Beroemdheden

Enrica Cenzatti Wiki Biografie. Wie is de ex-vrouw van Andrea Bocelli?

Andrea Bocelli's eerste vrouw

Van 1992 tot 2002 was de beroemde Italiaanse operazanger, songwriter en muziekproducent Andrea Bocelli getrouwd met Enrica Cenzatti. Hun liefdesverhaal is best interessant omdat ze elkaar voor het eerst ontmoetten in een bar en meteen verliefd op elkaar werden. Tijdens hun bijna tien jaar durende huwelijk bleken ze een bijzondere band tussen hen te hebben.

Hoe meer de mens luistert, hoe minder hij spreekt. Hoe meer hij zwijgt, hoe meer dingen hij te zeggen heeft. Hoe minder hij zegt, hoe...

Gepost door Andrea Bocelli Aan zondag 31 maart 2019

Wie is Enrica Cenzatti?

Omdat haar populariteit alleen komt doordat ze constant geassocieerd wordt met de Italiaanse tenor, is Enrica's biografische achtergrond nog steeds in nevelen gehuld. Vermoedelijk werd ze geboren in 1969 (terwijl anderen zeggen 1970) in Italië, en bracht ze haar tienerjaren door in Pisa, waar ze naar de middelbare school ging. Andere details over haar familie, opleiding en beroepskwalificaties zijn niet beschikbaar.

Er is echter één detail uit haar middelbare schooltijd dat ongetwijfeld bekend is bij elke Andrea Bocelli-fan: ze ontmoette de tenor voor het eerst in een bar toen ze nog maar 17 jaar oud was. In die tijd was hij nog lang niet de operaster die hij nu is. In feite waren zijn interesses van een ander type. Het afronden van zijn rechtenstudie, het behalen van zijn diploma en respectievelijk het uitoefenen van het beroep van advocaat behoorden toen tot zijn belangrijkste doelen. Om zijn studie financieel te ondersteunen, nam Andrea enkele pianolessen en speelde die in zijn vrije tijd. Wat slechts een tijdelijke activiteit leek te zijn, veranderde het leven van Andrea dramatisch, zowel vanuit professioneel als persoonlijk oogpunt.

Enrica Cenzatti

Het lot ontmoeten

De 17-jarige Enrica had geen idee dat op een avond, toen ze nonchalant naar een bar ging om te ontspannen, uiteindelijk haar hele leven zou veranderen. Ze luisterde niet alleen naar een verbazingwekkende zangeres die zijn best deed, maar ontmoette ook de persoon die gewoon kon worden omschreven als een van de grote liefdes van haar leven. Onnodig te zeggen dat Andrea, ondanks zijn visuele conditie, meteen dezelfde aantrekkingskracht voelde voor de jongedame. Als dit niet de hand van het lot is, vertel me dan wat het is.

De daaropvolgende maanden bonden hen op een beslissende manier, de bruiloft en het huwelijk werden slechts een kwestie van tijd. De definitieve kroning van de relatie vond plaats in 1992, tijdens de hete zomer, toen ze elkaar eeuwig geloof beloofden. Ze leken voor elkaar gemaakt te zijn. 1995 was het jaar van de komst van hun eerste kind, Amos, geboren in februari. Twee jaar later werd zijn broer, die ze Matteo noemden, geboren.

Het einde van het paradijs

Na tien jaar huwelijk dreef het paar uit elkaar en scheidden in 2002. De oorzaak van de scheiding is nog onbekend, omdat beide partijen privacy over de kwestie bewaarden.

Ze bleven echter op goede voet staan, vooral voor en dankzij hun twee kinderen. Na een overeenkomst van gemeenschappelijke voogdij waren Enrica en Andrea beide betrokken bij het opvoedings- en opvoedingsproces van hun jongens. De laatstgenoemden waren zeven en negen jaar oud toen hun ouders uit elkaar gingen, maar Enrica bleef zelfs ergens in dezelfde buurt wonen als haar ex-man.

Docent @Andrea Bocelli loopt de landingsbaan in #StefanoRicci met zijn zonen Amos en Matteo Bocelli bij de #SR45e Jubileum modeshow. pic.twitter.com/q7K97BqnjF

- Stefano Ricci (@StefanoRicciSpA) 12 januari 2017

Enrica's kinderen

De jongens woonden bij Enrica, maar de invloed van hun vader op hun ontwikkeling blijkt uit hun keuzes in hun beroepsleven. Amos' bewondering voor zijn vader en zijn innerlijke aantrekkingskracht op muziek zorgden ervoor dat hij een carrière in de muziek volgde, en hij studeerde af aan het Istituto Superiore di Studi Musicali L. Boccherini met een Bachelor of Arts-graad in piano. Sinds 2013 toen zijn carrière begon te bloeien, heeft hij veel populariteit gewonnen onder Italiaanse muzikanten. Aan de andere kant vertoonde zijn broer, Matteo, dezelfde tekenen van het erven van zijn vadertalent van jongs af aan. Hij nam pianolessen tijdens zijn jeugd, maar kwam pas in 2015 echt professioneel in de muziekwereld terecht. Op advies en aandringen van zijn vader schreef hij zich uiteindelijk in voor pianolessen. Momenteel studeert hij vocale uitvoering aan het Lucca Conservatorium. Andrea's liveshows met zijn jongens zijn zowel boeiend als ontroerend.

Enrica's lichaamsafmetingen

Enrica is verreweg een zeer aantrekkelijke vrouw. Met bruine ogen en natuurlijk krullend zwart haar, zou ze zeker vreugde in ieders leven kunnen brengen. Van gemiddelde lengte en met een goed geproportioneerd lichaam, handhaaft Enrica de vitaliteit van haar lichaam en ziel op de respectabele leeftijd van 50 jaar. Misschien was de scheiding niet alleen een tragische gebeurtenis in haar leven, maar een die een nieuw begin betekende. Financieel was het echter zeker een gunstige aangelegenheid. Gezaghebbende bronnen schatten dat ze na de scheiding tussen de vijf en tien miljoen dollar ontving. Bovendien, omdat de kinderen bij haar woonden, ontving ze een bepaald bedrag voor de behoeften van de jonge jongens. Het totale vermogen van haar ex is naar verluidt ongeveer $ 40 miljoen, en haar eigen geschat op meer dan $ 5 miljoen.

Aanbevolen