Beroemdheden

Maria Victoria Henao Wiki. Waar is de vrouw van Pablo Escobar nu?

Wie is Maria Victoria Henao?

Maria Victoria Henao, geboren op een onbekende datum in 1961, in Colombia, is de 58-jarige weduwe van wijlen drugshandelaar, terrorist en smokkelaar Pablo Escobar. In de mythen die hem omringen, wordt Tata, zoals hij haar graag noemde, als een van de belangrijkste figuren beschouwd, zo niet de belangrijkste. Ze was zeventien jaar met hem getrouwd, omdat ze een relatie aangingen toen Maria nog maar 14 jaar oud was. Ondanks de talrijke moordpogingen, bevelschriften, juridische problemen en controverses, bleef ze Pablo trouw tot de autoriteiten hem uiteindelijk op 1 december 1993 vermoordden. Haar leven als weduwe is grotendeels in het geheim gehuld, met weinig tot geen noemenswaardige schijn. Ze werd uiteindelijk in 2000 door de politie aangehouden, maar werd niet veroordeeld voor misdaden. Sindsdien zit ze ondergedoken, omdat haar leven nog steeds voortdurend op het spel staat. Dit komt door het feit dat velen haar beschouwen als een handlanger van Pablo tijdens zijn schrikbewind, omdat ze nooit heeft geprobeerd haar man te overtuigen om het bloedvergieten te stoppen dat Colombia tot op zijn grondvesten deed schudden.

Bekijk dit bericht op Instagram

Mijn #Madre @victoriaeugeniahenao bij de presentatie van zijn boek in #mexico ?? voor #TV met @planetalibrosmx. Verkrijgbaar bij @liverpool_mexico @solosanborns @librerias_gandhi en @libreria_porrua. www.mividaymicarcelconpabloescobar.com. #history #truehistory #real #historia #libros #books #pabloescobar #tata #victoriaeugeniahenao #familia #escobar

Een bericht gedeeld door Juan Pablo Escobar Henao (@juanpabloescobarhenao) op 2 juli 2019 om 18:11 PDT

Het vroege leven en onderwijs: opgroeien in Colombia

Maria werd geboren in een Colombiaans gezin, ergens in het landelijke deel van haar thuisland. Er wordt algemeen vermoed dat ze in feite uit Medellin komt, maar geen enkele geloofwaardige bron kan dit verifiëren. We weten echter wel dat haar familie niet veel geld had, en dat dit haar erg dwarszat toen ze opgroeide. Wat betreft haar opleiding, er is ook geen informatie. Gezien het feit dat ze op 15-jarige leeftijd al een getrouwde vrouw was, wordt algemeen aangenomen dat ze zich niet heeft ingeschreven voor een middelbare school of universiteit. Sommige rapporten hebben aangegeven dat ze haar opleiding in de afgelopen decennia heeft voltooid, omdat ze in deze tijd waarschijnlijk niet zou hebben overleefd zonder een baan. Andere nieuwsuitzendingen hebben deze beweringen echter als ongegrond bestempeld, omdat het veel aannemelijker is dat ze heeft geleefd van de overblijfselen van Pablo's miljardenfortuin.

Hoe ontmoette Maria Victoria Henao Pablo Escobar?

We weten niet de exacte datum van hun eerste ontmoeting, maar Tata ontmoette Pablo toen ze nog een tiener was, waarschijnlijk 13 of 14.

Haar toekomstige echtgenoot was toen al een hot shot in zijn geboorteplaats Medellin. Zijn eerste inval in de misdaad vond plaats toen hij grafstenen begon te stelen, ze vervolgens opschuurde en verkocht aan lokale smokkelaars. Naarmate hij meer geld verdiende, investeerde hij in zijn activiteiten, in plaats van in kleine grafroven, door valse middelbare schooldiploma's te verkopen. Hij woonde ook een korte tijd de Universidad Autónoma Latinoamericana van Medellín bij, voordat hij samen met Oscar Benel Aguirre oplichterij uitvoerde, sigaretten smokkelde, loten vervalste en nog veel meer. Hij had echter een goed team nodig om hem te helpen met meer uitgebreide plannen. Een van de eerste mensen die zich bij zijn criminele zaak aansloot, was Carlos Mario Henao Vallejo, Maria's oudere broer. (Ze heeft ook een jongere zus genaamd Pastora Henao Bayen.) Carlos bracht Escobar naar het huis van de familie Henao, en de tiener Tata was meteen verliefd op de onbezonnen en zelfverzekerde crimineel die al $ 3 miljoen op zijn naam had staan.

