Acteurs

Wat is er met Maia Campbell gebeurd? Wiki, echtgenoot, vermogen

Wie is Maia Campbell?

Geboren op 26 november 1976 , in Takoma Park, Maryland, VS, onder het vuurteken van Boogschutter, Maia Chinassa Campbell is een 42-jarige Amerikaanse televisie- en filmactrice. Ze is vooral bekend om haar rol als Nicole in South Central, een kortstondige maar invloedrijke show over een alleenstaande moeder die worstelt om haar kinderen op te voeden in South Central Los Angeles. Naast Tina Lifford en Tasha Scott, ontpopte Maia zich in de jaren negentig tot een van de meest populaire Afro-Amerikaanse actrices. Fans kennen haar ook als Tiffany Warren van In the House, waar ze vijf seizoenen samen met Kim Wayans en LL Cool J doorbracht. Haar acteerdebuut was als Shante naast wijlen Tupac Shakur in Poetic Justice, als de neef van zijn personage. Echter, Campbell vervaagde in het midden van de jaren 2000 in de vergetelheid, voornamelijk als gevolg van haar aanhoudende drugsverslaving, die op zijn beurt haar bipolaire stoornis verergerde.

#Van onder naar boven

Gepost door Maia Campbell 2.0 Aan zaterdag 22 oktober 2016

Het vroege leven en gezin: opgroeien in Los Angeles

Maia werd geboren uit Amerikaanse ouders op het platteland van Michigan, maar het gezin verhuisde al snel naar de wijk Ladera Heights in Los Angeles, Californië. In tegenstelling tot de meeste kinderen had ze het geluk opgevoed te worden door twee ervaren intellectuelen. Haar vader, Tiko Campbell , was een gerenommeerde architect die veel gebouwen in Washington, D.C. ontwierp. In zijn vrije tijd was hij ook een sciencefictionauteur, die The Light in the Stones schreef: ...uit de verhalen van Fibinacci ... Haar moeder, Elizabeth Bebe Moore Campbell was een van de meest vooraanstaande Afro-Amerikaanse auteurs van de 20e eeuw. Ze schreef verschillende New York Times-bestsellers, zoals What You Owe Me, Brothers and Sisters en Singing in the Comeback Choir.

Onder invloed van haar ouders had de jonge Maia van jongs af aan interesse voor kunst. Ze keek graag films met haar moeder, maar was pas halverwege haar tienerjaren bereid om te acteren. In 1994 studeerde ze af aan een niet-gespecificeerde school in Los Angeles, schreef ze zich vervolgens in aan Spelman College in Atlanta, Georgia, maar stopte na een semester, in de hoop haar acteercarrière te ontwikkelen.

1990: een alomtegenwoordige ster

Campbell heeft een behoorlijk vreemde carrière gehad. Haar eerste acteerkrediet was in het immens populaire romantische drama Poetic Justice - op de set raakte ze bevriend met collega-acteur Tupac Shakur en was er kapot van toen de beroemde rapper werd neergeschoten in Las Vegas. 'Hij was zo'n goede ziel en we hebben veel gepraat', herinnert Maia zich. ‘Ik kon niet geloven dat iemand zo’n goede man in koelen bloede zou vermoorden.’ Daarna werd ze gecast als Allison in Thea, gevolgd door haar doorbraakrol in South Central.

Maia Campbell

Alicia Machado netto waarde

Het kortstondige drama over getroebleerde Afro-Amerikaanse jongeren in Los Angeles vond weerklank in het hele land en maakte van Maia een echte ster. In 1995 bereikte ze een superster door Tiffany Warren te spelen in In the House, een sitcom waarin een gescheiden moeder met twee kinderen intrekt in het huis van een voormalige voetbalster; fans hielden van haar chemie met LL Cool J. In totaal verscheen ze in 72 afleveringen en is tot op de dag van vandaag een favoriet bij fans. Rond deze tijd had ze ook rollen in Sister, Sister, Beverly Hills, 90210 en Trippin ', wat haar allemaal hielp om nationale aandacht te trekken. Echter, nadat ze In the House had verlaten, begon het bergafwaarts te gaan.

Jaren 2000: Uit de schijnwerpers verdwijnen

Ooit een van de helderste sterren van Black Hollywood, was Maia niet in staat om aan de eisen van de industrie te voldoen.

Zonder noemenswaardige rollen ploeterde ze vooral in minder bekende titels, zoals The Trial, With or Without You, Envy, The Luau en anderen. Geen van deze uitvoeringen werd geprezen door critici, en ze begon langzaam weg te zakken in de anonimiteit. Hoewel de meeste mensen verrast waren toen ze hoorden van het plotselinge einde van haar carrière, werd onlangs bekend dat haar val uit de gratie te wijten was aan veel duistere redenen dan gewoon ongeluk.

Mentale gezondheidsproblemen

Tijdens het werken aan In the House werd bij Maia het bipolaire syndroom vastgesteld. Ze geloofde dat het geld dat ze door acteren ontving haar psychische problemen kon compenseren, maar ze begon zich soms grillig te gedragen, maar weigerde medicijnen te nemen.

Het verlies van constante werkaanbiedingen trof haar ook hard, omdat ze meer uitgaf dan ze op dat moment verdiende. Haar huwelijk met Elias Gutierrez liep ook stuk door haar weigering om zich te laten behandelen, en ze verloor vervolgens de voogdij over haar dochter vanwege haar toestand. Maia's moeder, Bebe Moore Campbell, stierf in 2006 na een gevecht met hersenkanker. Zij en Maia hadden elkaar al jaren niet meer gesproken, dus haar dood verwoestte de worstelende Campbell. In 2009 kon ze niet voor zichzelf zorgen, dus werd ze opgenomen in een behandelcentrum; haar stiefvader, Ellis Gordon Jr. was (en is nog steeds) haar meest fervente supporter. Hetzelfde jaar, in een statement voor VIBE , zei hij: 'Het hele gezin blijft vasthouden aan ons geloof en hopen dat Maia op een dag zal beseffen dat genezing zal beginnen wanneer ze besluit contact op te nemen en de hulp en behandeling te accepteren die haar zijn aangeboden.

