Acteurs

Andre Braugher's vrouw, Ami Brabson Wiki Biografie, leeftijd, familie, vermogen

Wie is Ami Brabson?

Ami Brabson is een Amerikaanse actrice, die niet alleen bekend staat om haar optreden in verschillende terugkerende rollen in populaire tv-series zoals Homicide: Life on the Street, Law & Order en Law & Order: Special Victims Unit, maar ook algemeen wordt erkend als de echtgenote van de Amerikaanse acteur, producer en regisseur Andre Braugher.

Nog een kans om mijn nieuwe show te zien, A CHANGE IS GONNA COME this Saturday, 10/20! Kaarten nu 15,-! Kom alsjeblieft, ik zou...

Gepost door Vriend Brabson Aan maandag 15 oktober 2018

Het vroege leven en onderwijs

Ami heeft de Amerikaanse nationaliteit en is van Afro-Amerikaanse etniciteit, terwijl verdere details over haar geboortedatum – waarschijnlijk eind jaren zestig – geboorteplaats en de achtergrond van haar familie, ouders of broers en zussen tot op de dag van vandaag nooit publiekelijk zijn onthuld. Na het voltooien van haar basis- en secundair onderwijs, schreef ze zich in aan de Northwestern University in Evanston, Illinois, waar ze afstudeerde en haar Bachelor of Arts-graad in kunst behaalde. Omdat ze al van jongs af aan geïnteresseerd was in acteren, ging Ami na het voltooien van haar studie haar droom na en schreef ze zich in aan het Graduate Acting-programma van de New York University, waar ze later haar Master of Fine Arts-graad in acteren behaalde.

Vroege carriere

Nadat ze in de wereld van acteren was gedoken, verbeterde Ami haar vaardigheden door een reeks off-Broadway-optredens in de loop van de volgende jaren. In haar theatrale acteerportfolio zijn er tal van optredens in verschillende toneelstukken, waaronder Marion McClinton's producties Splash Hatch on the E Going Down, Fences en Day of Absence evenals Claude Purdy's The Piano Lesson om er maar een paar te noemen.

Vriend Brabson

Ami Brabson's acteercarrière

Ami's debuut voor de camera vond plaats in 1993 toen ze werd gecast voor de terugkerende rol van Mary Pembleton in de Primetime Emmy winnende tv-misdaaddramaserie Homicide: Life on the Street, die ze in de loop van de volgende zeven jaar portretteerde, door de show zes seizoenen. In 1998 verscheen ze in een paar afleveringen van de tv-serie All My Children, voordat ze een van haar meest bekende rollen tot nu toe kreeg - die van Rechter Madeline Drake in de tv-misdaaddramaserie Law & Order, die ze af en toe hernam tot 2009. , door de 12 seizoenen van de show.

In 2000 maakte Brabson een gastoptreden in verschillende afleveringen van de tv-serie The Beat, terwijl ze in 2004 schitterde in een aantal afleveringen van The Jury tv-series. Tussen 2004 en 2009 voegde Ami slechts enkele gastoptredens toe aan haar professionele portfolio , onder meer in tv-series Six Degrees, Kidnapped en Kings, terwijl ze tussen 2009 en 2012 schitterde als Rouwadviseur in de televisieserie Damages.

In 2012 werd Ami Brabson gecast voor een andere iconische rol in haar carrière - als Rechter Karyn Blake in de met een Golden Globe bekroonde misdaaddramaserie Law & Order: Special Victims Unit, die ze sindsdien vertolkt. Enkele van haar andere meest recente acteeroptredens voor de camera bevatten ook een gastrol in een andere tv-misdaaddramaserie - Bull.

Naast de al genoemde, schittert Ami Brabson sinds 2017 in een ‘one-woman-show’ – Fenomenale vrouwen . De voorstelling, geregisseerd door Corrina Sowers Adler en gepresenteerd door de Havre de Grace Coloured School Foundation, werd oorspronkelijk uitgebracht ter ere van de viering van Women's History Month.

Het huwelijk van Ami Brabson met Andre Braugher

Ze is er op de een of andere manier in geslaagd om haar privéleven ver van de media te houden, omdat er niet veel details over haar persoonlijke leven beschikbaar zijn. Het is echter publiekelijk erkend dat sinds de 28eDecember 1991, Ami is getrouwd met een collega, Amerikaanse acteur en producer Andre Brauger .

Brauger werd geboren op de 1NSJuli 1962, in Chicago, Illinois, VS, als jongste van vier kinderen van Floyd en Sally Braugher. Nadat hij was afgestudeerd aan de St. Ignatius College Prep School, schreef hij zich in aan de Stanford University, waar hij in 1984 afstudeerde en zijn Bachelor of Arts-graad in theater behaalde, terwijl hij in 1988 zijn Master of Fine Arts-graad behaalde aan de Drama Division van de Julliard School. In zijn welvarende acteercarrière voor de camera, die actief is sinds 1989, kreeg hij erkenning voor de hoofdrol in een reeks tv-series, waaronder zijn meest memorabele optredens als Frank Pembleton in de tv-serie Homicide: Life on the Street, die hem de Primetime Emmy opleverde. Award in 1998, en als de kapitein Raymond Jacob Holt in de politie-live-action sitcom Brooklyn Nine-Nine waarvoor hij werd geëerd met de prestigieuze Primetime Emmy Award in 2015 en 2016. Voor zijn geweldige optredens in tv-series Gideon's Crossing en Thief, Andre werd tweemaal genomineerd voor Golden Globe Awards.

Geduldig wachten op #Brooklyn99 beginnen. pic.twitter.com/aKe0whWZyp

- Andre Brauger (@AndreBraugher) 22 maart 2019

Samen hebben Ami en Andre drie kinderen verwelkomd: zoons genaamd Michael (geboren in 1992), Isaiah (ter wereld gebracht in 1996) en Wesley (2003). Na meer dan 28 jaar sterk te zijn en geen controverses te hebben, kan men concluderen dat ze gelukkig getrouwd zijn. Zij en haar echtgenoot behoren tot Unitarian Universalists. Samen met haar familie woont Brabson in South Orange, New Jersey.

Ze is niet actief op een van de populaire sociale-medianetwerken, terwijl details over haar vitale statistieken tot nu toe nooit publiekelijk zijn onthuld.

Netto waarde

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel rijkdom deze Amerikaanse actrice tot nu toe heeft vergaard? Hoe rijk is Ami Brabson? Volgens bronnen wordt geschat dat het totale vermogen van Ami Brabson, sprekend over medio 2019, rond de som van $ 500.000 ligt, die voornamelijk is verworven door haar acteercarrière voor de camera, overvloedig met televisie-optredens en actief sinds 1993.

Aanbevolen