Maria Victoria Henao

De 27-jarige Pablo trouwde met Tata toen ze net 15 was, wat tot negatieve reacties van haar familie leidde.

De banden met haar familie verbreken en de meest vertrouwde adviseur van Pablo worden

Het is duidelijk dat het trouwen met een bekende crimineel die 12 jaar ouder is dan zij niet iets was waar Maria's ouders mee instemden. Hoewel ze ook relatief arm opgroeide, beschouwden ze Pablo als een gewone dief en als zodanig van een lagere sociale status. Dus in 1976 gingen ze weg, en Maria verbrak vervolgens de banden met het grootste deel van haar familie, behalve haar broer Carlos. Toen Escobar zijn komst naar de wereld aankondigde door deel te nemen aan het cocaïnesmokkelspel, zou Tata's broer zijn belangrijkste man worden in Miami, Florida. De familie Henao was onmisbaar voor de drugsbaron, omdat hij iemand nodig had die hij kon vertrouwen om toezicht te houden op de operaties in de VS. Wat Pablo eind jaren zeventig deed, was ongehoord. In de begindagen van zijn smokkelcarrière legde Pablo zich toe op het smokkelen van voornamelijk sigaretten, televisietoestellen en andere dure elektronica.

Hij was terughoudend om met marihuana te gaan werken, hoewel hij dol was op het roken van deze psychoactieve plant. Na verloop van tijd leerde hij alle smokkelroutes van en naar Colombia kennen, waardoor hij de ware koning van de zwarte markt in dit deel van Zuid-Amerika werd. Hoewel hij veel geld verdiende, had hij meer nodig.

Bouwen aan het grootste cocaïne-imperium ooit met haar man

Cocaïne veranderde alles. Deze poederachtige substantie werd al tientallen jaren door Zuid-Amerikanen gebruikt voordat Pablo op het toneel verscheen. Gemaakt door de bladeren van de cocaplant chemisch te behandelen, was cocaïne spotgoedkoop in Zuid-Amerika. Voordat het het poeder wordt dat we allemaal kennen, bestaat het in de vorm van pasta. In Peru zou een kilo cocaïnepasta bijvoorbeeld ongeveer $ 100 kosten. In de VS was dit verdovende middel voor de meesten nog nieuw en kostte het $ 100 per gram. Hoewel Maria Pablo adviseerde zich niet met dergelijke harddrugs te bemoeien, was hij smoorverliefd op de mogelijkheid om ongeveer $ 100.000 per kilo te verdienen.

Pablo Escobar en Maria Victoria Henao.

Gepost door Pablo Emilio Escobar Gaviria 'Het Patroon' Aan Donderdag 3 januari 2019

Vastbesloten om iets te doen waar nog niemand eerder aan had gedacht, bedacht Escobar een briljant plan. Hij zou de cocaïne in pastavorm in Peru ophalen en over de grens naar Colombia smokkelen, met verplichte steekpenningen en geschenken die aan vrijwel elke politieagent op de route werden uitgedeeld. De moeder van Maria en Pablo, Hemilda, voegde persoonlijk geheime compartimenten toe aan jassen, zodat Pablo's medewerkers de coke naar Miami konden verzenden. Hun plan werkte en al snel bracht de operatie wekelijks miljoenen dollars op voor Pablo en Tata.

Rijkelijk leven in onzekerheid

Escobar stond ook bekend om zijn leiderschapskwaliteiten. Voordat hij de Colombiaanse cocaïnekoningin werd, maakten verschillende Medellin-clans constant ruzie en vermoordden ze elkaar. Hij bracht ze samen onder één voorstel: zij zouden zorgen voor 'de spier', terwijl hij voor de financiën zou zorgen. Zo werden veel prominente Medellin-gangsters Maria's persoonlijke lijfwachten, omdat ze een leven leidde dat zelfs sommige beroemdheden tegenwoordig niet kunnen doorgronden.

De Escobars kochten talloze villa's, gebouwen, bedrijven en andere ondernemingen die ze in handen konden krijgen. Wanneer uw illegale ondernemingen jaarlijks miljarden dollars opleveren, moet u deze op alle mogelijke manieren witwassen. Met zijn team van accountants en een uitgebreid smeergeldsysteem was Escobar afgeschermd van de wet zelf, waardoor hij onbevreesd was. Hoewel zijn mislukte politieke carrière resulteerde in het begin van zijn campagne van narco-terrorisme, werd Pablo nog steeds als onaantastbaar beschouwd. Maria was op dat moment zwanger, maar altijd aan de zijde van haar man. Ze brachten het grootste deel van hun tijd door op Hacienda Nápoles, een luxueus landgoed met weelderige villa's, dierentuinen en schietbanen. Maria leefde een leven waar niet veel mensen zelfs maar van konden dromen, maar dingen zouden snel veranderen.

