Ankers

Josina Anderson's (ESPN) Wiki biografie, leeftijd, echtgenoot, salaris

Het vroege leven en gezin

Josina Anderson is geboren op 15 augustus 1978 in Washington D.C. USA, dus onder het teken Leo en met de Amerikaanse nationaliteit. Haar vader is Lloyd Anderson en haar moeder Yasmin Anderson; Josina heeft nooit hun leeftijden of beroepen genoemd, maar het is bekend dat haar vader een zeer sportief persoon is en vaak naar de sportschool gaat.

Bekijk dit bericht op Instagram

Hallo….#Wk 2 versnelling.

Een bericht gedeeld door Josina Anderson (@josinaanderson) op 15 september 2019 om 13:07 PDT

Josina erfde zijn passie voor sport en begon al vroeg met haar fysieke activiteiten. Terwijl ze op de middelbare school zat, nam ze deel aan atletiek en won ze gouden medailles op de 200 en 400 meter races in de AAU Junior Olympics. Ze genoot ook van haar rol van omroeper tijdens hun schoolbasketbalwedstrijden. Josina heeft een broer die filmproducent is, maar zijn naam is onbekend.

Educatieve achtergrond

Josina studeerde in 1996 af aan de Montgomery Blair High School in Silver Spring, Maryland, ging toen naar de University of North Carolina, Chapel Hill, en studeerde in 2000 af met een BA in bewegings- en sportwetenschappen.

Carrière

Eerste stappen

Voordat Josina in de wereld van de professionele journalistiek terechtkwam, ging ze naar Dance Theatre of Harlem en Pennsylvania Ballet, en werkte daar enkele maanden terwijl ze nog aan haar universiteit studeerde. Ze maakte ook deel uit van de crew van het American Youth Ballet. Josina begreep toen dat ze journalistiek wilde worden en kreeg in 2000 de positie van stagiair bij het radiostation WTEM in Washington. Ze werd toegewezen aan twee shows - The Donnie Simpson Morning Show en The Tony Kornheiser Show, en voltooide haar stage met succes. Ze besloot echter te stoppen met WTEM omdat CBS haar de positie van verslaggever en sportnieuwsanker aanbood in hun lokale kantoor in Oregon.

Josina Anderson

Josina woonde en werkte graag in Oregon, maar boekte niet veel vooruitgang bij CBS, dus begon ze haar cv en live-opnames het hele land door te sturen om de baan van haar dromen te vinden. Helaas vond ze niets anders in Oregon, dus besloot ze te stoppen met CBS en terug te keren naar Washington, hoewel ze op dat moment geen vacatures had.

Worstelen in Washington

Toen Josina terugkeerde naar Washington, in de hoop iets sneller een nieuwe baan te vinden dan in Oregon, was er niets voor haar. Ze was meer dan twee maanden werkloos en had het moeilijk met weinig geld op zak, dus moest ze terug naar haar personal trainer-activiteiten om genoeg geld te verdienen, wachtend op een nieuwe kans om verslag uit te brengen.

De moeilijke periode was voorbij in 2005 toen ze eindelijk een baan kreeg bij FOX 31. Ze solliciteerde daar twee keer (de eerste keer was in 2003, maar werd afgewezen) en doorstond alle fasen van sollicitatiegesprekken om de baan te krijgen. Ze moest echter verhuizen naar Denver, Colorado, omdat de show waarvoor ze getekend had zich daar afspeelde. Ze behandelde vele belangrijke en grote gebeurtenissen en controverses tijdens de jaren dat ze aan FOX 31 werkte, waaronder het marihuanaschandaal met twee vooraanstaande NFL-sterren, Travis Henry en Ricky Williams, wiens tests positief waren voor het medicijn in juli 2008. Een soortgelijk geval gebeurde in oktober 2008, toen verschillende sporters werden betrapt op het nemen van steroïden. In 2010 werkte Josina als verslaggever en anker bij het programma Inside the NFL, en het was het laatste jaar dat ze voor CBS werkte.

Werken voor ESPN

In 2011 stopte Josina met CBS en begon ze te werken voor ESPN, waar ze nu nog steeds werkt. Josina bekleedt de functie van nationale sportverslaggever die ze zonder interview door ESPN werd aangeboden - ze accepteerde meteen. Ze verhuisde naar Chicago en werkt daar graag. Ze interviewde ook NFL-sterren als Olivier Vernon, Travis Kelce en Sheldon Richardson, en deed verslag van de New England Patriots voor Super Bowl LII.

onderscheidingen

In 2009 hielp Josina's berichtgeving over John Dutton, een beroemde quarterback, en de speciale reis van zijn vrouw Terina naar Ethiopië om Miki, hun 11-jarige zoon, te adopteren, waardoor ze een Heartland Emmy-prijs won. Josina won in 2014 ook een Salute to Excellence Award voor reportages op de radio getiteld Outside the Lines en The Sporting Life waarin ze Dwayne Bray en Brandon Lowe interviewde.