Voortdurende strijd en borstels met de wet

In 2010 voelde Maia zich nog steeds niet beter. Ze was zo blut dat ze haar toevlucht nam tot diefstal om de eindjes aan elkaar te knopen. Nadat ze meerdere keren was gearresteerd, stuurde een rechter haar naar een verplichte behandeling in een vooraanstaande psychiatrische instelling in Californië. Twee jaar lang verbleef ze vrijwillig in het centrum om nuchter te blijven – ze had eerder problemen gehad met medicijnen op recept, cocaïne en marihuana. In 2012 wilde ze haar verhaal delen als onderdeel van de realityshow Iyanla: Fix My Life, die draait om het helpen van worstelende celebs om hun vroegere kracht terug te krijgen. In een ontroerende instantie , had ze opnieuw contact met haar ex-man, dochter en stiefvader, maar slechts drie jaar later was ze weer terug bij haar oude gearresteerd in een Waffle House-restaurant in Riverdale, Georgia, naar verluidt dronken en verzette zich tegen arrestatie. In 2016 viel ze een gezin verbaal aan nadat ze hun kind ervan beschuldigde haar te hebben beroofd.

Een jaar later deelde de Atlanta-rapper T-Hood een video van een tankstation, waarin te zien is hoe Maia een man om drugs vraagt ​​en beweert dat ze is verkracht door Bill Cosby. Dit bracht haar oude co-ster LL Cool J ertoe om zijn Instagram-volgers te vragen om hem te helpen haar te vinden .

Hoe Maia een biefstuk veroorzaakte tussen T-Hood en LL Cool J

Toen T-Hood de video in 2017 uploadde, was LL Cool J niet blij met hoe de wereld zijn voormalige collega behandelde. Op 10 juli 2017 hij twitterde : ‘In plaats van je telefoon tevoorschijn te halen en iemand te filmen die duidelijk problemen heeft. Misschien een handje helpen? Een vriendelijk woord? @MaiaCampbell'. Maia reageerde terug op LL via YouTube , zeggende: ‘ik hou van je bro. Ik heb geen hulp nodig ... Stuur me geen DM ... Ik ben goed '. T-Hood vatte de kritiek van Cool J niet licht op en klapte prompt terug met de volgende verklaring: 'Jullie zouden niet boos zijn als ik een blank meisje zou posten.

Gewoon omdat ze een zwarte actrice was van vroeger, die we allemaal al kennen [sic] van Redan. Ze zit al jaren op de blok. We kenden deze b***h. Ze is domme dingen aan het doen. LL ging verder met het uiten van zijn teleurstelling op Instagram en weigerde meer met T-Hood om te gaan.

Wat zegt Maia over haar ongelukkige lot?

Hoewel ze niet vaak met de media spreekt, heeft Maia laten zien dat ze zelfreflectief kan zijn. Op een keer zei ze: ‘Ik heb een paar fouten gemaakt. Ik moest een ommekeer in mijn leven maken. Dit is mijn nieuwe uitdrukking aan de wereld en dit is mijn comeback en dit is mijn moment.” In 2018 zei ze: “Dit is mijn kans om te zeggen: “Dit is wat God van mij heeft gemaakt en ik ben het nog steeds waard.” Als ik een biljet van honderd dollar was, en ik was helemaal in de war, zou iemand me opruimen en me gebruiken. Ik ben nog steeds iets waard!'

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Maia Campbell (@maia_campbell) op 18 okt 2016 om 15:39 PDT

Persoonlijk leven: is Maia Campbell getrouwd? Heeft ze kinderen?

Maia Campbell was van 1998 tot 2002 getrouwd met Elias Guiterrez. Alles ging goed totdat Maia weigerde haar medicatie in te nemen, wat resulteerde in grillig gedrag, dus Elias en hun dochter, Elizabeth Elisha Guiterrez, verhuisden snel. In de rechtbank leverde hij bewijs met betrekking tot Maia's instabiliteit, wat de rechter ertoe bracht de voogdij over het nu 19-jarige meisje aan Elias toe te kennen. Sindsdien is er geen woord over Maia's romantische inspanningen of iets anders met betrekking tot de zaak.

Nettowaarde: hoe rijk is Maia Campbell?

We weten dat Maia het de laatste tijd moeilijk heeft, maar heb je je ooit afgevraagd hoeveel geld ze vandaag heeft? Volgens gezaghebbende bronnen heeft Maia Campbell een nettowaarde van ongeveer $ 1.000 , vanaf augustus 2019.

De meest recente foto die ik in mijn telefoon heb... (februari) ze is NOG STEEDS mooi! ♥ pic.twitter.com/wFK16IpJ

— Maia Campbell (@MaiaCampbellLUV) 16 juni 2012

Ondanks dat ze in de jaren negentig een van de slimste jonge sterren was, gaf Maia te veel geld uit aan drugs en luxe, waardoor ze bijna failliet ging. In 2017 maakte ze wel een comeback in Doctor Impostor, een korte film, waaruit blijkt dat ze nog steeds bezig is haar leven weer op de rails te krijgen. Onthoud dat als jij of iemand in je omgeving psychische problemen heeft, wees niet bang om hulp te zoeken.

Aanwezigheid op sociale media

Hoewel ze wel profielen heeft Instagram , Twitter en Facebook , maar is al meer dan een jaar niet actief op een van hen.

Aanbevolen