Acteurs

Wat doet actrice Tuesday Weld nu? Haar bio: nettowaarde vandaag, dochter, echtgenoot, verhaal, dood

Wat doet actrice Tuesday Weld nu?

dinsdag las , een van de meest populaire actrices in de Amerikaanse filmindustrie, woont momenteel in haar huis in de Hollywood Hills, Los Angeles, Californië. Nadat ze in 2001 stopte met acteren, bleef dinsdag buiten de media-aandacht, hoewel er veel geruchten waren dat ze aan een bipolaire stoornis lijdt en dat haar dochter voor haar zorgt. Deze geruchten zijn echter niet bevestigd, dus we hopen dat ze geniet van haar leven.

Afbeeldingsbron

Wie is Tuesday Weld?

Susan Ker Weld, in de media beter bekend als Tuesday Weld, werd geboren op 27 junieAugustus 1943, in New York City, VS, en is een actrice, waarschijnlijk het best erkend voor haar hoofdrol in de rol van Maria Wyeth Lang in de komische dramafilm Play It As It Lays (1972), als Katherine in de romantische dramafilm Looking Voor Mr. Goodbar (1977), die Margie Young-Hunt uitbeeldt in de tv-dramafilm The Winter Of Our Discontent (1983), en als Carol in de misdaaddramafilm Once Upon A Time In America (1984).

Het vroege leven, onderwijs en naamsverandering

Als het op haar vroege leven aankomt, bracht Tuesday haar jeugd door in New York City, waar ze werd opgevoed door haar vader, Lathrop Motley Weld, die bekend stond als lid van de familie Weld, en haar moeder, Yosene Balfour Ker, de dochter van kunstenaar William Balfour Ker. Ze had een broer genaamd David Balfour Weld, en een zus genaamd Sarah King Weld. In 1960 studeerde ze af aan de Hollywood Professional School. Wat haar naam betreft, besloot ze in 1959 om het wettelijk te veranderen in Tuesday Weld, wat een uitgebreide versie is van haar kinderbijnaam 'Tu Tu'.

Afbeeldingsbron

Modellencarrière

De vader van dinsdag stierf toen ze vier jaar oud was, waarna haar familie zonder geld zat, zodat haar moeder kleine dinsdag moest laten werken als kindermodel; als het jongste lid van hun familie, ze werd hun steun . Haar modellencarrière was behoorlijk succesvol, aangezien ze poseerde voor verschillende campagnes en postordercatalogi. Helaas leidde de hoge verantwoordelijkheid ertoe dat ze een zenuwinzinking kreeg, waarna ze alcoholist werd en relaties had met oudere mannen, wat allemaal leidde tot een zelfmoordpoging toen ze nog maar 12 jaar oud was.

Afbeeldingsbron

Begin van acteercarrière

Na een zeer moeilijke periode in haar leven raakte dinsdag geïnteresseerd in acteren, dus hielp haar moeder haar om een ​​agent te vinden. Ze maakte al snel haar debuut in de Alfred Hitchcock misdaaddramafilm getiteld The Wrong Man (1956), die werd gevolgd door haar vertolking van Dori in de muzikale dramafilm Rock Rock Rock! (1956), met in de hoofdrol zangers als Chuck Berry, Johnny Burnette en Frankie Lymon, wat het begin markeerde van een toename van haar populariteit en vermogen.

Afbeeldingsbron

Haar doorbraak

In 1958 kwam de doorbraakrol van dinsdag toen ze speelde in de komedie Rally Round The Flag, Boys! (1958) naast Paul Newman en Joanne Woodward, waardoor ze werd opgemerkt door leidinggevenden bij Twentieth Century-Fox die haar een langdurig contract aanbood, en een grote kans om Thalia Menninger te spelen in de CBS-serie getiteld The Many Loves Of Dobie Gills (1959-1962), waarmee hij het destijds aanzienlijke bedrag van $ 35.000 per jaar verdiende. De rol verhoogde haar populariteit enorm, evenals haar vermogen, en dankzij haar optreden werd Tuesday mede-winnaar van de Golden Globe Award in de categorie Meest veelbelovende nieuwkomer.

Afbeeldingsbron

De late jaren 1950

In 1959 werd ze gecast als Dorothy Nichols, de dochter van Danny Kaye in de semi-biografische film The Five Pennies, met Danny Kaye, Barbara Bel Geddes en Louis Armstrong, waarna ze de rol van Vangie Harper kreeg in de komedie The Private uit 1960. Levens van Adam en Eva. In hetzelfde jaar werd dinsdag nog drukker, met als Anne Gregor in het drama Omdat ze jong zijn, Jody spelen in de komedie Sex Kittens Go To College en Joy Elder spelen in de muzikale komediefilm High Time, wat een aanzienlijk bedrag toevoegt aan haar vermogen. Bovendien speelde ze aan het eind van de jaren vijftig ook een gastrol in tv-series als The Adventures Of Ozzie And Harriet, 77 Sunset Strip en Zane Gray Theatre, naast verschillende andere.

Afbeeldingsbron

De vroege jaren 1960

In het begin van de jaren zestig bleef dinsdag successen boeken en werd een van de Hollywood-koninginnen van tieners. Ze kreeg de rollen van Selena in de dramafilm Return To Peyton Place, en Noreen Braxton in de muzikale dramafilm Wild In The Country naast Elvis Presley, beide in 1961. Het jaar daarop speelde ze als Libby in de komedie Bachelor Flat, geregisseerd door Frank Tashlin, waarna ze wees de rol van Lolita af in de gelijknamige film van Stanley Kubrick, dus haar volgende grote rol kwam in 1963, toen ze werd gecast als Bobby Jo Pepperdine in Ralph Nelsons romantische komediedrama Soldier In The Rain, naast Steve McQueen en Jackie Gleason.

