Acteurs

Barry Corbin's Wiki Bio, leeftijd, kanker, vermogen. Dood of levend?

Wie is Barry Corbin?

Leonard Barrie Barry Corbin werd geboren op 16 oktober 1940 in Lamesa, Texas, VS, en is een acteur, misschien nog het best bekend om zijn rol in de televisieserie Northern Exposure die liep van 1990 tot 1995. Zijn optreden in de show won hem twee nominaties voor Primetime Emmy Awards.

De rijkdom van Barry Corbin

Hoe rijk is Barry Corbin? Vanaf begin 2020 schatten bronnen een nettowaarde van meer dan $ 4 miljoen, verdiend door een succesvolle carrière als acteur. Hij is sinds de jaren zestig actief in de entertainmentindustrie, waaronder verschillende filmprojecten.

Gepost door Barry Corbin Aan zaterdag 27 oktober 2018

Het vroege leven en onderwijs

Genoemd naar de auteur J.M. Barrie, groeide hij op in Lamesa, de zoon van een voormalige leraar en Kilmer Blaine Corbin, Sr. die twee termijnen een democratisch lid was van de Texas State Senaat. Op jonge leeftijd was hij betrokken bij atletische activiteiten zoals American Football, maar al snel verlegde hij zijn interesse naar kunst, met name naar acteren en ballet.

Hij ging naar Monterey High School, de derde middelbare school die werd opgericht in Lubbock, Texas, en een deel van het Lubbock Independent School District, ontstaan ​​uit de fusie van twee gemeenschappen.

Nadat hij was afgestudeerd aan de middelbare school, schreef hij zich in bij Texas Tech University om een ​​graad in de theaterkunsten af ​​te ronden. De school staat bekend om de op zeven na grootste studenteninschrijving in Texas en biedt meer dan 150 cursussen op een campus met een Spaans Renaissance-thema. De meerderheid van de studenten komt uit het zuidwesten van de VS, hoewel de bevolking in totaal bestaat uit alle 50 staten en meer dan 100 landen.

Carrièrebegin en opkomst tot roem

Op 21-jarige leeftijd werd Corbin opgeroepen voor het US Marine Corps en diende hij twee jaar voordat hij terugkeerde naar Texas Tech om zijn opleiding af te ronden.

Barry Corbin

In de jaren zestig begon hij zijn zoektocht naar professionele toneel spelen , voornamelijk als Shakespeare-acteur in deze periode. Naarmate zijn carrière vorderde, nam hij meer van de rollen op zich en werd bekend door het spelen van lokale sheriffs, gezagsdragers, militaire leiders en af ​​en toe een schurk. Enkele van zijn meest opvallende projecten zijn War Games, Urban Cowboy en Any Which Way You Can, met in de hoofdrol naast Clint Eastwood.

Hij had ook een rol in de veelgeprezen Western Lonesome Dove, waarin hij een stuntelige plaatsvervanger speelde. In 1979 begon hij een terugkerende rol in Dallas, die hij de volgende zes jaar bekleedde.

Terwijl hij bij de show was, was hij ook betrokken bij andere projecten, zoals de miniserie The Thorn Birds. Hij speelde ook Merit Sawyer in de serie Boone, een vaderfiguur op het platteland van Tennessee in de jaren vijftig. In 1990 had hij een van zijn meest opvallende rollen in Noordelijke blootstelling , het spelen van voormalig astronaut en lokale zakenman Maurice Minnifield.

Latere carrière

Tegelijkertijd vertelde Barry de veelgeprezen TBS-documentaire Moon Shot, die het verhaal vertelt van de ruimtewedloop in de jaren zestig.

Daarna begon hij met videogamewerk en verscheen hij in live-actiesegmenten voor verschillende Command & Conquer-games, waarbij hij generaal Carville speelde in Command & Conquer: Red Alert, Command & Conquer: Red Alert 2 en Command & Conquer: Yuri's Revenge. In 2003 werkte hij aan een korte film getiteld Blackwater Elegy naast John Cullum, castlid van Northern Exposure.

Barry werd vervolgens gecast in een andere langdurige rol, in de dramaserie One Tree Hill, waarin hij de basketbalcoach Whitey Durham speelde in de WB / CW-show, die zich afspeelt in een fictief stadje in North Carolina, na het leven van twee halfbroers.

In 2008 werd hij gecast in de met een Oscar bekroonde film No Country for Old Men, een neowesterse film geregisseerd door de Coen Brothers, en gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2005, geschreven door Cormac McCarthy. De film volgt het verhaal van een lasser uit Texas en een veteraan uit de Vietnamoorlog, terwijl hij in de jaren tachtig in West-Texas woont - velen beschouwen het als de beste film van de gebroeders Coen. Enkele van Barry's meer recente projecten zijn Windsor en All Saints in 2018.

Ik wilde jullie allemaal laten weten dat ik al jullie steun en lieve woorden waardeer. pic.twitter.com/2vUk7PO1va

— Barry Corbin (@TheBarryCorbin) 13 maart 2019

Priveleven

Voor zijn persoonlijke leven is bekend dat Corbin in 1965 met Marie Elyse Soape trouwde, en hun huwelijk duurde negen jaar voordat ze scheidden. In 1976 trouwde hij met Susan Berger, en ze bleven samen tot ze in 1993 gingen scheiden. Hij heeft vier kinderen, van wie de oudste is geadopteerd, en die pas op haar 26e van haar bestaan ​​afwist. Hij woont nu bij zijn dochter en hun kleinkinderen. Een van zijn zonen is in zijn voetsporen getreden als acteur.

Afgezien van films, staat hij bekend als zeer gepassioneerd als het gaat om paardensport, besteedt hij veel vrije tijd te paard, hoedt hij voor vee op zijn kleine ranch in Texas, en won hij tijdens zijn leven vele snijpaardenwedstrijden. Hij heeft ook tijd en geld besteed aan liefdadigheidswerk. Hij werd zelfs woordvoerder van de National Alopecia Areata Foundation.

In 2009 werd hij ingewijd in de Texas Cowboy Hall of Fame, drie jaar later ook in de Texas Film Hall of Fame, en werd hij geëerd met een lifetime achievement award door het Estes Park Film Festival. Hij is ook lid van de American Cowboy Culture Association.

Aanbevolen