Journalisten

Wat veroorzaakte de dood van Brenda Buttner? Haar Doodsbrief: Kanker, Dochters, Fox News, Begrafenis, Familie

Wie is Brenda Buttner?

Brenda Buttner werd geboren op 22 mei 1961 in Santa Cruz County, Californië, VS, van zowel Ierse als Portugese afkomst, en was zowel een televisiejournalist als een senior bedrijfscorrespondent, misschien het best bekend voor haar werk voor Fox News Channel als gastheer van Bulls & Bears. Ze stierf in 2017 .

Afbeeldingsbron

Het vermogen van Brenda Buttner

Hoe rijk was Brenda Buttner? Vanaf medio 2018 informeren bronnen ons over een vermogen van $ 3 miljoen, verdiend door een succesvolle carrière in de uitzendjournalistiek. Ze leverde ook regelmatig een bijdrage aan de show Your World met Neil Cavuto. Al haar prestaties hebben geholpen haar rijkdom te brengen waar het was bij haar overlijden.

Onderwijs en loopbaanbegin

Er is heel weinig informatie bekend over Brenda's jeugd, behalve dat ze opgroeide met een broer in Watsonville, Californië. Ze schreef zich in aan de Harvard University en studeerde af met een graad in sociale studies in 1983, en werd daarna een Rhodes Scholar aan de Engelse Oxford University, Balliol College, voor twee jaar; de studiebeurs is een bekende internationale postdoctorale prijs die wordt toegekend aan studenten met een uitstekend potentieel, zodat ze aan de universiteit kunnen studeren.

Afbeeldingsbron

Amy Allan Gewichtsverlies

Ze studeerde cum laude af aan Oxford, met een graad in politiek en economie. Daarna keerde ze terug naar de VS, naar Reno, Nevada en begon haar carrière op televisie bij het NBC-filiaal KCRL-TV. Gedurende deze tijd was ze ook hoofdredacteur bij het tijdschrift Cycle World, een publicatie voor motorliefhebbers, opgericht door Joe Parkhurst en beschouwd als het grootste motormagazine ter wereld. Bekende schrijvers hebben bijgedragen aan de publicatie en het heeft ook een hele reeks verschillende bedrijven als eigenaren gehad, waaronder CBS, Hachette Magazines, Hearst Corporation en meest recentelijk Bonnier Corporation.

CNBC en Fox News

In 1990 verhuisde Buttner naar CNBC om de gastheer van de show te worden De geldclub – de zakelijke nieuws-talkshow die tot 1997 op het netwerk werd uitgezonden, was gericht op persoonlijke financiën, met name sparen en geld verdienen, en was gericht op zowel informele als ervaren beleggers. Het had tal van reguliere segmenten, zoals Winnaars en verliezers, Mutual Fund Investor en Of Mutual Interest, en het was gebruikelijk dat kijkers inbelden en contact hadden met de hosts. Investeerder Jimmy Rogers was een vaste gast in de show. Rond dezelfde tijd werd Buttner de komende drie jaar ook de Washington-correspondent bij CNBC. Ze stapte in 1995 over naar algemene correspondentrapportage terwijl ze The Money Club presenteerde, en nadat haar show in 1997 was afgelopen, nam haar werk als algemeen correspondent een jaar later ook een vlucht. In 2000 verliet ze CNBC om zich aan te sluiten bij Fox News, waar ze tot het einde van haar carrière zou blijven. Voor haar werk met The Money Club won ze een Cable Ace Award en ook een National Clarion Award voor het beste nieuwsverhaal, als onderdeel van het schrijven van tal van artikelen over persoonlijke financiën die in andere populaire publicaties stonden, zoals The New York Times en Ladies' Home Journal.

Afbeeldingsbron

Ziekte en dood

In 2015 maakte Brenda via sociale media bekend dat ze borstkanker had, bevestigd door Fox, en dat ze vrijaf moest nemen van haar werk om een ​​behandeling te ondergaan. Rapporten meldden ook dat ze het erg moeilijk had met chemotherapie, en zelfs met de andere behandelingen. Twee jaar na de aankondiging werd gemeld dat ze was overleden aan de ziekte, die zich had verspreid naar haar oog en vervolgens naar haar hersenen. Haar borstkanker werd ook gediagnosticeerd als een zeldzame vorm die zeer agressief was. Ze stierf terwijl ze werd behandeld in het ziekenhuis in de buurt van haar woning in Ridgewood, New Jersey.

Haar collega bij Fox News Neil Cavuto maakte de officiële aankondiging van haar dood publiekelijk, en het kanaal bracht hulde voor haar. Eric Bolling , een andere bekende omroeppersoonlijkheid betuigde ook publiekelijk zijn medeleven.

Mijn dochter bij het stembureau om 6 uur, erg opgewonden en trots om te stemmen voor de eerste stemming. Mogen we allemaal dit voorrecht vieren zoals zij dat doet! pic.twitter.com/IuZtqKdM8N

- Brenda Buttner (@brendabuttner) 8 november 2016

Priveleven

Voor haar persoonlijke leven was Buttner van 2005 tot hun scheiding in 2010 getrouwd met politiek schrijver en spreker Tom Adkins; ze hadden samen twee dochters. Tom staat bekend als de producer en gastheer van de show Tommy's Garage, die zich richtte op popcultuur en politieke personages. Hij staat ook bekend om verschillende artikelen van hem die zeer populair werden, waaronder artikelen die meerdere jaren opnieuw werden gepubliceerd in Chicken Soup for the Soul. Hij was regelmatig te zien op CNN en Fox News Channel. Tijdens haar leven stond ze bekend om haar algemene liefde voor motorfietsen, en in het bijzonder voor het cross-country rijden. Ze was dol op honden en had er twee.

Aanbevolen