Acteurs

Tamara Tunie's (SVU) Wiki, Leeftijd, Netto waarde, Kinderen, Echtgenoot

Wie is Tamara Tunie?

Tamara Tunie werd geboren op 14 maart 1959 in McKeesport, Pennsylvania, VS, van gedeeltelijk inheemse Amerikaanse en Indiase afkomst. Ze is een actrice, regisseur en producent, vooral bekend van haar rol in de NBC-televisieserie Law & Order: Special Victims Unit van 2000 tot 2017, waarin ze medisch onderzoeker Melinda Warner portretteerde.

Het vermogen van Tamara Tunie

Hoe rijk is Tamara Tunie? Vanaf begin 2020 informeren bronnen ons over een nettowaarde van meer dan $ 8 miljoen, verdiend door een succesvolle carrière in acteren in de entertainmentindustrie sinds 1986, en heeft ze gedurende haar hele carrière aan films, tv-shows en series gewerkt.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Tamara Tunie (@msttunie) op 5 december 2019 om 4:38 uur PST

Het vroege leven, onderwijs en carrièrebegin

Terwijl Tunie werd geboren in McKeesport, groeide ze op in het nabijgelegen Homestead, opgevoed door haar ouders. Er is verder niets bekend over haar jeugd, of hoe ze interesse kreeg in acteren carrière . Nadat ze was afgestudeerd aan de middelbare school, schreef ze zich in aan de Carnegie Mellon University (CMU) en behaalde ze een graad in muziektheater.

CMU is een particuliere universiteit in Pittsburgh, Pennsylvania en dateert uit 1900.

Aanvankelijk bekend als Carnegie Institute of Technology, fuseerde de school later met het Mellon Institute of Industrial Research om de Carnegie Mellon University te vormen. Ze hebben talloze locaties voor het verlenen van diploma's over de hele wereld, met jaarlijks meer dan 13.000 studenten uit 109 landen en meer dan 5.000 medewerkers. Opmerkelijke afgestudeerden zijn onder meer Emmy-, Academy- en Tony Award-winnaars.

Beroemd worden

Na haar afstuderen had Tamara een van haar eerste opmerkelijke rollen in de soapserie Zoals de wereld verandert , waarin ze een advocaat speelde.

Tamara tunie

Gedurende de jaren tachtig werkte Tamara aan tal van films en televisieseries. Enkele van de populaire shows in deze periode zijn Spenser: For Hire, Swift Justice, Tribeca en SeaQuest DSV. Ze deed ook filmwerk en verscheen in Wall Street, Rising Sun en Bloodhounds of Broadway. In 1994 kreeg ze een terugkerende rol in de televisieserie NYPD Blue, waarin ze het personage Lillian Fancy vertolkte. De serie politieprocedures volgt het leven van rechercheurs in een fictief politiebureau in Manhattan, waarbij afleveringen van de show meestal verschillende plots volgen die met elkaar verweven zijn, waarbij de hele cast betrokken is.

Na drie jaar met de show te hebben gespeeld, ging ze verder met meer film- en televisiewerk. Haar bekendste rol kwam in 2000, toen ze werd ingegoten Law & Order: Special Victims Unit . Zoals de naam al aangeeft, is de misdaaddramaserie gebaseerd op een deel van een fictieve versie van de New York City Police Department (NYPD). De show volgde het formaat van de originele Law & Order-serie, geïnspireerd door echte krantenkoppen of echte misdaden die media-aandacht kregen. Ze bleef 17 jaar bij de show, en zelfs na haar vertrek verscheen ze het volgende jaar terugkerend, nu bijna 200 episodische optredens.

Recente projecten

Tamara ging verder met televisiewerk en kreeg een rol van drie afleveringen in Better Call Saul - de misdaaddramashow is een spin-off van Breaking Bad, die zich halverwege de jaren 2000 afspeelt als een prequel op de gebeurtenissen van Breaking Bad. De show volgt het verhaal van een oplichter die een kleine advocaat wordt en uiteindelijk verandert in de huurcrimineel Saul Goodman.

Een van haar recente projecten is de show Dietland, gecast als hoofdpersoon in de serie, is gebaseerd op de gelijknamige roman geschreven door Sarai Walker, die 10 afleveringen heeft uitgezonden voordat deze werd geannuleerd.

Kort daarna kreeg ze nog een hoofdrol, in Black Earth Rising, een serie die volgt op de vervolging van internationale oorlogsmisdadigers, en een samenwerking is tussen BBC Two en Netflix, waarbij beide afleveringen van de show worden uitgezonden. Ze werkte ook aan de romantische film Irreplaceable You, met in de hoofdrol Gugu Mbatha-Raw en Michiel Huisman, en werd uitgebracht via Netflix.

Een close-up van mij, op de rode loper bij de Closing Night Gala-presentatie van 'Flight' tijdens het 50e New York Film Festival in Alice Tully Hall op 14 oktober 2012 in New York City.

Gepost door Tamara tunie Aan dinsdag 16 oktober 2012

Persoonlijk leven en sociale media

Voor haar persoonlijke leven is bekend dat Tunie in 1995 met jazzmuzikant Gregory Generet trouwde, maar in 2015 werd gemeld dat de twee na bijna 20 jaar huwelijk uit elkaar waren gegaan; de twee hebben uitgelegd dat hun relatie de afgelopen jaren uit elkaar is gegroeid, wat tot de beslissing heeft geleid. Ze woonde het grootste deel van haar jeugd boven een uitvaartcentrum, aangezien haar ouders begrafenisondernemers waren en beiden nog steeds actief zijn in hun vak. Ze is ook een grote fan van American Football, vooral in navolging van het National Football League (NFL) team, de Pittsburgh Steelers.

Net als tal van actrices is ze online actief via accounts op sociale media, met name op Twitter waarop ze het motto Carpe diem heeft aangenomen, wat betekent pluk de dag. Ze gebruikt het platform om te praten over enkele van haar dagelijkse inspanningen, hoewel ze meestal doorverwijst naar haar Instagram-account, dat een beetje van haar leven laat zien wanneer ze niet aan het werk is. Ze plaatst ook veel foto's achter de schermen, en met vrienden en familie.

Aanbevolen