeles, Californië, VS, van Morgan Freeman's buitenechtelijke affaire met Loletha Adkins (née Polk). Hij heeft de Amerikaanse nationaliteit en is van Afro-Amerikaanse etniciteit.

Als kind uit een buitenechtelijke affaire bracht hij het grootste deel van zijn jeugd door zonder zijn vader , opgegroeid in Compton, Californië. Alfonso's eerste contact met zijn beroemde vader dateert uit 1979, eerst aan de telefoon, daarna persoonlijk in 1984 op de set van de miniserie The Atlanta Child Murders, waarin Morgan Freeman speelde.

Alfonso's opleiding

Hij ging naar de Marion Anderson Elementary School, daarna naar Ralph J. Bunche en Benjamin O. Davis Jr. High Schools voordat hij overstapte naar Compton High School, waar hij in 1977 afstudeerde.

Hij schreef zich in aan de California State University, Long Beach (vaak aangeduid als CSULB of zelfs The Beach), waar hij studeerde als hoofdvak in de kunst, maar het is niet bekend of hij uiteindelijk afstudeerde of niet.

Carrière

Als zoon van een beroemde acteur en ook omdat hij opgroeide in The City of Angels, een van 's werelds hoofdsteden van de filmindustrie, is het geen wonder dat Alfonso zelf een succesvolle acteur werd. Zijn debuut als acteur voor de camera vond plaats in 1994, toen hij kort samen met zijn vader verscheen in de iconische dramafilm The Shawshank Redemption.

Bekijk dit bericht op Instagram

Tal pai, tal filho. Alfonso & Morgan Freeman. #supernovaculturapopoxente #morganfreeman #alfonsofreeman #cinema #movies #followme

Een bericht gedeeld door SUPERNOVA (@supernovacultpop) op 20 februari 2018 om 01:43 PST

Hij maakte vervolgens een korte verschijning in de 1995 Oscar-genomineerde misdaaddrama film Se7en, met Morgan Freeman en Brad Pitt in de hoofdrollen.

In 1998 Alfonso speelde in de onafhankelijke dramafilm Burn, terwijl hij in 1999 zijn debuut op het kleine scherm maakte in een aflevering van de L.A. Heat-actiekomedieserie. Aan het begin van de jaren 2000 voegde hij nog een ondersteunende rol toe aan zijn professionele portfolio , opnieuw samen met zijn vader en tegenover Renée Zellweger en Chris Rock in de Golden Globe-winnende komische dramafilm Nurse Betty.

Later dat jaar speelde hij de hoofdrol in de korte parodiefilm The SharkTank Redemption, waarna hij gastrollen speelde in een reeks bijrollen in populaire tv-series zoals ER, Providence, The Practice en JAG. In 2004 verscheen Alfonso in de indiefilm Mad Song, die werd gevolgd door een gastrol in de tv-misdaadfilm Central Booking uit 2005 en met een hoofdrol in de thrillerfilm Ten ’til Noon uit 2006.

Yay, we hebben Riverdale behandeld! https://t.co/pTE9aYMU1m

— Robot Kip (@cyberneticfowl) 21 mei 2018

Echter, naar een grotere bekendheid Alfonso Freeman kwam later in 2006, toen hij zijn stem gaf aan verschillende personages in de geanimeerde tv-komedieserie Robot Kip , waarna hij opnieuw samen met zijn vader optrad, dit keer vergezeld door Jack Nicholson in de komische dramafilm The Bucket List uit 2007. De echte doorbraak in zijn acteerwerk carrière vond pas plaats in 2013, toen hij werd geëerd met verschillende prijzen op het Phoenix Film Festival en het New Orleans Film Festival, voor zijn optreden in de westerse dramafilm The Retrieval.

Alfonso heeft sindsdien talloze optredens aan zijn portfolio toegevoegd, waaronder meer memorabele rollen in films zoals Life of a King (2013), The Miracle Man (2014) en Shattered (2017), en in tv-series zoals Shooters Stance, Decker en meer recentelijk Social Meisje.

Priveleven

Tussen 1982 en 1989 was Alfonso getrouwd met Cynthia Gafford met wie hij de zonen Joshua Caleb, Donovan Lee en Alfonso Rene II verwelkomde. Sinds augustus 1994 is hij getrouwd met Larcenia Letice. Hij is 1,85 m lang en weegt ongeveer 79 kg.

Alfonso Freeman

Netto waarde

Zijn nettowaarde vanaf eind 2019 is bijna $ 1 miljoen, verworven door zijn carrière in de filmindustrie die sinds 1994 actief is, en waarin hij bijna 40 optredens heeft gedaan.

Zijn vader Morgan Freeman

Morgan Freeman werd geboren op de 1NSjuni 1937, in Memphis, Tennessee, VS, en is een van de meest populaire Amerikaanse filmsterren – hij is niet alleen een versierd acteur maar een populaire verteller, maar ook een producent en een regisseur.

In zijn professionele acteercarrière, actief sinds 1964 en momenteel met bijna 130 acteercredits, heeft hij een groot aantal onderscheidingen en prijzen verdiend, waaronder vier Academy Award-nominaties, en een Academy Award zelf in 2005, voor zijn optreden in de dramafilm Million Dollar Baby, en twee Golden Globes en twee nominaties voor de Primetime Emmy Award.

Vrolijk kerstfeest allemaal! -M

Gepost door Morgan Freeman Aan woensdag 25 december 2019

Met zo'n voorspoedige carrière, rijk aan grote filmrollen, is het moeilijk om alle hoogtepunten van zijn op te sommen professionele portfolio . Meer van Freemans meest memorabele optredens zijn echter zeker films zoals Street Smart (1987), Driving Miss Daisy (1989), evenals Wanted (2008) en Invictus (2009) om er maar een paar te noemen.

Aanbevolen