Beroemdheden

Jason Knight Bladesmith Wiki Biografie, leeftijd, lengte, vermogen, vrouw, kinderen

Wie is Jason Ridder?

Jason werd in 1966 geboren in Charleston, South Carolina, VS. Zijn exacte geboortedatum is niet bekend, maar hij heeft de Amerikaanse nationaliteit en volgt de christelijke religie. Hij is een beroemde meester Bladesmith die verscheen in de Gesmeed in vuur TV-serie als een van de juryleden tijdens het derde seizoen.

Het vroege leven en onderwijs

Jason groeide op met de wens om messen te maken, wat een ietwat vreemde droom was voor een kind. Zijn vader las hem verhalen voor die geschreven waren door Edgar Rice Burroughs en zijn moeder maakte kostuums voor hem die hij zou dragen op zijn kleine avonturen met zijn neven in zijn achtertuin. Hij had vroeger speelgoedmessen en machetes, maar deze waren niet genoeg voor hem, omdat hij wist dat deze veel beter zouden moeten presteren dan ze deden. Al deze dingen droegen bij aan Jasons passie voor het maken van messen - alle wilde verhalen die zijn vader hem las en de verhalen die hij zich voorstelde waren een grote motivatie voor hem. Hij was erg goed in tekenen van toen hij klein was en gebruikte dat talent om 3D-afbeeldingen van messen en zwaarden te maken, en hoewel hij jong was, begreep hij dat deze bladen kunstwerken waren met elk hun eigen functie.

Je kunt zeggen dat zijn droom langzaam uitkwam nadat zijn ouders hem zijn eerste grinder kochten.

Andere messenmakers ontmoeten

Zodra hij oud genoeg was en basiskennis had over het maken van messen, begon Jason naar de Southeastern Wildlife Exposition te gaan, die elk jaar in februari wordt gehouden, en waar hij veel mensen ontmoette die met messen bezig waren, waarvan de meesten hun eigen stijl, trucs en geheimen. Er waren mensen die messen maakten als hobby, terwijl anderen zoals George Herron en Daniel Winkler het als een fulltime baan deden - Jason zou zijn nieuwste creaties naar Herron en Winkler brengen, die hem dan zouden vertellen waar hij fout was gegaan, of hoe hij zich zou kunnen verbeteren.

Een ander evenement dat Jason bijwoonde, was de Native American Pow-wow, die verschilde van de Southeastern Wildlife Exposition - mensen hier waardeerden zijn werk nog meer, omdat het werd beïnvloed door de geschiedenis. Gedurende die tijd heeft Jason een nauwe band opgebouwd met Daniel Winkler en Karen Shook, die vandaag enkele van zijn beste vrienden en Bladesmith-collega's zijn.

Boeken en films waren een grote inspiratie voor Jason, en hij ging in een theater werken omdat hij een baan nodig had, maar hij genoot er ook van - echter nadat hij in 1992 de film The Last of the Mohicans had gezien, waarin de messen en andere wapens werden gemaakt door Daniel Winkler, die op dat moment al zijn vriend was, besloot hij zijn dromen na te jagen om messenmaker te worden, en verliet het theater.

Jason Knight

Jasons eerste messen en het begin van zijn carrière

Dus schreef hij zich in 2001 in aan de Bill Moran School of Bladesmithing in Old Washington, Arkansas, waar hij les kreeg van een meester Bladesmith Jay Hendrickson. Het leek alsof Jason Bladesmithing in zijn bloed had, aangezien hij een van de beste studenten was en in hetzelfde jaar de beste nieuwe maker op de Blade Show West werd. Hij ging snel voor op alle anderen en ontwikkelde zijn eigen stijl, waarbij hij verklaarde dat het meest waardevolle advies dat hij ooit had gekregen van George Herron en Daniel Winkler kwam - ze zeiden hem trouw te blijven aan zijn eigen stijl, dat is hoe mensen hem zouden herkennen in de toekomst. Het kostte hem zes jaar om zijn ABS Meestersmid rating in 2007, terwijl hij de B.R. Hughes Award voor het maken van het beste mes als Mastersmith-kandidaat. Jason bleef talloze prijzen winnen, waaronder South Carolina's Knife of the Year in 2002, Best Non-Damascus Hand-Forged op Blade Show en International Cutlery Fair in 2004, Best Fighter op Arkansas Knife Makers Association Show in 2006 en vele anderen; Jason werd bekend op het gebied van messen maken voor tal van dingen, waaronder zijn innovatieve stijl, precisie en geweldige vaardigheden. Zijn laatste prijs was in 2017 voor de Knife Collaboration of the Year.