Stijgen naar het sterrendom

Hoewel ze in een aantal grote en hoofdrollen verscheen, bereikte Tuesday pas in 1965 het sterrendom, toen ze JoJo Holcomb portretteerde in de komedie I'll Take Sweden, en Christian in het drama The Cincinnati Kid, die beide veel hebben bijgedragen naar haar fortuin. Tegen het einde van het decennium verscheen dinsdag ook in de rol van Barbara Ann Greene in de romantische komediefilm Lord Love A Duck uit 1966, waarin hij te zien was als Sue Ann Stepanek in de komische misdaad Pretty Poison (1968), die een cultsucces werd, en speelde Alma McCain in het drama I Walk The Line in 1970, tegenover Gregory Peck . In dezelfde periode wees ze ook de rol van Bonnie in de film Bonnie And Clyde (1967) af.

Afbeeldingsbron

de jaren 1970

In 1971 speelde Tuesday de rol van Susan/Noah in het drama A Safe Place, en verscheen daarna in de rol van Maria Wyeth Lang in de komische dramafilm Play It As It Lays (1972), samen met Anthony Perkins en Tammy Grimes, die haar een nominatie voor een Golden Globe Award voor Beste Actrice - Motion Picture Drama. Tegelijkertijd trad ze op op televisie, kreeg ze de rol van Vicky in de ABC-thrillerfilm Reflections Of Murder (1974), en speelde ze Zelda Fitzgerald in de tv-film over de scenarioschrijvercarrière van F. Scott Fitzgerald, getiteld F. Scott Fitzgerald In Hollywood (1975) , geregisseerd door Anthony Page . In 1977 werd Tuesday gecast als Katherine in de romantische dramafilm Looking For Mr. Goodbar, waarmee ze een Academy Award-nominatie won in de categorie beste vrouwelijke bijrol, waarna ze de rol van Doris Winters in Robert Butler's tv-drama-thrillerfilm A Question Of kreeg. Schuld en Marge Converse in de actie-misdaaddramafilm Who'll Stop the Rain, beide in 1978. Twee jaar later speelde ze als Lillie Lloyd McCann in het tv-drama Mother And Daughter: The Loving War en als Kate in de komedie van Bill Persky Serieel.

de jaren 80

In het begin van het volgende decennium kreeg dinsdag de rol van Holly Richardson in het tv-drama Madame X, met Gloria Travalian in de romantische komedie Author! Auteur! (1982) naast Al Pacino en Dyan Cannon, en portretteerde Lizzie in de tv-film The Rainmaker (1982), waarmee ze de CableACE Award won voor actrice in een theatraal of niet-muzikaal programma. In het volgende jaar won ze ook een Emmy Award-nominatie voor Outstanding Supporting Actress - Miniseries or a Movie, voor haar optreden in de rol van Margie Young-Hunt in het tv-drama The Winter Of Our Discontent, gevolgd door het winnen van een BAFTA Award nominatie in de categorie Beste Actrice in een Bijrol voor haar vertolking van Carol in de misdaaddrama film Once Upon A Time In America (1984). Daarna verscheen ze in tv-filmtitels als Scorned And Swindled (1984) als Sharon Clark, Circle of Violence: A Family Drama (1986) met in de hoofdrol Georgia Benfield, en Something In Common (1986) als Shelly Grant. Tegen het einde van de jaren tachtig had ze ook de rol van Marie Wolfe in de muzikale komedie Heartbreak Hotel (1988).

Latere carrière

Om verder te praten over haar carrière: Tuesday werd na de jaren tachtig inactief in de acteerwereld, toen ze Mrs. Prendergast speelde in de dramathrillerfilm Falling Down uit 1993, met Robert Duvall en Michael Douglas, en daarna in ondersteunende rollen verscheen in dergelijke titels als Feeling Minnesota (1996), Chelsea Walls (2001) en Intimate Affairs (2001). Vervolgens besloot ze met pensioen te gaan.

Dinsdag Weld Netto waarde en activa

Haar acteercarrière was actief tussen 1956 en 2001, en ze behaalde in die periode aanzienlijk succes door te schitteren in meer dan 60 film- en tv-titels. Dus, als je je ooit hebt afgevraagd hoe rijk Tuesday Weld is, wordt door gezaghebbende bronnen geschat dat de totale omvang van haar vermogen van eind 2018 meer dan $ 5 miljoen is, grotendeels verzameld door haar succesvolle acteercarrière. Haar activa omvatten momenteel: haar huis in de Hollywood Hills , die ze in 2018 voor $ 1,8 miljoen kocht, na de verkoop van haar strandhuis in Montauk, Long Island, New York, plus een tweede huis in Manhattan, New York City.

Afbeeldingsbron

Persoonlijk leven en huwelijken

Wat haar persoonlijke leven betreft, is Tuesday Weld drie keer getrouwd geweest. Haar eerste echtgenoot was scenarioschrijver Claude Harz (1965-1971), met wie ze een dochter kreeg genaamd Natasha Harz. De tweede echtgenoot van dinsdag was de Britse acteur en muzikant Dudley Moore van 1975 tot 1980, met wie ze ook een kind heeft, een zoon genaamd Patrick H. Moore. Nadat ze van haar tweede echtgenoot was gescheiden, trouwde ze in 1985 met de Israëlische concertviolist Pinchas Zukerman, maar ze scheidden in 1998. Bovendien wordt ze romantisch geassocieerd met beroemde persoonlijkheden als Elvis Presley, John Ireland, Al Pacino, Omar Sharif en anderen.

Aanbevolen