Ankers

Jo Ling Kent (NBC) Wiki Biografie, leeftijd, lengte, salaris. Is ze getrouwd?

Wie is Jo Ling Kent?

Jo Ling werd geboren in San Francisco, Californië, VS op 11 mei 1984, dus onder het sterrenbeeld Stier en met de Amerikaanse nationaliteit, en van Chinese afkomst – ze is populair als nieuwscorrespondent van NBC News.

Bekijk dit bericht op Instagram

Verkiezingsavond 2018 here we come! ?? stem af op @nbcnews @msnbc

Een bericht gedeeld door Jo Ling Kent (@jolingkent) on Nov 6, 2018 at 2:15pm PST

Opgroeien in de VS

Jo Ling werd opgevoed door haar vader David L. Kent, een Amerikaan, en haar moeder Shean Yen Janice, die oorspronkelijk uit China komt. Ze bracht het grootste deel van haar jeugd door in Minnetonka in Minnesota toen haar ouders daarheen verhuisden kort na haar geboorte. Jo Ling praat zelden over haar ouders en noemt nooit haar broers en zussen, waardoor mensen denken dat ze enig kind is.

Nadat ze was afgestudeerd aan een plaatselijke middelbare school, schreef Jo Ling zich in aan de William Marsh Rice University in Houston, Texas en studeerde af met een bachelor in geschiedenis, Aziatische studies en beleidsstudies in 2006. Ze stopte niet met haar opleiding daar terwijl ze verder studeerde aan de Universiteit van Peking in Peking, de hoofdstad van China, en in 2009 behaalde ze haar Master in Politieke Wetenschappen. van de London School of Economics.

Journalist worden en haar carrière opbouwen

Jo Ling begon te werken tijdens haar studie in Peking – ze was Fulbright Scholar en deed onderzoek naar de gevolgen van rechtsbijstand voor vrouwen die het slachtoffer zijn van seksuele intimidatie en/of huiselijk geweld.

Haar eerste 'echte' baan was voor het ABC News-station, aangezien ze werkte als hun digitale verslaggever bij het Bureau van Peking - ze deed verslag van een aantal belangrijke gebeurtenissen in die tijd, zoals de Olympische Spelen van Peking in 2008, bracht live verslag uit tijdens de verkiezingen in Taiwan in 2008 , had betrekking op de aardbeving in Sichuan en de onlusten over de burgerrechten in Tibet. In 2009 werd ze gepromoveerd tot associate producer bij ABC en bleef ze deel van het team tot 2011, toen ze naar Connecticut in de VS verhuisde en begon te werken als een algemene opdrachtreporter voor NBC News. Jo Ling werd geprezen om haar rapportagevaardigheden, en zij en haar team wisten de prestigieuze Peabody Award te winnen voor hun verslaggeving over de Schietpartij op school in Newtown .

In 2013 verliet ze NBC en werd onderdeel van het Fox Business Network - ze werkte voornamelijk als hun nieuwscorrespondent en bleef bij hen tot 2016, terwijl ze in 2015 en 2016 ook werkte voor de podcast Fast Forward van Fox News Radio met JL. ze maakte deel uit van het FBN-team, Jo Ling interviewde enkele van de meest populaire mensen op het gebied van technologie, waaronder de CEO van T-Mobile John Legere, de CEO van General Motors Mary Barra, Jack Ma, de mede-oprichter van de het populaire e-commercebedrijf Alibaba en de CEO van Box, Aaron Levie.

Nadat ze FBN had verlaten, ging ze weer aan het werk voor NBC News en werkt ze nog steeds voor hen als nieuwscorrespondent terwijl ze ook in de raad van bestuur van Minnesota YMCA's Youth in Government zit. Bij het adviseren van jonge mensen die hun carrière in de journalistiek willen beginnen, Jo Ling zegt tegen hen ‘Ga gewoon naar buiten en doe het. Bescheiden zijn. En ontmoet zoveel mogelijk mensen.'

Jo Ling Kent

NBC Nieuws

NBC News is de dochteronderneming van het populaire Amerikaanse tv-omroepnetwerk NBC – NBC News wordt beheerd door NBCUniversal Broadcast, Cable, Sports and News, dat deel uitmaakt van de NBCUniversal.

Het programma werd voor het eerst gelanceerd op 21 februari 1940 en de huidige president is Noah Oppenheim - het kantoor bevindt zich in New York City in het Rockefeller Center. NBC Nightly News wordt beheerd door NBC News en is de best beoordeelde journaal in de VS, terwijl NBC News ook het zondagochtendprogramma Meet the Press beheert, de langstlopende tv-serie in de geschiedenis van de VS.

NBC News exploiteert ook het MSNBC-kabelnieuwsnetwerk dat 24 uur per dag wordt uitgezonden - in 2017 kocht NBC News 25% van Euronews, het Europese nieuwsnetwerk dat ook 24 uur per dag wordt uitgezonden.

Houd van het leven en het huwelijk met Scott Conroy

Jo Ling lijkt gelukkig getrouwd te zijn met Scott Conroy - ze hadden al jaren een relatie voordat ze hun geloften uitwisselden op 22 augustus 2015 tijdens een grote ceremonie die werd georganiseerd in het Mountain View Grand Resort in Whitefield in New Hampshire. Ze waren bijna vier jaar getrouwd en richtten zich aanvankelijk op hun carrière en besloten geen kinderen te krijgen, maar waren in 2018 klaar voor een gezin toen Jo Ling in december beviel van hun dochter – ze nam haar dochtertje samen met Scott mee naar Taipei in Taiwan, waar ze de kans had om haar overgrootouders ontmoeten die 100 jaar ouder zijn dan zij.

Scott maakt ook deel uit van de omroepindustrie en werkt als senior politiek verslaggever voor de Huffington Post. Hij is de auteur van Vote First Or Die en Sarah From Alaska-boeken, terwijl hij ook wordt gecrediteerd voor het maken van de zevendelige Huffington Post-documentaireserie van New Hampshire, die het leven volgt van de mensen die betrokken zijn bij presidentiële campagnes in New Hampshire - Scott heeft ook gewerkt voor Real Clear Politics en was een embed-reporter voor CBS News.

Oh hey nieuwe iPhone #AppleEvent pic.twitter.com/qCGH31haOK

— Jo Ling Kent (@jolingkent) 12 september 2018

Andere interesses

Jo Ling is erg goed in talen en spreekt Engels, Frans en Mandarijn. Zij en haar man zijn allebei grote dierenliefhebbers, en ze hebben een... hond genaamd Stella die ze hebben geadopteerd uit een hondenasiel - ze houden allebei van reizen en bezoeken vaak samen beroemde plaatsen over de hele wereld.

Uiterlijk en vermogen

Jo Ling is momenteel 34 jaar oud. Ze heeft lang bruin haar en bruine ogen, maar haar lengte en gewicht zijn niet bekend. Volgens gezaghebbende bronnen wordt haar huidige vermogen geschat op meer dan $ 1 miljoen en neemt het gestaag toe.

Aanwezigheid op sociale media

Jo Ling is behoorlijk actief op twee van de meest populaire sociale-mediaplatforms op internet - ze lanceerde haar Twitter account in november 2008 en heeft tot nu toe meer dan 33.000 volgers verzameld en ongeveer 22.300 keer getweet. Haar Instagram-account wordt gevolgd door bijna 11.000 mensen terwijl ze ongeveer 2.400 foto's plaatste.

Aanbevolen