Jason verwierf het grootste deel van zijn grotere bekendheid toen hij als rechter verscheen in de Forged in Fire TV-serie, een wedstrijd voor Bladesmiths — hij werd aanvankelijk niet gecast als rechter, maar nadat een van de juryleden de show niet kon bijwonen voor de operatie belden ze Jason om in te vallen. Hoewel Jason pas tijdens het derde seizoen van de show verscheen, was het genoeg voor hem om erkenning te krijgen.

Gepost door Jason Knight Aan Vrijdag 25 juli 2014

De Amerikaanse Bladesmith Society (ABS)

ABS is een Amerikaanse non-profitorganisatie met een lidmaatschap van messenmakers, die technieken voor het smeden van stalen messen promoten. De organisatie was aanvankelijk slechts een idee dat afkomstig was van William F. Moran, die de voorzitter was van het messenmakersgilde, en vooral bekend is vanwege de introductie van Damascus-stalen messen - het idee om ABS te vormen kwam in 1972 bij hem op, en het duurde vier jaar voordat hij erin slaagde de organisatie te lanceren, terwijl het in 1985 de status van non-profit kreeg.

Een van de regels die je moet respecteren als je een ABS-messenmaker wilt zijn, is dat je je mes moet smeden in plaats van het te maken met behulp van de methode voor het verwijderen van de voorraad. De organisatie heeft zijn eigen beoordelingssysteem voor messenmakers - de laagste beoordeling is een leerling, dan een gezel en ten slotte een meestersmid. ABS is in de 43 jaar sinds de oprichting aanzienlijk gegroeid en heeft nu verschillende partners, die cursussen aanbieden over Bladesmithing en een eigen museum hebben.

Jasons persoonlijke leven

Jason is niet het soort persoon dat zijn persoonlijke dingen met het publiek deelt, maar hij is ook een vrij eenvoudige man - hij is getrouwd met de liefde van zijn liefde Shelly die aan zijn zijde staat en hem gedurende zijn hele carrière heeft gesteund - ze zijn momenteel woont samen met hun kinderen in Harleyville, South Carolina, waar hij ook zijn eigen smederij heeft.

Bekijk dit bericht op Instagram

Dat is rite G-niveau @jasonknightknives @sladeham

Een bericht gedeeld door Jason Knight (@jasonknightknives) op 14 december 2018 om 7:23 uur PST

Uiterlijk en vermogen

Hoewel Jason zijn exacte geboortedatum niet met het publiek deelt, zou hij vanaf 2019 53 jaar oud zijn. Hij heeft kort zwart haar, bruine ogen, een lange zwarte en grijze baard, maar zijn lengte en gewicht zijn niet bekend .

Volgens gezaghebbende bronnen wordt het huidige vermogen van Jason geschat op meer dan $ 3 miljoen, en zal het waarschijnlijk stijgen omdat de Master Bladesmith nog steeds erg actief is en zijn messen erg populair zijn onder jagers en soldaten

Aanwezigheid op sociale media

Jason is erg actief op verschillende social media platforms, wat belangrijk is voor de marketing van zijn blades – hij heeft een Instagram account dat wordt gevolgd door bijna 80.000 mensen terwijl hij bijna 500 foto's heeft gepost. Hij heeft ook een Facebook-pagina met ongeveer 16.000 fans.

Aanbevolen