Acteurs

Perdita Weeks Wiki, echtgenoot, metingen, vermogen, familie

Wie is Perdita Weken?

Perdita Rose Annunziata Weeks, geboren op 25 december 1985 in Cardiff, Glamorgan, Wales, onder het aardeteken Steenbok, is een 33-jarige Welshe televisie- en filmactrice. Ze is vooral bekend van haar rol als Mary Boleyn, de zus van de Engelse koningin Anne, in het historische drama Tudors. Filmliefhebbers kennen haar ook van het spelen van Scarlett Marlowe in de veelgeprezen thriller As Above, So Below. In de afgelopen jaren kreeg ze nog meer fans door de zelfverzekerde en ietwat eigenzinnige Juliett Higgins in Magnum P.I. te spelen. Met een acteercarrière van meer dan twee decennia heeft Perdita zich met succes onderscheiden als lid van de Britse acteerelite.

Het vroege leven en onderwijs: opgroeien in Wales

Perdita werd opgevoed door Susan Weeks en haar man Robin in de hoofdstad van Wales. Haar oudere zus, Honeysuckle Weeks, is ook een veelgeprezen actrice, naast wie Perdita verschillende keren is verschenen.

Had er maar één de ballen ??? pic.twitter.com/4VjLcqnLlZ

- Verloren Weken (@PerditaWeeks) 15 juni 2016

Rollo, haar jongere broer, vond ook succes in de filmindustrie, voordat hij overstapte naar de zakenwereld. In 2016 heeft hij een fastfoodrestaurant geopend genaamd Fancy Funkin' Chicken, met twee goede vrienden. Zijn onderneming werd uiteindelijk succesvol, wat leidde tot geruchten dat zijn beide zussen in zijn volgende project zouden investeren. Perdita ging naar Roedean School, een veelgeprezen kostschool in Brighton, gelegen op een klif met uitzicht op het Engelse Kanaal. Nadat ze zich in 2003 aan deze instelling had laten inschrijven, schreef ze zich in aan het Courtauld Institute of Art in Londen. Haar studies waren gericht op Engelse literatuur uit de 17e en 18e eeuw, wat in haar latere carrière van pas zou komen; in 2007 behaalde ze een Bachelor of Arts-graad. Je zou denken dat Perdita wachtte om haar studie af te maken voordat ze aan haar acteercarrière begon, maar haar verhaal begint veel eerder.

Carrièrebegin: een actrice sinds de leeftijd van negen

Gezien het feit dat haar oudere zus ook relatief jong begon te acteren, volgde Perdita haar voorbeeld. Haar eerste acteerkrediet was eigenlijk naast Honeysuckle in de tv-miniserie Google Eyes. Ze was pas negen jaar oud, maar toonde een uitzonderlijke veelzijdigheid in het aanpassen aan alle eisen. In 1995 verscheen ze in Ghosts als Dottie, wat een behoorlijk grote prestatie was voor iemand die zo onervaren was. 1996 was bijzonder druk voor deze jongedame, zoals we haar konden zien in The Cold Light of Day, Robert Rylands' Last Journey en Screen Two, maar haar belangrijkste acteerkrediet dat jaar was in Hamlet. Het vermogen om zo'n veeleisend toneelstuk aan te kunnen, was een grote prestatie voor deze jongedame. In 1997 was ze in Rag Nymph en Spice World - geen van beide werd alom geprezen, maar zorgde ervoor dat Perdita's voorraad steeg, wat leidde tot meer prominente rollen.

Perdita-weken

Ze wilde zich echter concentreren op het onderwijs en nam daarom een ​​pauze van drie jaar. In 2000 dook ze weer op als Lady Jane Gray in The Prince and the Pauper. ‘Het vooruitzicht veel geld te verdienen en een ster te worden was inspirerend’, herinnert Weeks zich. ‘Maar school is belangrijk en ik ben blij dat ik ben afgestudeerd.’

Een ster worden: Stig of The Dump, Midsummer Murders, The Tudors en meer

In 2002 trok Perdita de aandacht toen ze de rol van Lou op zich nam in Stig of the Dump, een populaire miniserie. Dit was haar eerste terugkerende rol, en het toonde het grote publiek dat Weeks karakterontwikkeling zonder problemen aankon. Met haar rol van Hannah Moore in Midsummer Murders werd Perdita een ster in haar thuisland, zoals de show nog steeds wordt vereerd in Groot-Brittannië. Kort daarna ging ze verder met het misdaaddrama-genre met een rol in Sherlock Holmes And The Case Of The Silk Stocking.

Weken toonde opnieuw een enorm verantwoordelijkheidsgevoel door haar acteercarrière in de wacht te slepen om haar studie af te maken. Haar terugkeer was echter spectaculair. Ze nam de rol aan van Mary Boleyn, de schoonzus en minnares van Henry VIII in de immens populaire serie The Tudors. Dit deel wordt beschouwd als haar doorbraak, aangezien steeds meer regisseurs met haar wilden samenwerken. Ze rondde het decennium af met spectaculaire optredens in Lost in Austen, Inspector Lewis en Junction. We konden haar ook zien in Prowl, een populaire horrorfilm geregisseerd door Patrik Syversen. Terwijl een ster in Groot-Brittannië, Perdita moest nog internationale bekendheid verwerven.

