Acteurs

Giorgia Whigham (The Punisher seizoen 2) Wiki Biografie, leeftijd

Wie is Giorgia Whigham?

Giorgia Whigham werd geboren op 20 augustus 1997 in New York City, VS, en is een actrice, vooral bekend van haar rol in het tweede seizoen van The Punisher, waarin ze het personage Amy Bendix speelde. Ze verscheen ook in de Netflix-serie 13 Reasons Why en zal de hoofdrol spelen in de VH1-show Scream.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Giorgia Whigham (@giorgia_whigham) op 20 januari 2019 om 15:32 PST

De rijkdom van Giorgia Whigham

Hoe rijk is Giorgia Whigham? Vanaf medio 2019 schatten bronnen een nettowaarde van meer dan $ 300.000, verdiend door haar tot nu toe korte maar succesvolle acteercarrière. Afgezien van haar televisiewerk, heeft ze ook aan verschillende films gewerkt, en terwijl ze haar inspanningen voortzet, wordt verwacht dat haar rijkdom ook zal blijven toenemen.

Beginnen met acteren

Er is heel weinig bekend over het leven van Giorgia voordat ze beroemd werd, omdat ze niet veel heeft onthuld over haar opleiding en haar jeugd. Ze is de dochter van acteur Shea Whigham die bekend staat om zijn werk in de show Boardwalk Empire. Hij had ook bijrollen in Kong: Skull Island en Fast & Furious.

Giorgia Whigham

Dankzij de connecties van haar vader kon ze haar eerst landen toneel spelen project in de 2016 korte film getiteld Pinky, waarin ze samen met Ellery Sprayberry verscheen. Na haar acteerdebuut kreeg ze nog veel meer rollen, waaronder gastoptredens in shows als Shameless en The Orville, en kreeg ze een terugkerende rol in de show Son of Zorn, waarin ze een personage uitsprak voor de geanimeerde televisieserie. De show werd na een seizoen geannuleerd, maar haar bekendheid nam aanzienlijk toe nadat ze was gecast in de show 13 Reasons Why; de webserie wordt uitgezonden op Netflix en is gebaseerd op de roman uit 2007 getiteld Thirteen Reasons Why, geschreven door Jay Asher. De show toont een 17-jarige middelbare scholier die een doos met cassettebandjes ontdekt die eigendom zijn van zijn overleden vriendin Hannah Baker.

Rise to Fame - The Punisher

Na haar rol in 13 redenen waarom , Giorgia kreeg vervolgens meer acteerprojecten in shows zoals The Orville en Animal Kingdom, meestal gastoptredens, waaronder het spelen van Teenage Denise in een aflevering van Dirty John. In 2019 nam haar populariteit verder toe toen ze tijdens het tweede seizoen een hoofdrol verwierf in de Netflix-serie The Punisher.

De laten zien speelt zich af in het Marvel Cinematic Universe (MCU) en volgt het personage met dezelfde naam. Het is een spin-off van Marvel's Daredevil en volgt het verhaal van Frank Castle die dodelijke methoden gebruikt om criminelen te doden als de burgerwacht genaamd de Punisher. Castle wordt gespeeld door acteur Jon Bernthal, terwijl andere castleden van de show Deborah Ann Woll, Ben Barnes en Amber Rose Revah zijn. Giorgia werd geïntroduceerd tijdens het tweede seizoen in een verhaal dat draaide om haar karakter, het uitbeelden van een zwerver met een mysterieus verleden wiens inspanningen haar uiteindelijk ertoe brachten om met Castle over te steken.

Recente projecten

Na Giorgia's werk in The Punisher bleef ze aandacht trekken en werd ze gecast in verschillende andere acteerprojecten. Ze kreeg een hoofdrol voor het derde seizoen van Scream, waarin ze het personage Beth zal spelen. De show is gebaseerd op de gelijknamige slasher-filmreeks en is een anthologiereeks die een nieuwe cast van personages uit het derde seizoen introduceert. De eerste twee seizoenen speelden zich af in het fictieve stadje Lakewood en werden door MTV verlengd voor een derde seizoen met internationale rechten die naar Netflix gingen. Een reboot van de show zou een nieuwe showrunner introduceren, en ze werd gecast naast Tyga, RJ Cyler, Keke Palmer en Jessica Sula.

Ze speelt ook in de film Saving Zoe, gebaseerd op de gelijknamige roman geschreven door Alyson Noel, en speelt haar samen met Vanessa Marano en Laura Marano in hoofdrollen, die medio 2019 wordt uitgebracht en geregisseerd door Jeffrey Hunt. Ze werkte ook aan de film Sierra Burgess is a Loser waarin ze het personage Chrissy speelde; het is een Netflix-film die een moderne hervertelling is van het Cyrano de Bergerac-verhaal met Shannon Purser in de hoofdrol.

Persoonlijk leven en sociale media

Voor haar persoonlijke leven is er niet veel bekend over de romantische relaties van Whigham. Ze heeft niet gepost over het hebben van een vriendje of daten met iemand, en is met niemand in verband gebracht op haar sociale media-accounts. Ze blijft goede vrienden met veel van de castleden van The Punisher, waaronder haar co-ster Jon Bernthal.

schema pic.twitter.com/DbP9s4HwkU

- Giorgia Whigham (@giorgia_whigham) 3 februari 2019

Net als tal van actrices, is ze zeer actief online via accounts op sociale media, met name op websites Instagram en Twitter. Op Instagram heeft ze meer dan 260.000 volgers en plaatst ze veel persoonlijke foto's, vaak met vrienden of medecastleden van haar verschillende projecten. Ze gebruikt het platform ook om haar acteerwerk te promoten, onder meer in Scream, Saving Zoe en The Punisher. Haar Twitter-account heeft daarentegen meer dan 5.000 volgers, en waarop ze niet vaak post. Haar laatste bericht op het account was om afscheid te nemen van haar personage in The Punisher, omdat de show begin dit jaar werd geannuleerd. Ze gebruikt het platform ook om haar werk te promoten en updates te geven over een deel van het nieuws over haar tijd in The Punisher. Ze plaatste ook foto's van enkele van haar andere projecten, waaronder Zoe redden.

Aanbevolen