Acteurs

Wat doet acteur John Nettles nu? Zijn Bio: Gezondheid, Netto waarde, Vrouw, Familie, Dochter

Wie is John Nettles?

John Vivian Drummond Nettles werd geboren op 11 oktober 1943 in St Austell, Cornwall, Engeland, en is een schrijver en acteur, vooral bekend van het spelen van de hoofdrol in twee televisieseries, namelijk Midsomer moorden en Bergerac. Hij heeft in de loop van zijn carrière ook theaterwerk gedaan.

Afbeeldingsbron

De rijkdom van John Nettles

Hoe rijk is John Nettles? Vanaf medio 2018 schatten bronnen een nettowaarde van $ 700.000, meestal verdiend door een succesvolle carrière in acteren. Hij heeft tijdens zijn carrière ook verschillende boeken geschreven, die hielpen zijn rijkdom verder op te bouwen. Als hij zijn inspanningen voortzet, wordt verwacht dat zijn rijkdom ook zal blijven toenemen.

Het vroege leven en het begin van acteren

Johns biologische moeder is van Ierse afkomst en kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog naar het Verenigd Koninkrijk om als verpleegster te werken. Later werd hij echter geadopteerd door een timmerman en zijn vrouw. Hij ging naar de St Austell School en ging na zijn toelating naar de Universiteit van Southampton om geschiedenis en filosofie te studeren. Tijdens zijn tijd aan de universiteit deed hij zijn eerste acteerervaring op, wat hem later ertoe bracht acteren als een carrière na te streven en na zijn afstuderen lid te worden van het Royal Court Theatre.

Afbeeldingsbron

In 1969 maakte hij een van zijn eerste professionele optredens in Tom Courtenay's Hamlet, waarin hij het personage Laertes speelde. Hij verscheen vervolgens in het Northcott Theatre, voordat hij zijn eerste schermrol kreeg in de film getiteld One More Time. In 1971 werd hij gecast in de historische dramaserie A Family At War waarin hij Dr. Ian Mackenzie speelde, een rol die hij een jaar lang zou blijven spelen. Daarna nam hij vele ondersteunende rollen op zich in televisieshows zoals Enemy at the Door, The Liver Birds en Dickens of London.

Afbeeldingsbron

Doorbraak acteren

In 1981 brak Nettles door toen hij de rol van Jim Bergerac won voor de misdaaddramaserie Bergerac, wat hem een ​​begrip maakte dankzij de rol die hij tien jaar zou blijven spelen. Na zijn serie van 87 afleveringen werkte hij de volgende vijf seizoenen voor de Royal Shakespeare Company en verscheen hij in tal van toneelstukken zoals Julius Caesar, The Winter's Tale en The Devil is an Ass. Hij hernam zijn rol als Jim Bergerac in de politiekomedie getiteld The Detectives in 1993.

In 1995 zou hij zijn volgende grote televisierol krijgen, toen hij werd gecast om Tom Barnaby te spelen in een nieuwe serie moordmysteries getiteld Midsomer Murders. Hij speelde opnieuw een politieagent, en deze keer hielp zijn rol hem internationale erkenning te krijgen, vooral omdat hij de rol tot 2011 zou spelen, in totaal 81 afleveringen. Twee jaar voor zijn laatste optreden maakte hij al bekend dat hij nog twee seizoenen bij de show zou blijven voordat hij vertrok. Later merkte hij op dat het het beste was om de show te verlaten met mensen die meer willen dan uitgejouwd worden van het podium.

Afbeeldingsbron

Later werk en boeken

Afgezien van zijn werk met Midsomer Murders, vertelde John ook de BBC-documentaireserie getiteld Airport, die bijna tien jaar zou duren. Hij werkte ook aan de driedelige documentaire getiteld Channel Islands at War, waarmee hij de 70 . markeerdeeverjaardag van de Duitse invasie en bezetting van de Kanaaleilanden. Zijn werk zorgde ervoor dat hij verschillende bedreigingen ontving waarvoor hij zijn beweringen verdedigde in de documentaire, waarin hij stelde dat mensen in het gebied moesten samenwerken met de toenmalige bezetter. Zijn beweringen werden ondersteund door historici en leden van de Channel Islands Occupation Society.

Afbeeldingsbron

Naast acteren werkte John ook aan verschillende boeken, te beginnen met Bergerac's Jersey, dat hij schreef als reisgids voor de filmlocaties van de serie. Hij schreef ook het semi-autobiografische boek Nudity in a Public Place: Confessions of a Mini Celebrity, waarin zijn ervaringen met vrouwelijke kijkers van Bergerac worden beschreven. Een van zijn laatste boeken werd uitgebracht in 2012 getiteld Juwelen en jackboots die sprak over de Duitse bezetting van de Kanaaleilanden; het boek was snel uitverkocht en werd later opnieuw gepubliceerd op de Kindle en in paperback.

Priveleven

Voor zijn persoonlijke leven is bekend dat Nettles twee keer is getrouwd, zijn eerste vrouw was Joyce en met wie hij een dochter had; hun huwelijk duurde van 1966 tot 1979. Zijn ex-vrouw zou later een casting director worden voor Midsomer Murders. In 1995 trouwde hij met Cathryn Sealey, en sindsdien zijn ze samen gebleven.

Afbeeldingsbron

Op de Queen's Birthday Honours List van 2010 werd Nettles benoemd tot Officier in de Orde van het Britse Rijk (OBE), voor diensten aan de entertainmentindustrie, en twee jaar later ontving hij een eredoctoraat van de Universiteit van Plymouth. Hij neemt ook deel met het goede doel genaamd The Mare and Foal Sanctuary, waarvan hij een beschermheer is.

Aanbevolen