Beroemde Echtgenoten

Vaughn Rasberry's Wiki Biografie, etniciteit, vermogen, ouders

Wie is Vaughn Rasberry?

Vaughn Rasberry is zowel een Amerikaanse universitair hoofddocent als een auteur, die vooral bekend is om zijn boek Race and the Totalitarian Century. Hij wordt echter ook algemeen erkend als de echtgenoot van Amerikaanse actrice en muzikant Tatjana Ali , het meest bekend vanwege het uitbeelden van het terugkerende personage Ashley Banks in de populaire NBC-sitcom The Fresh Prince of Bel-Air.

Het vroege leven en onderwijs

Vaughn werd geboren onder het sterrenbeeld Leeuw op de 16eAugustus 1978, in Californië, VS, en heeft de Amerikaanse nationaliteit en blanke etniciteit.

Proficiat aan actrice Tatyana Ali x haar verloofde Vaughn Rasberry. De 2 gaan deze zomer trouwen en verwachten hun…

Gepost door Stedelijk MEISJE MAG Aan vrijdag 1 april 2016

Hij studeerde aan de prestigieuze Harvard University in Cambridge, Massachusetts, waar hij in 2000 afstudeerde en zijn Bachelor of Arts-graad in Engelse taal- en letterkunde behaalde. Daarna vervolgde hij zijn opleiding aan de Universiteit van Chicago, waar hij in 2001 een Master of Arts-graad in Geesteswetenschappen behaalde, terwijl Rasberry in 2009 zijn Doctor of Philosophy (Ph.D.) behaalde.

Carrière

Na zijn afstuderen in 2000 begon Rasberry zijn professionele carrière als assistent-professor aan de Stanford University, waarvoor hij werd beloond met de Annenberg Faculty Fellowship.

In 2008 doceerde hij aan de Humboldt-universiteit in Berlijn, Duitsland, waar hij werkzaam was binnen de afdeling American Studies, waarna hij een reeks verhandelingen hield over Afro-Amerikaanse literatuur. In 2011 Vaughn schreef voor de James Baldwin: America and Beyond-verzameling essays van de University of Michigan Press, terwijl hij in 2012 een paper produceerde met de titel Black Cultural Politics, gepubliceerd in het tijdschrift American Literary History.

Vaughn kreeg meer bekendheid in 2016, toen hij zijn eerste boek publiceerde, met de volledige naam Ras en de totalitaire eeuw: geopolitiek in de zwarte literaire verbeelding .

Tatyana Ali en Vaughn Rasberry

Hij bracht zijn 'opvallend andere' mening en achtergrond naar voren over zwarte Amerikaanse schrijvers en hun manipulatie van de geopolitieke retoriek, waarbij hij belangrijke 20eeeuwse geopolitieke gebeurtenissen zoals de Tweede Wereldoorlog, de Koude Oorlog en de Suezkanaalcrisis, onder andere. Het boek kreeg een warm welkom, positieve recensies van critici, waaronder van Bill V. Mullen van Purdue University als 'een van de belangrijkste boeken in Diaspora Studies in een generatie' en voor 'zeer verfijnd denken over ras'.

Echter, in de schijnwerpers Vaughn Rasberry kwam in oktober van het volgende jaar, toen hij werd geëerd met de 38eJaarlijks American Book Award . Na zeven jaar aan Stanford te hebben gewerkt, werd hij in 2017 benoemd tot Associate Professor.

Huwelijk met Tatjana Ali

Vaughn en Tatyana ontmoetten elkaar voor het eerst in 2014 via een online datingwebservice - eHarmony. Na een paar maanden brieven schrijven en Skypen, begonnen ze te daten. In de loop der jaren werd hun relatie alleen maar sterker en in maart 2016 tilden ze het naar een hoger niveau en kondigden ze hun verloving aan.

Hun intiem bruiloft ceremonie werd gehouden op de 17eJuli 2016, in het Four Seasons Hotel in Beverly Hills, Californië. Kort na het uitwisselen van geloften, het paar welkom hun eerste kind - een zoon genaamd Edward Aszard Rasberry die werd geboren op de 16eeSeptember 2016. In 2019 werden ze gezegend met een andere zoon die ze noemden Alexander Vaughn Rasberry, geboren op de 15eeAugustus.

Vaughn is 1,78 m lang en weegt ongeveer 75 kg.

Tatjana Ali

Tatjana Marisol Ali werd geboren op de 24eJanuari 1979, in Long Island, New York, de oudste van drie dochters van verpleegster Sonia en politieagent Sheriff Ali. Ze heeft de Amerikaanse nationaliteit en Afro-Amerikaanse etniciteit, plus Afro-Panamisch via haar moeder, en van Indiaas-Trinidadisch aan de kant van haar vader. Ze begon al op zesjarige leeftijd met acteren, toen ze in 1985 begon te verschijnen in Sesamstraat. Haar carrière kwam in een stroomversnelling in 1990, toen ze werd gecast voor de rol van Ashley Banks in de voor een Golden Globes genomineerde tv-serie The Fresh Prince of Bel-Air, die tot 1996 doorging gedurende de hele serie van 148 van de show. afleveringen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Ook- @luckysmyler sloeg de hel uit mijn gezicht vanmorgen. Mijn krullen zijn ook poppin' @monaeartistry Styled by @Iammoniquelauren Verdomme! Voel mezelf een beetje... pardon moi.

Een bericht gedeeld door Tatjana Ali (@tatyanaali) op ​​20 december 2019 om 7:45 uur PST

Ali is ook een zangeres en bracht in 1998 haar debuutstudio-album uit getiteld Kiss The Sky, inclusief de hitsingle Daydreamin' die piekte op nummer 6 van de Amerikaanse Billboard's Hot 100-hitlijst. Het album werd later goud beoordeeld door de Recording Industry Association of America (RIAA), met nog twee hitsingles - Everytime en Boy You Knock Me Out.

Na haar afstuderen aan Harvard University in 2002, het behalen van haar Bachelor of Arts-graad en hoofdvak in Afro-Amerikaanse Studies en Overheid, wijdde Tatyana zich aan toneel spelen full time.

Sindsdien heeft ze een reeks gedenkwaardige optredens voor de camera gemaakt, zoals in tv-series Buppies, Second Generation Wayans en The Young and the Restless, waarvoor ze werd geëerd met vier National Association for the Advancement of Colored People's (NAACP) Image Awards voor de beste actrice. Enkele van haar meest opvallende optredens op het grote scherm zijn Nora's Hair Salon (2004), Dear Secret Santa (2013) en Jingle Belle (2018).

Netto waarde

Vaughn Rasberry's geen woord h, vanaf eind 2019, draait rond $ 1 miljoen, met een gereputeerd jaarsalaris van $ 135.000. Het is allemaal verworven door zijn academische prestaties, waaronder die van zijn docent carrière , die rijk is aan lofbetuigingen.

Aanbevolen