Acteurs

Wat is er gebeurd met Veronica Hamel van Law & Order? Haar Wiki, Twin, Net Worth, Actrice Carrière, Familie, Bruiloft

Wat is er gebeurd met Veronica Hamel van Law & Order?

Veronica Hamel werd geboren op 20 november 1943 in Philadelphia, Pennsylvania, VS, wat betekent dat haar nationaliteit Amerikaans is, haar sterrenbeeld Schorpioen is en dat ze bijna 75 jaar oud is. Desalniettemin blijft Veronica er jeugdig en stralend uitzien en is ze gracieus ouder geworden. Ze staat algemeen bekend als de actrice die werkte aan projecten zoals Hill Street Blues, waarin ze de rol speelde van Joyce Davenport, Cannonball en Beyond the Poseidon Adventure. Door hard te werken kon Veronica naam maken in de acteerwereld, wat er ook toe leidde dat ze werd beloond met prijzen zoals de Q Award in de categorie beste vrouwelijke bijrol in een kwaliteitsdramaserie voor haar werk in Hill Street Blues

Bekijk dit bericht op Instagram

Hill Street Blues (1981-1987) Daniel J. Travanti (Frank Furillo) & Veronica Hamel (Joyce Davenport) #HillStreetBlues #DanielJTravanti #VeronicaHamel #80s #CanciontristedeHillStreet #80s #tvseries #vintage #classictv #television #tv #Comedy #Crime Actie #detective #procedureel #politie #drama

Een bericht gedeeld door Klassieke tv (@classictvseries) op 25 december 2017 om 9:18 uur PST

Netto waarde

Pver $ 4 miljoen.

Afbeeldingsbron

Carrière

Veronica maakte haar acteerdebuut met een ondersteunende rol in de film Klute in 1971 en verscheen in 1975 in de tv-serie Kojak als Elenora. In hetzelfde jaar voegde de actrice zich bij de cast van Joe Forrester, maar haar carrière schoot echt omhoog toen ze werd gecast om de rol van Linda Maxwell te spelen in Cannonball!, de film die het verhaal volgt van de geheime Coast to Coast autorace door Amerika, en waaraan ze werkte samen met acteurs als David Carradine, Bill McKinney en Gerrit Graham. Nadat ze het genoemde project had afgerond, werkte ze het volgende jaar aan Apple Pie en verscheen ze in drie afleveringen van Harold Robbins' 79 Park Avenue, tegenover Lesley Ann Warren, Marc Singer en David Dukes, en die een Golden Globe-award gewonnen.

laatste carrière

In 1979 had de actrice nog een ondersteunende rol, dit keer in Beyond the Poseidon Adventure, in samenwerking met Michael Caine, Sally Field, Telly Savalas en Peter Boyle. In 1981 voegde ze zich bij de cast van de langlopende tv-serie Hill Street Blues waarin Joyce Davenport speelde, en verscheen uiteindelijk in alle 144 afleveringen van de serie. De genoemde serie kreeg over het algemeen positieve reacties van het publiek en werd beloond met talrijke prijzen, zoals een Golden Globe in de categorie Beste Televisieserie - Drama en Primetime Emmy in verschillende categorieën, waaronder Outstanding Drama Series en Outstanding Film Sound Mixing for a Series, naast genomineerd te zijn voor 109 andere prijzen. Daarna werkte de actrice aan tv-films zoals She Said No tegenover Lee Grant, Ray Baker en Judd Hirsch, en in 1998 speelde ze de hoofdpersoon van The Last Leprechaun, en verscheen ze in een aflevering van de kritisch beoordeelde serie, Touched by een engel. In 2001 begon Hamel te werken aan Philly, waarin hij rechter Marjorie Brennan uitbeeldde, en eindigde in het volgende jaar. In totaal heeft Veronica 52 optredens gehad.

heb gekeken #hillstreetblues Aan @hulu en liefdevol #VeronicaHamel #wcw pic.twitter.com/ilXeSH4xYq

- photoartofTEC (@photoartofTEC) 3 september 2014

Echtgenoot, kinderen en sociale media

Ze was getrouwd met Michael Irving, de acteur die bekend staat om het werken aan projecten als Hangar 18, Lou Grant en How To Be. Het stel trouwde in 1971, maar hun relatie liep op de klippen toen ze tien jaar later scheidden. Ze hadden geen kinderen, en eigenlijk heeft Veronica nooit kinderen gehad.

Afbeeldingsbron

Helaas is Hamel niet actief op Twitter of Instagram, maar haar fans praten nog steeds over haar op sociale media. Een fan van Hamel en Hill Street Blues plaatste een tweet met de tekst Wist je dat? De rol van Joyce Davenport was de laatste die werd uitgebracht. Ze waren de piloot aan het filmen voordat Veronica Hamel de rol won.

Vroege leven, tweeling en gezin

Veronica's vader was een timmerman uit Philadelphia, terwijl haar moeder huisvrouw was. Over haar etniciteit gesproken, de actrice is blank en staat algemeen bekend om haar opvallend mooie gelaatstrekken. Als het op haar opleiding aankomt, ging Veronica naar de Temple University. Voordat ze een gerenommeerde actrice werd, werkte ze als secretaresse, werd ze uiteindelijk ontdekt door Eileen Ford en ging ze als model werken en verscheen ze in een commercial voor Virginia Slims-sigaretten. Ze heeft donker haar en lichtgroene ogen, wat perfect bij haar huidskleur past. Ze verft haar haar soms blond, wat haar ook goed staat. Volgens de foto's die op internet beschikbaar zijn, had ze vroeger een fit figuur.

Aanbevolen