Ontwerpers

Cheryl Tiegs Wiki Biografie, leeftijd, echtgenoten, vermogen, kinderen

Wie is Cheryl Tiegs?

Cheryl Rae Tiegs werd geboren op 25 september 1947 in Breckenridge, Minnesota, VS, en is zowel modeontwerper als model, vooral bekend als het eerste Amerikaanse supermodel. Ze verscheen in tal van populaire tijdschriften tijdens het hoogtepunt van haar carrière, waaronder Sports Illustrated en TIME.

De nettowaarde van Cheryl Tiegs

Hoe rijk is Cheryl Tiegs? Vanaf begin 2020 schatten bronnen een nettowaarde van meer dan $ 24 miljoen, verdiend door een succesvolle carrière als (super)model.

Zo serieus... #TBT ?

Gepost door Cheryl Tiegs Aan Donderdag 20 oktober 2016

Ze werd een icoon van de popcultuur uit de jaren 70 dankzij haar Pink Bikini-poster, maar al haar prestaties tijdens haar carrière hebben haar geholpen in de positie waarin ze zich nu bevindt.

Het vroege leven en onderwijs

Tiegs groeide op in Breckenridge, de dochter van een begrafenisondernemer die eerder als lijnwerker voor automontage werkte. Haar familie verhuisde later naar Alhambra, Californië, waar ze haar middelbare schoolopleiding zou volgen aan de Alhambra High School.

Het werd opgericht in 1898 en staat bekend om het beheer van een van de meest uitgebreide educatieve programma's voor middelbare scholen in Californië, met honderden cursussen, waardoor het de California Distinguished School-prijs won.

Tijdens haar laatste jaar poseerde ze voor een advertentie van Cole of California, die verscheen in het tijdschrift Seventeen, waardoor het haar eerste poging tot het modelleren van zwemkleding werd. Dit lanceerde haar carrière, hoewel ze besloot haar opleiding voort te zetten door zich in te schrijven voor een Engelse graad aan de California State University, Los Angeles.

De universiteit biedt tal van graden op verschillende gebieden en heeft een inschrijving van meer dan 27.000 studenten. De campus ligt op een heuveltop en is ook de thuisbasis van verschillende nationale instellingen. Ze voltooide haar opleiding echter niet en vertrok in haar eerste jaar om zich volledig te gaan bezighouden met een carrière bij het modelleren.

Beginnen met modelleren en beroemd worden

Nadat haar advertentie in Seventeen was verschenen, werd Tiegs gecontacteerd door de redactie van Glamour en omzeilde ze de traditionele vergadering, waardoor ze door het bedrijf werd gecontracteerd voor een covershoot.

Ze maakte later de covers van onder meer Elle, Harper's Bazaar en Vogue, en werd het eerste model dat twee keer op de cover van de badpak probleem van Sports Illustrated. Ze maakte ook vier keer de cover van People magazine en drie keer TIME magazine.

In 1979 tekende ze een tweejarig contract van $ 1,5 miljoen met Cover Girl-cosmetica, het grootste contract dat een model tot dan toe had. Het jaar daarop lanceerde ze haar eigen kenmerkende kleding- en accessoireslijn voor het warenhuis Sears, de eerste winkelonderneming van een supermodel.

Cheryl Tiegs

Haar collectie naderde de omzet van $ 1 miljard in het volgende decennium, de belangrijkste reden voor het succes van de keten in een decennium van onrust. In 1990 werd een pop in haar gelijkenis gemaakt en vijf jaar later begon ze ook haar eigen lijn sportkleding – verkocht via QVC – terwijl ze ook een lijn pruiken ontwierp voor Revlon.

Laatste carrière en andere projecten

In 2001, op 54-jarige leeftijd, verscheen Cheryl in een bikini op de cover van het tijdschrift Meer , wat haar veel lof opleverde toen ze leeftijdsgrenzen doorbrak als het ging om schoonheid, mode en fitness. Tijdens het laatste deel van haar carrière deed ze vooral acteerwerk en maakte ze televisieoptredens.

Ze deed mee aan Celebrity Apprentice, en haar deelname kwam ten goede aan de Farrah Fawcett Foundation. Andere projecten waar ze aan werkte waren Just Shoot Me, Oxygen's Girls en Family Guy waarin ze een terugkerende rol had. Ze organiseerde ook een reisavonturenserie getiteld Pathfinders: Exotic Journeys voor het Travel Channel.

Ze was een regelmatige gast op The Oprah Winfrey Show tijdens de run, terwijl ze ook andere soortgelijke programma's bezocht, waaronder Extra, The Today Show en Access Hollywood.

Bekijk dit bericht op Instagram

+ soms, uit het niets, heb je het geluk om met een #icon te werken • #CherylTiegs de schoonheid is bot diep

Een bericht gedeeld door Maureen Borsodi (hethelalook) op 1 mei 2018 om 12:05 PDT

Ze deed ook filmwerk, met een aantal van haar projecten, waaronder The Brown Bunny en Walk Hard: The Dewey Cox Story, waarin ze samen met John C. Reilley verscheen. Ze werd ook de woordvoerster van Renewal: A Time for You, een project dat vrouwen wil helpen bij de overgang naar een gezondere levensstijl. Ze is ook een woordvoerder van het bedrijf Cambria.

Priveleven

Voor haar persoonlijke leven is bekend dat Tiegs vier keer is getrouwd - de eerste en langste was met filmregisseur Stan Dragoti, die negen jaar samen bleef voordat ze in 1979 scheidde.

Twee jaar later trouwde ze met kunstenaar en fotograaf Peter Hill Beard, maar dat duurde slechts twee jaar. Haar derde huwelijk zou in 1990 zijn met Anthony Peck, en ze bleven vijf jaar samen. Haar tot nu toe laatste huwelijk was met Rod Stryker, een voorstander van yoga en meditatie, en ze waren samen van 1998 tot 2001. Ze heeft drie kinderen, een met Peck en een tweeling met Stryker, die via draagmoederschap zijn verlost.

Cheryl's woning is in Bel Air, Californië, in een huis dat op de markt is gebracht voor $ 15 miljoen.

Mediteer elke dag. Ja, elke dag. Je kunt het. Het maakt een verschil. #welnesswoensdag #meditatie #Gezondheid en welzijn pic.twitter.com/JxQTV7gPMq

— Cheryl Tiegs (@CherylTiegs) 24 januari 2018

Ze besteedt nu veel van haar vrije tijd aan filantropisch werk en heeft in de raad van bestuur van COACH for Kids en het Earth Conservation Corps gediend. Ze is ook een woordvoerder van City of Hope en ondersteunt de Macula Vision Research Foundation. Ze is ook een ambassadeur voor de International Planned Parenthood Foundation. Ze heeft het Noordpoolgebied bezocht om de effecten van het broeikaseffect te onderzoeken en heeft deelgenomen aan andere milieuprogramma's - ze promootte haar hele leven milieubewust leven.

Aanbevolen