Acteurs

TV-westerse acteur Clint Walker's bio: leeftijd, nettowaarde, lengte, tweelingzus, echtgenoot

Het vroege leven en onderwijs

Clint Walker werd geboren in Hartford, Illinois op 30 mei 1927 als zoon van een Tsjechische moeder Gladys Huldah en Paul Arnold Walker; Clint had een tweelingzus Lucille (1927-2000). Hij stopte met school om in een fabriek te werken, en later trad hij toe tot de Amerikaanse marine als marinierskoopman tijdens de laatste paar maanden van de Tweede Wereldoorlog, toen hij nog maar 17 jaar oud was. Nadat hij het leger had verlaten, werkte hij in verschillende banen in Texas, Nevada en Californië.

Carrière


Walker's acteercarrière begon als de klant van Henry Willison - Henry gaf hem de bijnaam Jett Norman en wierp hem een ​​rol toe in Bowery Boys. Later, in Los Angeles, werd hij ingehuurd door Cecil DeMille voor een optreden in The Ten Commandments. Dit was net genoeg voor de studio's van Warner Brothers om zijn potentieel te erkennen, aangezien de studio's op dat moment westerse tv-series produceerden. In juni 1955 hielp Walkers knappe uiterlijk hem de hoofdrol te krijgen in de tv-serie Cheyenne, waarin hij Cheyenne Bodie speelde, een heroïsche zwervende cowboy in het tijdperk van de post-Amerikaanse burgeroorlog. Die rol gaf hem de kans om zijn charisma te tonen en maakte van hem een ​​tv-westerse legende. In 1958 gaf Warner Brothers hem een ​​hoofdrol in Fort Dobbs, en vervolgens in 1959 de hoofdrol in Yellowstone Kelly. Cheyenne-afleveringen werden omgezet in speelfilms en Walker speelde ook een gastrol in de tv-series Maverick en 77 Sunset Strip. Warner's gaf Walker een derde kans met Gold of the Seven Saints in 1961, met zijn tegenspeler Roger Moore, die ook een contract had met Warner Brothers. Cheyenne eindigde in 1963.

Carrière na Cheyenne

In 1964 speelde Walker in Kraft Suspense Theatre, en later in 1965 gaf Frank Sinatra hem een ​​rol in None But the Brave oorlogsdrama, het enige stuk dat Sinatra ooit regisseerde. Walker vocht ook tegen een grizzlybeer in The Night of the Grizzly in 1966, maar zijn meest diepgaande rol die hem naar de sterren tilde, was in de oorlogsdramafilm The Dirty Dozen in 1967, waarin hij een veroordeelde Samson Posey speelde. Zijn terugkeer naar westerns was met de film More Dead Than Alive in 1969. Hij had ook verschillende ondersteunende rollen in westerse komedies Sam Whiskey en The Great Bank Robbery in 1969.

In de jaren 70 speelde hij veel personages in Phynx en speelde hij in de film Yuma 1971, gevolgd in 1972 met rollen in Hardcase en The Bounty Man. Walker speelde vervolgens samen met Telly Savalas in Pancho Villa in 1972, en verschillende andere tv-series in de jaren 1970 - Baker's Hawkin 1976, en bijrollen in Snowbeast in 1977 en The White Buffalo in 1977. De Canadese film Deadly Harvest speelde hem ook in 1977, en daarna een ondersteunende rol in Mysterious Island of Beautiful Women in 1979.

Tijdens de jaren 80 had Walker rollen in Hysterical in 1983, The Love Boat in 1985 en een hoofdrol in The Serpent Warriors ook in 1985. The All American Cowboy werd ook gefilmd in 1985, waarin hij opnieuw een significante rol speelde. In 1991 speelde hij in The Gambler Returns: The Luck of the Draw, en Kung Fu: The Legend Continues in 1998.

Priveleven

Clint Walker trouwde in 1948 met Verna Garver, maar ze scheidden in 1968 nadat ze in 1950 een dochter hadden gekregen, Valerie, die een pionier werd in het besturen van vrouwelijke luchtvaartmaatschappijen. In 1974 trouwde Walker opnieuw, met Giselle Hennessy die helaas 20 jaar later in 1994 stierf. maar dat weerhield Walker er niet van te proberen zijn liefdesleven intact te houden. In 1997 trouwde hij met Susan Cavallari, en uiteindelijk werden ze permanente bewoners van Grass Valley, Californië.

Tijdens een skivakantie in Mammoth Mountain, Californië in mei 1971, overleefde Clint Walker ternauwernood een ongeluk, hij viel uit een skilift en werd door een skistok doorboord in het hart - ziekenhuisfunctionarissen verklaarden hem dood, maar de dokter vond plotseling vage signalen van leven, dus hij werd met spoed naar de operatiekamer gebracht en met succes geopereerd. Slechts twee maanden later was Walker al weer aan het werk, aan het filmen in Spanje. In totaal speelde Clint Walker gedurende zijn lange carrière in meer dan 40 films en tv-series, voornamelijk in het westerse genre.

Onderscheidingen en prestaties

Clint Walker ontving in 1997 een Gouden Schoen. In 2004 werd hij erkend als een geweldige westerse artiest en nam hij plaats in de Hall of Great Western Performers in het National Cowboy & Western Heritage museum in Oklahoma City, Oklahoma.

Een ster werd opgedragen aan Clint Walker op de Hollywood Walk of Fame in 1505 Vine Street, dicht bij het kruispunt met Sunset Boulevard.

Hoe rijk is Clint Walker?

Bronnen schatten dat zijn vermogen ongeveer $ 4 miljoen is, niet de rijkste cowboy van allemaal, maar hij is zeker een van de meest herkenbare. Tegenwoordig plukt hij de vruchten van zijn langdurige carrière, vredig bij hem thuis.

Aanwezigheid op sociale media

Misschien helaas voor al zijn fans en volgers, heeft Clint Walker geen geregistreerde pagina of profiel op een van de belangrijkste sociale-mediasites, wat misschien niet verrassend is gezien hij 90 jaar oud is.

Aanbevolen