Wegwijzer
83ste Grote Prijs Stad Zottegem - DECCA

Naar goede gewoonte zal de wedstrijd ook dit jaar opnieuw bestaan uit één grote ronde, gevolgd door maar liefst 5 lokale ronden met als belangrijkste hellingen de Hostellerie maar ook de Grotenbergestraat die maar liefst 6 keer beklommen zal worden. Naast de hellingen zijn ook de nodige kasseien voorzien van zowel de Lange Munte als de Paddestraat.

Met onze handige wegwijzer in PDF-formaat kunt u het volledige parcours van de 83ste editie van de Grote Prijs Stad Zottegem – Decca 2018 straat per straat meevolgen en weet u exact waar de renners passeren, inclusief handige pijlen en iconen om de route van de renners aan te duiden.

Onze wegwijzer bevat ook een indicatie op welk tijdstip de renners op een bepaald punt zullen passeren, aan de hand van drie mogelijke snelheden.

De Wegwijzer kan u downloaden via de knop rechts.

Download onze Wegwijzer

De Grote Ronde

Download het Plan van de Grote Ronde

De Lokale Rondes

Download het Plan van de Lokale Ronden

De 5 lokale rondes van 28,1 km starten aan de Meerlaan en brengen de renners naar het Stationsplein, Laurens Demetsstraat en de Heldenlaan. Via de Bruggenhoek, Buke, Gentse Steenweg en Bijlokestraat gaat het richting helling Grotenbergestraat die maar liefst 5 keer beklommen zal worden.

Via de Langestraat gaat het richting Erwetegem, Sint-Maria-Oudenhove, Sint-Goriks-Oudenhoven en Stijpen waar de renner eveneens 5 keer de Paddestraat zullen aandoen. Na de Paddestraat gaat het via Romeinsplein, Beugelstraat en Sint-Andriessteenweg opnieuw richting aankomstzone op de Meerlaan.

We gaan officieus van start aan de Bevegemse Vijvers om 12u30 richting N42 waar de wedstrijd officieel start aan het kruispunt N42 en Buke.

Dit is ineens ook de aanvang van de grote ronde van 62,4 km die de renners via Oosterzele richting de eerste kasseistrook Lange Munte brengt. Via Gavere, Zwalm en Brakel komen de renners terug richting Zottegem waar in Sint-Goriks-Oudenhove de eerste helling, Hostellerie, te beklimmen is.

De renners rijden Zottegem binnen via Strijpen naar de Meerlaan, gevolgd door o.a. het Stationsplein, de Heldenlaan, Bruggenhoek, Buke, Bijlokestraat. Daarna gaat het naar de tweede helling, Grotenbergestraat. Via de Langestraat gaat het richting Erwetegem, Sint-Maria-Oudenhove, Strijpen en Velzeke, waar de tweede kasseistrook van de dag, de Paddestraat, op het programma staat. Via Strijpen keert het peloton terug richting Meerlaan waar de lokale rondes starten.