Constante angst voor haar leven

Pablo was niet alleen een gewone drugssmokkelaar en crimineel. Toen de politieke elite Escobar verbood lid te worden van het parlement, ook al stemden mensen op hem, werd hij woedend.

Maria Victoria Henao en Pablo Escobar

Van 1985 tot 1993 voerde hij een reeks gruwelijke terroristische acties uit, zoals het bombarderen van vliegtuigen, winkels, winkelcentra en het bestellen van de moord op meer dan naar schatting 7.000 politieagenten. Zijn meest gruwelijke misdaden zijn onder meer de belegering van het Paleis van Justitie in 1985, de vliegtuigbombardementen van Avianca Airlines en de moord op twee prominente Colombiaanse politici – Rodrigo Lara in 1984 en Juan Carlos Galan in 1989. Terwijl dit allemaal aan de gang was, stond Tata Pablo bij en steunde zijn elke beslissing. Ze bezocht hem zelfs bijna dagelijks terwijl hij opgesloten zat in La Catedral, een gevangenisfort dat hij voor zichzelf bouwde toen hij een deal sloot met de Colombiaanse autoriteiten. Haar broer Carlos werd vermoord door Pablo's rivalen toen Maria en haar kinderen ontsnapten uit een onderduikadres. Tegen die tijd leefde ze al onder constante angst voor de veiligheid van haar dierbaren. In 1993 brokkelde het eindelijk af.

Pablo verliezen

Hoe ongrijpbaar en invloedrijk Escobar ook was, hij was niet onoverwinnelijk of onaantastbaar. De autoriteiten en andere kartels kwamen op hem af. Hij moest dus een moeilijke beslissing nemen. Voor de veiligheid van Maria en hun twee kinderen stuurde hij ze weg naar Duitsland. Waarom Duitsland, vraagt ​​u zich misschien af? In het begin van de jaren negentig was Duitsland nog een jong land, onlangs gevormd toen West- en Oost-Duitsland zich eindelijk verenigden, en als zodanig had het geen uitleveringsverdrag met Colombia of de VS. De familie Escobar was vrij om daarheen te verhuizen en over het algemeen te worden beschermd tegen enig kwaad. Een DEA-agent genaamd Steve Murphy tipte de Duitse politie echter dat Maria geld in haar bagage droeg, wat illegaal is als de persoon de oorsprong van elke rekening niet kan rechtvaardigen. Maria werd samen met haar twee kinderen vastgehouden en onder getuigenbescherming geplaatst in Bogota, Colombia. Ironisch genoeg was zij een van de belangrijkste redenen waarom Pablo Escobar werd gevonden.

Met behulp van een gesmokkelde telefoon belde hij vaak Tata, waardoor de DEA en de Colombiaanse autoriteiten hem konden opsporen en vermoorden tijdens een vuurgevecht op 2 december 1993, een dag na zijn 44e verjaardag.

De minnaressen van Pablo verdragen

Maria's loyaliteit aan Pablo kende geen grenzen. Het was een algemeen bekend feit dat hij romantisch was betrokken bij Virginia Vallejo en een aantal andere vrouwen. Er gaan ook geruchten dat Grizelda Blanco ook een geheime relatie had met de overleden drugsbaron. Tata wist dit allemaal en zei blijkbaar geen woord. Edel of dom? Jij beslist.

Leven na Pablo

Toen Pablo eenmaal weg was, begon zijn criminele imperium af te brokkelen. De autoriteiten legden beslag op al zijn bezittingen, waarvan de meeste waren verkregen met illegaal (drugs)geld. Als gevolg hiervan zouden Maria en haar kinderen zogenaamd weinig geld hebben en als vluchteling moeten leven. De eerste jaren wisselden ze vaak van land, voordat ze zich vestigden in Buenos Aires, Argentinië. Ze verscheen nooit in het openbaar en veranderde zelfs haar naam in Maria Isabel Santos Caballero.

Khalyla Kuhn

In 2000 onthulden Argentijnse verslaggevers echter haar locatie en werd ze samen met haar zoon gearresteerd als verdachten in een witwas- en drugshandelzaak. Maria ontkende iets illegaals te hebben gedaan en werd vervolgens vrijgelaten. Momenteel verblijft ze nog steeds in Buenos Aires, maar haar exacte verblijfplaats wordt geheim gehouden.

