Acteurs

Wat is er met actrice Dana Barron gebeurd? Haar Wiki: Nettowaarde, debuut in National Lampoon's Vacation, Echtgenoot, Kinderen, Affair

Wie is Dana Barron?

Dana Barron werd geboren op 22 april 1966 in New York City, VS, en is een actrice, misschien nog steeds het best bekend voor haar rol in de film National Lampoon's Vacation uit 1983, waarin ze de originele Audrey Grisworld speelde. Later speelde ze de rol in National Lampoon's Christmas Vacation 2: Cousin Eddie's Island Adventure voor NBC.

Bekijk dit bericht op Instagram

Beverly D'Angelo AKA: 'MAM' in de signeercabine naast me. Ik wil mijn geweldige fans bedanken voor jullie steun en alle coole dingen die iedereen met me heeft gedeeld en bedankt aan @steelcitycomiccon voor het geven van een forum om ons te verbinden en plezier te hebben terwijl we het doen - ik voel me geweldig #dankbaarheid! Tot snel allemaal - blijf op de hoogte voor mijn volgende show in november! #vakantiefilm #danabarron #eightiesmovie @cultmovies_ @vakantiefilm ???

Een bericht gedeeld door Dana Barron (@barron.dana) op 14 augustus 2017 om 10:01 uur PDT

De rijkdom van Dana Barron

Hoe rijk is Dana Barron? Vanaf eind 2018 schatten bronnen een nettowaarde van meer dan $ 500.000, verdiend door een succesvolle carrière in acteren. Ze heeft tijdens haar carrière ook deel uitgemaakt van andere acteerprojecten, en naarmate ze haar inspanningen voortzet, wordt verwacht dat haar rijkdom ook zal blijven toenemen.

Het vroege leven en het begin van een carrière

Dana kwam op jonge leeftijd in aanraking met de entertainmentindustrie, aangezien haar moeder toneelactrice was terwijl haar vader als commercieel directeur werkte; hij was ook een kerkpredikant en stichtte The Weist-Barron School of Television, de eerste soap-acteer- en commerciële televisieschool ter wereld. Haar grootmoeder was een operazangeres, dus Dana is een entertainer van de vijfde generatie. Toen ze opgroeide, zag ze haar zus acteren in tv-commercials, en haar vader inspireerde Dana om hetzelfde te doen. Op 10-jarige leeftijd begon ze tv-commercials te maken en het jaar daarop verscheen ze in een Broadway-productie van Hide and Seek, samen met Christine Baranski. In 1980 maakte ze haar speelfilmdebuut in de slasherfilm He Knows You're Alone, naast Tom Hanks, wat ook zijn filmdebuut was. De film volgt een aanstaande bruid die het weekend voor haar bruiloft wordt gestalkt door een moordenaar, en werd geïnspireerd door het succes van Halloween in 1978.

Gepost door Dana Barron – Audrey Griswold #1 Aan Donderdag 4 oktober 2012

Nationale Lampoon's Vakantie en Prominentie

In 1983 werd Barron gecast in de komische film National Lampoon's Vacation, afkomstig uit de rol van Audrey Griswold, en met in de hoofdrollen Chevy Chase en Beverly D'Angelo. Het was een kaskraker en kreeg lovende kritieken van critici, wat leidde tot tal van vervolgfilms, en wordt tegenwoordig als een cultfilm beschouwd. Dana werkte vervolgens aan verschillende projecten, waaronder One Life to Live en The Equalizer, en speelde tegelijkertijd een vaste rol in de serie Crossbow die twee jaar werd uitgezonden.

Afbeeldingsbron

Ze had ook rollen in andere films, waaronder Death Wish 4: The Crackdown en Heartbreak Hotel, dat vertelt over de fictieve ontvoering van Elvis Presley en zijn daaropvolgende verlossing. In 1989 ontving Barron een Daytime Emmy Award voor haar werk met de CBS-naschoolse special getiteld No Means No. Ze verscheen ook in de soapserie One Life to Live in de rol van Michelle Boudin, die ze een jaar lang vasthield. Ze zette haar televisiewerk de komende jaren voort en verscheen als gast in Dream On', Murder, She Wrote en The Watcher. Ze verscheen ook in de televisiefilm getiteld Jailbreakers, met in de hoofdrol Shannen Doherty.

Afbeeldingsbron

Latere projecten

In de jaren negentig had Dana een paar opmerkelijke rollen, waaronder in Magic Kid 2 en City of Industry, een neo-noir-misdaadfilm met Harvey Keitel in de hoofdrol. In 1998 werd ze gecast in de terugkerende rol van Casey Wells in The Magnificent Seven, een serie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1960, op zijn beurt gebaseerd op de Japanse film Seven Samurai. Ze speelde de rol van 1998 tot 2000, en werd daarna gecast in verschillende televisiefilms, zodat haar populariteit opnieuw de kop opstak, plus toen ze werd gecast in de televisiefilm National Lampoon's Christmas Vacation 2: Cousin Eddie's Island Adventure, waarin ze haar rol van Audrey Grisworld - het is een spin-off vervolg op de film National Lampoon's Christmas Vacation.

Later in haar carrière begon haar acteerwerk af te nemen, hoewel het nog steeds consistent was. Ze speelde de rol van Tiny in de film National Lampoon's Pucked uit 2006 en had ook een ondersteunende rol in de film Happythankyoumoreplease, het regiedebuut van Josh Radnor. Enkele van haar recente televisieprojecten zijn de miniserie Pandemic en de televisiefilm Naughty or Nice met George Lopez in de hoofdrol. Ze was ook te gast in de show Leverage.

Priveleven

Voor haar persoonlijke leven is bekend dat Barron een langdurige relatie had met filmmaker Michael Vickerman, maar de relatie eindigde blijkbaar zelfs nadat ze samen een zoon hadden gekregen. Ze werkte jarenlang als vrijwilligster voor de organisatie United in Harmony die zomerkampen organiseert voor kansarme en dakloze kinderen. Ze is ook een van de oprichters van Children Uniting Nations, een organisatie die zich toelegt op het creëren van mentorevenementen voor pleegkinderen. Later in haar carrière schreef ze zich in voor een cursus restaurantmanagement aan de New York University en volgde ze ook een cursus Early Childhood Education aan het Santa Monica College.

Aanbevolen