Begin 2010: The Promise, Titanic, As Above, So Below en meer

Aan het begin van dit decennium vertoonde Weeks geen tekenen van stoppen. Haar eerste rol na 2010 was een hoofdrol, want ze speelde Eliza Meyer in The Promise.

Gepost door Perdita-weken Aan vrijdag 1 september 2017

Dit leidde ertoe dat ze werd gecast als Clara Pocket, in het populaire BBC-drama Great Expectations, gebaseerd op de gelijknamige roman van Charles Dickens. In 2012 was ze Lady Georgiana Grex in de vierdelige serie Titanic, gebaseerd op de ondergang van het legendarische schip en zijn passagiers. Daarna kreeg ze de rol van Sarah Gabbor in Flight of the Storks, wat eens te meer bewijst dat thrillers en misdaaddrama's haar brood en boter zijn. Gezien haar eerdere ervaringen met bewerkingen van het werk van Charles Dickens, werd Perdita gekozen om Maria Ternan te spelen, de zus van Dickens' oude liefde Nelly Ternan. De serie, getiteld The Invisible Woman, kreeg veel lof van critici, omdat ze zowel de historische correctheid als Perdita's uitvoering prezen. As Above, So Below uit 2014 wordt nog steeds beschouwd als een van haar beste rollen tot nu toe. Ze weigerde echter 'slechts een thrilleractrice' te zijn, want ze verscheen later in The Great Fire en The Musketeers, beide historische drama's.

Recent werk

Perdita had een erg druk 2016. Haar eerste grote krediet dat jaar was als Vanessa Hammond in de historische serie Rebellion van RTE One. Slechts een paar maanden later verraste ze haar fans met een optreden in Penny Dreadful, naast het personage van Timothy Dalton, Josh Hartnett en Eva Green – Weeks is Catriona Hartdegen nog steeds een favoriet bij de fans. In 2017 nam ze de rol van Charlotte Riley in Grantchester op zich, wat haar claim op de titel 'de meest veelzijdige Britse actrice' opnieuw versterkte. In 2018 werd ze eindelijk een superster, met de rol van Kira in Ready Player One. Steven Spielberg, de regisseur van de film, belde haar persoonlijk om haar te vragen met hem samen te werken, een grote eer voor elke acteur, en het is veilig om te zeggen dat Perdita meer dan gevleid was. Momenteel is ze speelt Juliett Higgins in Magnum P.I.. Ze heeft haar bekendheid verder versterkt door op Comic Cons en festivals over de hele wereld te verschijnen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Het is bijna tijd voor deze hobbit om zich terug te trekken in haar geboorteland en de opwinding is voelbaar #theshireiscalling

Een bericht gedeeld door Perdita-weken (@perdita_weeks_) op 28 februari 2019 om 16:01 uur PST

Persoonlijk leven: is Perdita Weeks getrouwd? Heeft ze kinderen?

Er is niet veel bekend over het persoonlijke leven van Perdita. Ze kondigde echter gelukkig haar huwelijk aan met Christopher 'Kit' Frederiksen, een collega-acteur, toen ze op 4 oktober 2012 in het huwelijksbootje stapten. Kort daarna beviel ze van Rupert Sebastian en Humphrey Carrington, een paar schattige tweelingjongens. Christopher en Perdita wonen momenteel in Londen, maar reizen vaak naar de VS vanwege de acteerverplichtingen van Weeks.

Lichaamsafmetingen: hoe lang is Perdita Weeks?

Perdita Weeks is 163 cm lang, weegt ongeveer 54 kg en heeft een zandloperfiguur, wat duidelijk blijkt uit haar vitale statistieken van 34-25-35. Ze heeft bruine ogen en lichtblond haar.

Nettowaarde: hoe rijk is Perdita Weeks?

Heb je je ooit afgevraagd hoe welvarend deze beroemde actrice werkelijk is? Volgens verschillende geloofwaardige bronnen heeft Perdita Weeks een nettowaarde van ongeveer $ 5 miljoen , vanaf augustus 2019.

Ze vergaarde deze rijkdom door als kind haar acteercarrière te beginnen en langzaam op te werken tot ze een ster werd. Met meer spraakmakende rollen in de afgelopen jaren, is ze een van de meest gewilde Britse actrices geworden.

Aanwezigheid op sociale media

Dankzij de steeds groter wordende greep die sociale media hebben op een wereldwijd publiek, is het in het belang van de meeste beroemdheden om hun fans op de hoogte te houden van hun activiteiten en zo hun kijkcijfers en winst te behouden en mogelijk te vergroten. Perdita is zelf geen onbekende in deze populaire trend, aangezien haar toewijding om updates op haar openbare profielen te plaatsen en contact te maken met haar fans op een historisch hoogtepunt is. Ze heeft wel een ambtenaar Facebook pagina, maar ze heeft al bijna twee jaar niets gepost; dit is waarschijnlijk de reden waarom ze slechts 5.000 likes heeft. Op Twitter , ze is net zo actief als altijd, omdat ze dagelijks contact heeft met haar 10.000 fans. Haar favoriete sociale medianetwerk is echter: Instagram , waarop ze persoonlijke foto's deelt met 35.000 mensen.

Aanbevolen