Acteurs

Wat is er met acteur John Saxon gebeurd? Zijn biografie: dood, nettowaarde, lengte, echte naam, kinderen

Wat is er met acteur John Saxon gebeurd? Zijn bio- en doodsgeruchten en echte naam

Geboren Carmine Orrico op 5 augustus 1935, in Brooklyn, New York City, VS , wat betekent dat zijn nationaliteit Amerikaans is, zijn sterrenbeeld Leeuw is en hij 83 jaar oud is, als John Saxon staat hij algemeen bekend als de acteur die meewerkte aan projecten als A Nightmare on Elm Street, Enter the Dragon en A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors. Daarnaast staat John bekend als een krijgskunstenaar. Er waren bepaalde geruchten over de dood van John, maar de geruchten bleken gelukkig nep te zijn.

Afbeeldingsbron

Netto waarde

Dus hoe rijk is John Saxon medio 2018? Volgens gezaghebbende bronnen heeft deze acteur een vermogen van $ 1,5 miljoen, opgebouwd uit zijn carrière in het eerder genoemde veld. Hij heeft geen informatie vrijgegeven over bezittingen zoals huizen en auto's, maar door meer dan zes decennia hard te werken, kon hij financieel stabiel zijn en voor zijn gezin zorgen.

Vroege leven, etniciteit en lengte

Als het gaat om de etniciteit van John, werd hij geboren in een familie van Italiaanse en Amerikaanse afkomst; zijn etniciteit is blank, hij is 179 cm lang en had vroeger donker haar. Over Johns opleiding gesproken, hij was een leerling van de New Utrecht High School en nadat hij in 1953 was afgestudeerd, studeerde hij acteren onder begeleiding van Stella Adler. Vanaf 1954 tekende hij zijn eerste deal met Universal Studios en verdiende hij naar verluidt $ 150 per week.

Afbeeldingsbron

Kinderen en vrouwen

John probeert zijn privéleven achter gesloten deuren te houden en wil niet te veel met de media delen. Als het gaat om zijn relatiestatus en datinggeschiedenis, is de acteur drie keer getrouwd geweest. Hij trouwde in 1967 met zijn eerste vrouw, Mary Ann Saxon, en ze bleven nog 13 jaar getrouwd. Daarna trouwde John in 1987 met Elizabeth Saxon, maar ook hun relatie liep stuk en vijf jaar later scheidden ze. In 2008 heeft hij eindelijk getrouwd Gloria Martel Saxon , zijn collega-actrice, vooral bekend van het werken aan projecten zoals Bring Me the Head of Lance Henriksen. De acteur heeft één kind, een zoon genaamd Antonio Saxon, geboren in zijn huwelijk met Mary Ann. Antonio werkte kort als acteur in 1994 en speelde Jim in Killing Obsession.

Afbeeldingsbron

Carrière

John maakte zijn acteerdebuut met een kleine rol in It Should Happen to You in 1954 , en de komende periode te werken aan projecten als A Star Is Born en Running Wild. De acteur bleef in een snel tempo werken en kreeg de rol van David Parkson in The Reluctant Debutante, een komische romantische film met acteurs als Rex Harrison, Kay Kendall en Sandra Dee. Vanaf het begin van de jaren ’60 werkte de toen in het vak gevestigde acteur aan prominente projecten als Evil Eye en The Cardinal, waarbij laatstgenoemde zes Oscars in de wacht sleepte.

Gepost door John Saxon Aan Donderdag 10 juli 2014

Eind jaren 60 en verdere carrière

Vanaf 1967 speelde Saxon een van de hoofdpersonen in Winchester 73, de westernfilm en de remake van de gelijknamige film van James Stewart. In 1973 verscheen John in Enter the Dragon, tegenover Bruce Lee en Jim Kelly in de veelgeprezen film die het verhaal volgt van een krijgskunstenaar die als spion begint te werken. In 1984 speelde de acteur Lt. Thompson in de veelgeprezen horrorfilm A Nightmare On Elm Street, die nog steeds wordt beschouwd als een van de beste en meest succesvolle horrorfilms in de filmgeschiedenis. Drie jaar later speelde John dezelfde rol in het vervolg A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors. Vanaf 1994 verscheen hij in New Nightmare, dat het verhaal volgt van de kwade kracht die vrijkwam toen de film werd gemaakt, en hoe het de films gebruikte om de echte wereld binnen te gaan.

laatste projecten

Als het gaat om de nieuwste projecten van Saxon, verscheen hij in 2010 als Chiledu in Genghis Khan: The Story of a Lifetime en in 2015 portretteerde hij George Dentro in The Dentros. Toen hij daarmee klaar was, voegde hij zich bij de cast van The Extra en werkt hij momenteel aan After the Thunderstorm. In totaal heeft de acteur bijna 200 acteeroptredens gehad, waardoor hij naam heeft kunnen maken in het vak. Als resultaat van zijn harde werk is John beloond met een Golden Globe-prijs en is hij genomineerd voor tal van andere prijzen.

Afbeeldingsbron

TV-optredens

Als prominente acteur verschijnt John natuurlijk ook in tv-shows - in 1961 verscheen hij in Here's Hollywood en drie jaar later kon het publiek hem zien in Stella Adler and the Actor. Vanaf 1968 werkte John aan Western, Italian Style, een korte documentaire over het spaghettiwestern-genre. In 2005 was hij een gastrol in Larry King Live, de nieuwstalkshow gehost door Larry King. In totaal heeft Saxon meer dan 40 van dit soort optredens gemaakt.

Sociale media

Helaas is de acteur niet actief op sociale media, wat het voor zijn fans moeilijker maakt om met hem te communiceren. Er zijn echter nog steeds tal van fanpagina's aan hem gewijd en veel mensen tweeten vaak over hem en zijn acteervaardigheden. Een persoon twitterde voor de grap Soms vergeet ik dat de Italiaanse Schlock-nietje John Saxon (je kent hem als Nancy's vader in de Nightmare on Elm St-films) in de jaren vijftig vreemd genoeg een tieneridool was.

Aanbevolen