In zijn hoogtijdagen beval Pablo Escobar de moord op talloze mensen, wat betekent dat Maria voor altijd zal leven met een doelwit op haar rug. Veel experts op Escobar beschouwen haar als een interessante variabele in de hele zaak. Aan de ene kant wordt haar verweten dat ze Pablo blijkbaar goedkeurde in zijn uitvoering van moorddadige terreuraanslagen, ondanks de invloed die ze zogenaamd op hem had. Daarentegen respecteren veel mensen haar onverzettelijke loyaliteit aan Pablo en hun familie.

Haar dochter Manuela Escobar

De oogappel van Pablo, Manuela Escobar, is het tweede en jongste kind van Pablo. Ze kreeg het grootste deel van haar jeugd thuisonderwijs en raakte eraan gewend om tijd door te brengen met Maria, evenals met Pablo's handlangers.

Pablo en Manuela Escobar (Dochter); Sebastian Marroquin (zoon); Maria Victoria Henao (vrouw) pic.twitter.com/tMoV6SJX1D

- Narcos (@PaidNarcos) 15 september 2015

Verhalen over Pablo's relatie met haar laten een zachtere kant zien van een van de meest meedogenloze criminelen uit de geschiedenis. Op een keer vroeg ze om een ​​eenhoorn voor haar verjaardag. Om haar te sussen, niette Pablo de hoorn en vleugels van een koe aan een wit paard en gaf het aan haar. Helaas bezweek het paard aan een infectie en stierf kort daarna. Terwijl de hele familie ondergedoken zat, verbrandde Pablo naar verluidt meer dan $ 2 miljoen, alleen maar om zijn babymeisje warm te houden. Op een keer vroeg ze hem papa, hoeveel is een miljoen dollar? Hij antwoordde met iets minder dan de waarde van je ogen, prinses. Er is niets bekend over haar huidige verblijfplaats, omdat ze zich schaamt voor de wandaden van haar vader en publiciteit vermijdt, en zelfs haar naam verandert in Juana Manuela Marroquin Santo.

Haar zoon Juan Pablo

Pablo's eerstgeboren zoon, Juan Pablo groeide op terwijl zijn vader zijn wereldwijde cocaïne-imperium nog aan het vestigen was. Toen Escobar Sr. in 1993 werd neergeschoten en vermoord, zwoer de 16-jarige jongen dat hij de dood van Pablo zou wreken.

Bekijk dit bericht op Instagram

Tot nu toe dachten we dat alles was gezegd over de opkomst en ondergang van #Pablo #Escobar, de meest beruchte #drugskoning aller tijden, maar deze versies zijn altijd van buitenaf verteld, nooit vanuit de intimiteit van zijn eigen huis. Meer dan twee decennia nadat de volwaardige klopjacht eindelijk de koning van #cocaïne heeft ingehaald, reist Juan Pablo Escobar naar het verleden om een ​​onverkorte versie van zijn vader te onthullen, een man die in staat is de meest extreme wreedheden te begaan en tegelijkertijd oneindige liefde te belijden voor zijn gezin. Dit is niet het verhaal van een kind dat verlossing zoekt voor zijn vader, maar een schokkende kijk op de gevolgen van geweld en de overweldigende behoefte aan vrede en vergeving. . #pabloescobar #true #history #juanpabloescobar cuenta #oficial #instagram #historiareal #Paz #peace☮️ ✨ #Narcos is niet #truth

Een bericht gedeeld door Juan Pablo Escobar Henao (@juanpabloescobarhenao) op 24 aug. 2019 om 17:53 PDT

Velen dachten dat hij de erfgenaam zou zijn van de Medellin-karteltroon, maar dit was niet het geval. Hoewel hij dacht dat zijn vader een held was, leerde de jonge Juan Pablo al snel de waarheid en werd hij ontsteld door alles wat hij ontdekte. Hij is architect van beroep en draagt ​​nu de naam Sebastian Marroquin. Hij was getrouwd met Maria Angeles Sarmiento, met wie hij een zoon had - Juan Emilio Escobar. In 2009 dook hij weer op als woordvoerder voor verzoening. Hij publiceerde een documentaire, Sins of My Father, waarin hij de families ontmoet van alle mensen waarvan zijn vader opdracht had gegeven tot de moorden. In 2014 bracht hij zijn eerste boek uit: Pablo Escobar: My Father. Tegenwoordig gebruikt hij ook zijn echte naam. 'Ik heb de plicht om morele verantwoordelijkheid te nemen voor de misdaden van mijn familie', verklaarde hij bij een gelegenheid. Hij richtte ook Escobar Henao op, een biologische kledinglijn, van waaruit alle procedures worden gegeven aan de slachtoffers van Pablo's schrikbewind.

Aanbevolen