Controverse met Michael Sam en LGBT-gemeenschap

Josina's carrière was al die jaren niet onbewolkt en ze kwam ooit in een zeer onaangename situatie die haar reputatie bezoedelde. Toen ze in augustus 2014 berichtte vanuit St. Louis, liet ze weten dat Michael Sam wacht tot zijn teamgenoten een douche nemen en pas de badkamer binnengaat nadat ze klaar zijn met hun hygiëneprocedures: 'Een andere verdedigende speler van Rams vertelde me dat 'Sam onze ruimte respecteert' ' en dat hij, vanuit zijn perspectief, lijkt te denken dat Michael Sam wacht om te douchen, om zijn teamgenoten niet ongemakkelijk te laten voelen', zei ze in haar rapport.

Het ongemakkelijke moment in de hele situatie was dat Josina werd gevraagd te rapporteren over het passen van Sam bij zijn nieuwe teamgenoten in de Rams, terwijl Josina besloot zich te concentreren op zijn douchegewoonten. Een ander ongemakkelijk moment is dat Michael Sam de eerste persoon in de NFL was die openlijk 'uit de kast kwam' om homo te zijn, dus Josina's rapport verwees vooral naar de manier waarop een homo in de Rams past, niet een nieuwe speler, en dit verschoof focus kreeg veel kritiek van sociale media, LGBT-activisten en andere sportpersoonlijkheden, waaronder Rams-coach Jeff Fisher.

ESPN verdedigde eerst hun werknemer, maar kondigden later een openbare verontschuldiging aan voor de situatie en de woorden van Josina.

Priveleven

Josina deelt nooit details over haar privéleven, en het is echt moeilijk te zeggen of ze single is of een vriendje heeft. Het is zeker bekend dat ze niet getrouwd is en geen kinderen heeft. Het gerucht ging echter dat ze in 2011 een affaire had met een collega, wat Josina nooit heeft bevestigd, en ontkent alle roddels over haar huidige vriend. Ze plaatst nooit foto's van haar huidige of voormalige vriendjes op haar sociale media-profielen.

Week 1 versnelling… pic.twitter.com/dsqKdq3nmM

- ig: josinaanderson (@JosinaAnderson) 8 september 2019

Hobby's en interessante weetjes

  • In 2016 wedde Josina dat als Trevor Sieman de beginnende quarterback zou worden (voor de New York Jets), ze haar haar volledig zou knippen.
  • Uiteindelijk verloor ze de weddenschap, want Trevor begon het seizoen inderdaad als de beginnende quarterback, en ze schoor haar hoofd kaal en presenteerde haar show zonder pruik op haar hoofd.
  • Josina is een hondenliefhebber; ze heeft een hond genaamd mevrouw Nahla Bear.
  • Ze is een grote modeliefhebber en probeert altijd een modeshow van haar favoriete ontwerpers, zoals Balmain, Rhuigi Villaseñor en Alexander McQueen, niet te missen.
  • Josina ondersteunt vrouwen die geleden hebben onder welke vorm van misbruik dan ook; ze organiseerde Global Sports Development Humanitarian Awards ter ere van de gymnasten die zich uitspraken tegen Larry Nassar en hem beschuldigden van consistente intimidatie en seksueel misbruik.
  • Ze sprak zich echter niet uit tegen Karl Lagerfeld toen hij stierf, hoewel hij naar verluidt een vrouwenhater en racist was - ze rouwde om zijn dood terwijl veel andere vrouwen hem postuum beschuldigden van vrouwenhater en andere vrouwen opriepen om de wereldwijde rouw te negeren over hem.
  • Josina's favoriete zangeres is Tina Turner.

Josina Anderson

Aanwezigheid op sociale media

Josina is erg actief op verschillende social media platforms en communiceert daar vaak met haar fans. Haar Instagram account heeft meer dan 56.000 abonnees en plaatst daar veel persoonlijke inhoud: ze deelde vaak de details van haar reizen naar modeshows, haar make-uproutine en huidverzorgingstips. Haar Twitter profiel, gestart in 2009, wordt nu door bijna 150.000 mensen gelezen en ze plaatst er meerdere keren per dag. Haar Facebook-pagina wordt gevolgd en leuk gevonden door meer dan 44.000 gebruikers, hoewel ze er niet erg actief op is, aangezien haar laatste bericht in 2018 verscheen.

Uiterlijk, kledingstijl

Josina heeft lang zwart haar dat van nature erg gekruld is, dus haar kapper besteedt veel tijd aan het rechttrekken, aangezien Josina zelden met krullen te zien is; ze heeft donkerbruine ogen.

Eén ding over die rode loperfoto's, er is niets te verbergen. Ze zijn als een vergrootglas. Ik zie het altijd als...

Gepost door Josina Anderson Aan zondag 7 februari 2016

Josina is 1,73 m lang, weegt ongeveer 68 kg en haar vitale statistieken zijn 34-26-35. Wat haar kledingstijl betreft, geeft ze de voorkeur aan casual looks, maar blijft altijd bij militaire patronen op haar kleding. Haar lievelingskleur is khaki en dat staat haar goed.

Vermogen en salaris

Volgens gezaghebbende bronnen wordt het vermogen van Josina geschat op ongeveer $ 2,2 miljoen, opgebouwd door hard te werken als sportverslaggever en anker op verschillende grote tv-kanalen, zoals CBS en ESPN. Haar jaarsalaris zou rond de $ 65.000 liggen.

Aanbevolen