Mma

Hoe stierf MMA-vechter Kimbo Slice? Zijn Wiki: Leeftijd, Doodsoorzaak, Zoon, Vrouw, Nettowaarde

Rijkdom opgebouwd door vechten

Hoe rijk was Kimbo Slice? Vanaf begin 2018 schatten bronnen een nettowaarde van $ 500.000, meestal verdiend door succes in zijn talrijke inspanningen. Zijn populariteit stelde hem in staat deel te nemen aan tal van interesses en hij had ook rollen in verschillende films. Al deze prestaties verzekerden de positie van zijn rijkdom vóór zijn overlijden.

Ondergrondse gevechten, UFC en meer

Kimbo werd geboren in Nassau, Bahama's, op 6 februari 1974, maar op jonge leeftijd verhuisde zijn familie naar Cutler Ridge, Florida, VS. Op 13-jarige leeftijd was hij betrokken bij zijn eerste gevecht toen hij een vriend probeerde te verdedigen. Later ging hij naar Miami Palmetto High School, waar hij speelde voor het American Football-team van de school als middelste linebacker. Na zijn toelatingsexamen ging hij naar de Bethune-Cookman University voordat hij met een atletiekbeurs naar de University of Miami verhuisde, en strafrecht studeerde, maar niet afstudeerde, in plaats daarvan een try-out had met het Miami Dolphins-voetbalteam, maar dat was niet succesvol.

Daarna ging hij aan de slag als uitsmijter in een stripclub, totdat hij door een middelbare schoolvriend een baan als lijfwacht en limousinechauffeur kreeg aangeboden. Hij werkte ook voor het in Miami gevestigde pornoproductiebedrijf Reality Kings en zou de rest van zijn leven nauwe banden met het bedrijf onderhouden. In 2003 begon hij zijn carrière in straatgevechten voor onderlinge gevechten, niet gesanctioneerd, maar waarvan video's op internet werden geplaatst. In zijn eerste gevecht liep zijn tegenstander een grote snee op boven zijn rechteroog, waardoor internetfans Kimbo Slice noemden, wat leidde tot zijn uiteindelijke naam van populariteit - Kimbo Slice.

In 2005 begon hij te trainen in vechtsporten aan de Freestyle Fighting Academy onder David Avellan, aanvankelijk voor straatboksen en zich richten op specifieke technieken, voordat hij interesse ontwikkelde in MMA, wat hem uiteindelijk ertoe bracht zijn MMA-debuut te maken tegen Ray Mercer in 2007 bij de Cage Fury Fighting Championships 5. Hij zou winnen via een guillotinevernauwing in de eerste ronde, en dan tekenen bij de promotie EliteXC om zijn professionele MMA-debuut te maken tegen Bo Cantrell, die hij in 19 seconden versloeg.

Zijn volgende gevecht zou zijn tegen Tank Abbott en snel winnen in de eerste ronde bij EliteXC: Street Certified. Hij bleef vechten voor EliteXC en behaalde een aantal controversiële overwinningen tijdens zijn tijd daar. Hij werd toen verslagen door Seth Petruzelli die via TKO won in de eerste 14 seconden van de eerste ronde, wat ook controversieel was, en velen geloven dat het dat gevecht was dat EliteXC uiteindelijk in 2008 failliet liet gaan, toen Kimbo $ 500.000 kreeg. Ultimate Fighting Championship-president Dana White bood Slice vervolgens aan om deel uit te maken van zijn bedrijf, alleen als hij deelnam aan de televisieshow The Ultimate Fighter. Er was een overeenkomst die leidde tot de oprichting van The Ultimate Fighter: Heavyweights. Hij zou uiteindelijk de competitie winnen, vechtend tegen Houston Alexander in 2009 en winnen via een back-suplex die de scorekaarten in zijn voordeel deed kantelen. In 2010 had hij zijn laatste gevecht in de UFC tegen Matt Mitrione, die hij verloor.

Kimbo verklaarde vervolgens dat hij van plan was om als professionele bokser te vechten en zou in de komende drie jaar zeven wedstrijden winnen. Hij probeerde ook zijn hand in het professionele worstelen, en was ingesteld om te vechten tegen de voormalige sumoworstelaar Shinichi Suzukawa, maar hij stopte met het gevecht nadat hij tijdens de training geblesseerd was geraakt. Hij maakte ook zijn officiële acteerdebuut in een Nickelodeon-vakantiespecial getiteld Merry Christmas, Drake & Josh.

pic.twitter.com/I4kp76gDG9

- KimboSlice (@KimboSlice) 9 november 2017

In 2015 tekende Kimbo bij Bellator MMA en won tegen Ken Shamrock. Zijn laatste gevecht in Bellator MMA was tegen Dada 5000, die hij won via TKO tijdens de derde ronde. Het besluit werd echter ongedaan gemaakt toen werd gemeld dat hij niet slaagde voor een drugstest die de anabole steroïde nandrolon in zijn systeem aantrof. Hij was toen ingesteld om te vechten tegen Scott Coker, maar het gevecht werd stopgezet vanwege zijn overlijden.

De dood van Slice

In juni 2016 werd hij opgenomen in een ziekenhuis in de buurt van zijn huis in Coral Springs, Florida. Daar werd ontdekt dat er een massa op zijn lever zat en hij stierf kort daarna aan hartfalen. Bellator MMA heeft na zijn dood een verklaring afgelegd waarin hij zijn geschoktheid uitdrukt over zijn plotselinge overlijden. Hij liet zes kinderen achter en was verloofd met een oude vriendin op het moment van zijn overlijden.

Aanbevolen