Acteurs

Leeft acteur Johnny Crawford nog? De biografie van vandaag: leeftijd, kinderen, nettowaarde, broer en vrouw

Vroege leven

De zoon van filmredacteur Robert Lawrence Crawford en zijn vrouw Betty, Johnny is van Belgische, Duitse, Britse en Russische afkomst. Hij heeft een oudere broer, Robert L. Crawford Jr., die ook een succesvolle acteur is geworden. Zijn hele familie richtte zich op de podiumkunsten, want zijn grootvader was violist Alfred Eugene Megerlin.

Carrièrebegin

Johnny verscheen voor het eerst op het scherm in The Pinky Lee Show toen hij nog maar vier jaar oud was. Vijf jaar later werd hij een Mouseketeer toen hij lid werd van de Mickey Mouse Club, een van de 24 originele leden, dus Johnny verscheen op het scherm en op het podium om zijn vaardigheden aan te scherpen, maar Johnny werd ontslagen toen de studio besloot het aantal acteurs te verminderen tot 12. Toch ontmoedigde dit de jonge ster in wording niet, want hij vervolgde zijn carrière met kleine rollen in tv-series als The Lone Ranger (1956), Telephone Time (1956-1957), Have Gun – Will Travel in 1957, en Maak plaats voor papa.

Beroemd worden

Johnny werd vervolgens geselecteerd voor de rol van Mark McCain in de westernserie The Rifleman (1958-1963), met in de hoofdrol Chuck Connors en Paul Fix. De rol maakte hem populair in de VS en leverde hem een ​​aantal prijzen op, waaronder een Primetime Emmy Award-nominatie; toevallig verdienden zijn broer en vader in hetzelfde jaar een Emmy-nominatie voor hun werk aan de tv-serie Laramie.

Na The Rifleman

De serie eindigde in 1963 en hij ging op zoek naar nieuwe acteeropdrachten; in 1965 kreeg hij een van de hoofdrollen in de sci-fi-komediefilm Village of the Giants naast Tommy Kirk en Beau Bridges, en hetzelfde jaar speelde hij in het westerse drama Indian Paint.

Sergeant van het Amerikaanse leger

Halverwege de jaren 60 werd Johnny ingelijfd bij het Amerikaanse leger en bereikte in twee jaar de rang van sergeant; hij werd eervol ontslagen in 1967.

Johnny ging meteen weer acteren, met een rol in de legendarische western El Dorado, met John Wayne, Robert Mitchum en James Caan, maar vanaf dat moment begon zijn acteercarrière af te nemen en hij slaagde er niet in om nog een belangrijke rol te bemachtigen. Hoe het ook zij, John ging door als acteur tot het einde van de jaren '90 en maakte zijn laatste optreden in de sci-fi thrillerfilm The Thirteenth Floor, waarin Craig Bierko, Gretchen Mol en Armin Mueller-Stahl de hoofdrollen hadden.

Johnny Crawford heeft een show op 23-10-2016 om 19:00 uur @ The Cicada Club in Los Angeles, CA… https://t.co/DTosd7c7Rx

— Johnny Crawford (@johnnycrawford) 22 oktober 2016

Wist je dat Johnny een ervaren muzikant is?

Toen zijn populariteit aan het eind van de jaren '50 en het begin van de jaren '60 toenam, lanceerde John een muzikale carrière en verwierf hij nog grotere bekendheid met muziekhits zoals Cindy's Birthday, Rumours en Your Nose is Gonna Grow, die allemaal de top bereikten. 20 op de Billboard Top 40-hits. Hij bracht ook drie studioalbums uit: The Captivating Johnny Crawford (1961), A Young Man's Fancy en Rumors (1962). Vervolgens bleef hij weg van muziek tot het begin van de jaren '90, toen hij de leider werd van het vintage dansorkest JCO. Gefinancierd door het Playboy Jazz Festival, werden hij en zijn bandleden gekozen om op te treden tijdens de jaarlijkse Art Directors Guild Awards-shows in het Beverly Hilton, in Beverly Hills. Ze hebben één studioalbum Sweepin' the Clouds Away, uitgebracht op 21 augustus 2012.

Weet je hoe rijk Johnny Crawford is?

Welnu, sinds zijn kinderjaren en tienerpopulariteit heeft Johnny een behoorlijk vermogen behouden; volgens gezaghebbende bronnen wordt het vermogen van Crawford geschat op $ 1,2 miljoen, verdiend door zijn succesvolle carrière. Bescheiden vanaf het begin, heeft Johnny nooit gepronkt met luxe bezittingen, een eenvoudig leven leidend, toegewijd aan zijn carrière en gezin.

Het leven achter de schermen

Verhoudingen
Een rustgevende carrière en privéleven, wat wil een man nog meer? Tijdens zijn middelbare schooltijd had Johnny een relatie met een meisje genaamd Charlotte Samco; de twee gingen later uit elkaar, maar herenigden zich in 1990 en vijf jaar later wisselden ze hun huwelijksgeloften uit. In 2015 kwam hun huwelijk echter in het geding en sindsdien woont het paar gescheiden, hoewel er geen informatie is over de scheiding.

Voordat hij herenigd werd met zijn middelbare schoolliefde, had Johnny een romantische relatie met Debra Tate, de jongere zus van de tragisch vermoorde actrice Sharon Tate.

Een vriend in nood

In het begin van de jaren 80 gebruikte Johnny zijn invloed en kennis om de carrière van actrice en komiek Victoria Jackson te helpen lanceren. Hij castte haar in een van zijn nachtclubacts en nadat hij haar talent had erkend, kocht Johnny haar een kaartje voor Hollywood, en Victoria's carrière op het scherm was klaar om te beginnen. We weten allemaal wat er daarna gebeurde, aangezien Victoria een van de sterren van Saturday Night Live is geworden.

4 MAART 2017 https://t.co/iygn3b3soz

— Johnny Crawford (@johnnycrawford) 26 februari 2017

Aanwezigheid op sociale media

Hoewel hij nu in de 70 is, is Johnny een behoorlijk moderne man en is hij zijn tijd altijd vooruit geweest. Zijn Twitter-account heeft een behoorlijk aantal volgers en hij heeft het voornamelijk gebruikt om zijn werk te promoten en volgers over zijn show te informeren, terwijl zijn officiële Facebook-pagina meer dan 100.000 volgers heeft.

Aanbevolen