Acteurs

Hoe kwam Jamie Hector aan zijn gezichtslitteken? Wiki Biografie

Het verhaal van het litteken

Hoe graag de media het mysterie van het litteken op Jamie Hectors gezicht ook willen verdrijven, hij zal niemand vertellen hoe hij eraan is gekomen. Hij erkent dat het zijn handelsmerk is en iets dat zijn personages helpt emoties naar boven te brengen, maar praat niet graag over de oorsprong ervan.

Bekijk dit bericht op Instagram

Proficiat aan de getalenteerde en altijd paraat @iamcoreyknight en zijn boeking voor de film #notblackenoughmovie

Een bericht gedeeld door Jamie Hector (@jamiehector) op 29 april 2019 om 8:37 uur PDT

Jamie's vroege leven

Jamie Hector werd geboren op 7 oktober 1975, maar er is weinig bekend over zijn kinderjaren, afgezien van het feit dat hij die doorbracht in Brooklyn, New York City, waar hij ook naar de middelbare school ging. Hij is van Haïtiaanse afkomst, wat natuurlijk zowel een zegen als een vloek was in zijn poging om de Amerikaanse filmwereld te veroveren. Als kleine nieuwsgierige en enthousiaste jongen was acteren zijn grote passie. Daarom begon hij direct na zijn toelatingsexamen auditie te doen voor toneelstukken, projecten en theatergezelschappen. Tijdens zijn studententijd boekte hij een aantal rollen die hem uiteindelijk hielpen de aandacht te trekken van grote producers en labels.

Wanneer begon hij officieel aan zijn acteercarrière?

1997 en 1998 waren zonder meer beslissend in zijn carrière. Hij maakte zijn acteerdebuut in 1997 in de New York Undercover TV-serie, en het jaar daarop werd er nog een kleine rol aan zijn portfolio toegevoegd: 'I Love You' Leech uit He Got Game. Hij speelde zelfs in een bekroonde productie, geregisseerd door Jim Jarmusch – Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999) – in de rol van de Gangsta in Red. Wat volgde waren een reeks andere kleine rollen in The Day the Ponies Come Back (2000), Prison Song (2001), Central Park Jog (2002), Paid in Full (2002). Zijn vroege projecten omvatten ook enkele tv-series in The Beat en Law & Order in 2000, Third Watch in 2001 en Law & Order: Special Victims Unit twee jaar na de eerste release van de serie.

Gepost door Jamie Hector Aan zaterdag 11 augustus 2018

Jamie wordt een grote naam in de industrie

Het bovenstaande vertegenwoordigt natuurlijk slechts kleine of zelfs figuratieve rollen, maar elke ervaring was essentieel bij het opbouwen van Jamie's professionele acteursprofiel. Hij verbeterde zijn acteervaardigheden zodat hij zich aan elk type rol kon aanpassen en zijn gevoelens dienovereenkomstig kon coördineren en beheersen. Van groot belang in zijn technische ontwikkeling was dat hij zich inschreef aan het Lee Strasberg Theatre and Film Institute in New York City, van waaruit hij de begeleiding kreeg die hij nodig had.

Als gevolg hiervan liet een aanbod voor een hoofdrol niet lang op zich wachten. Hij speelde voor het eerst in de korte film Five Deep Breaths in 2003, een veelgeprezen optreden met hem in de hoofdrol, ook een enorm succes; het verzamelde 16 prijzen, waaraan een officiële selectie van Cannes toevoegt.

Jamie Hector Scar

De draad en het nieuwe begin

Een van zijn grootste prestaties is zijn rol in De draad tussen 2004 en 2008 verscheen in 32 afleveringen in de rol van de leider van een drugsimperium genaamd Marlo Stanfield. De drugsorganisatie steeg snel naar de top van de drugshandel in Baltimore, vooral dankzij Marlo's vastberadenheid, ambitie en strikte principes. Door zijn onverschrokken ondernomen acties blijkt dit personage van beruchte wreedheid te zijn, wat het moeilijker maakt om hem te portretteren. Hector doet echter geweldig werk door hem op de beste manier te illustreren. Zo stond hij zelfs op nummer 2 in een Rolling Stone-lijst van de 40 grootste tv-schurken aller tijden in 2016.

De tv-serie is over het algemeen redelijk succesvol geweest, met een bewonderenswaardige score van 9,3 op IMDB. Het verzamelde 15 prijzen en in totaal 51 nominaties, waaronder twee Primetime Emmy's. In de afgelopen jaren bleef Jamie zijn populariteit en zijn professionele waarde vergroten door te spelen in Max Payne (2008), The Gift en Night Catches Us, beide in 2010, Life, Love, Soul (2012).

Bosch – van crimineel tot detective

Jamie's talent en professionaliteit maakten hem in staat om twee vijandige personages te portretteren. Van de drugsdealer in The Wire werd hij detective in een ander groot en illustratief project, de tv-serie Bosch. Vanaf 2014 verscheen Hector in bijna 50 afleveringen in een van de twee hoofdrollen, de rechercheur Jerry Edgar, die de moeilijkste van de zaken probeerde op te lossen. Dit blijft niet alleen Hectors meest recente project, maar ook een waar hij vooral bekend om staat.

Het persoonlijke leven van Jamie Hector

Jamie probeert privacy te behouden over zijn persoonlijke leven, maar het is zeker dat hij sinds 2005 of 2006 getrouwd is met een mooie vrouw genaamd Jennifer Amelia. In 2009 kregen ze hun eerste kind en helaas is er een triest incident dat verband houdt met Amelia's eerste zwangerschap en vooral met haar eerste babyshower. Op 17 juli 2009 organiseerden Jamie en zijn vrouw een feest om de komst van hun eerste kind te vieren, maar een vreemde man brak in met een pistool en begon willekeurig te schieten, bijna 50 schoten; volgens de politie zijn op straat zeker 46 hulzen gevonden. Verschillende personen raakten gewond en emotioneel geraakt, en een tiener, Linton Williams, die pas 17 jaar oud was, stierf aan ernstige verwondingen. Het is niet bekend of Hector daar op het moment van het incident aanwezig was, maar hij noch zijn vrouw raakte gewond.

Jennifer beviel uiteindelijk van een meisje en kreeg na enige tijd een zus voor haar; hun moeder plaatst regelmatig foto's van hen op Instagram.

Privacy is privacy

Hij is behoorlijk actief op sociale media-accounts en wordt gevolgd door meer dan 55.000 mensen op Instagram . Hun familie lijkt echter enkele regels te hebben met betrekking tot de blootstelling van de kleine meisjes aan sociale media. Nauwelijks een paar foto's worden door hun moeder op haar Instagram-account geplaatst en dat is alles. Over het algemeen lijken ze een gelukkig gezin te zijn.

Parallel aan zijn filmprojecten richtte Jamie in 2007 ook een non-profitorganisatie Moving Mountains, Inc. op, waarmee hij en andere getalenteerde mensen jonge acteurs begeleiden die grote namen in de industrie willen worden. Ze hebben drama-, zang-, dans- en natuurlijk filmlessen.

Als hij het heeft over Jamie's vermogen, houdt hij ook een soort mysterie. Echter, vanwege het feit dat hij vroeg in zijn carrière begon en veel succesvolle projecten heeft gehad, schatten gezaghebbende bronnen dat zijn fortuin ongeveer $ 2 miljoen bedraagt.

Aanbevolen