Acteurs

Wat doet Diana Scarwid nu? Wiki Bio, vermogen, echtgenoot

Over Diana Scarwid

Diana Scarwid is een bekende Amerikaanse actrice, die waarschijnlijk het best bekend is voor het vertolken van het personage Christina Crawford in de biografische dramafilm Mommie Dearest uit 1981. Afgezien van deze iconische maar kritisch uitgejouwde uitvoering, wordt ze ook algemeen erkend voor haar hoofdrol in verschillende spraakmakende films, zoals Inside Moves (1980), Truman (1995) en What Lies Beneath (2000).

Bastard Out of Carolina (1996) Lees meer: ​​http://www.diana-scarwid.com/products/bastard-out-of-carolina-1996-/#!

Gepost door Diana Scarwid Aan dinsdag 27 oktober 2015

Het vroege leven, de kindertijd en het onderwijs

Diana Elizabeth Scarwid was geboren onder het sterrenbeeld Maagd op de 27eAugustus 1955, in Savannah, Georgia, VS, een van de vier kinderen van Elizabeth en Anthony John Scarwid, en is van blanke etniciteit en Amerikaanse nationaliteit. Ze bracht haar jeugd door met opgroeien samen met drie broers in Tybee Island, Georgia, voordat ze op 17-jarige leeftijd naar New York City verhuisde om een ​​carrière in de filmindustrie na te streven.

Diana tegelijkertijd studeerde ze af aan zowel Pace University als The American Academy of Dramatic Arts en behaalde ze haar diploma als erestudent.

Vroege carriere

Diana's debuut voor de camera vond plaats op 21-jarige leeftijd, toen ze in 1976 verscheen in een aflevering van de Golden Globe-winnende tv-actiedramaserie Police Woman, gevolgd door optredens in afleveringen van populaire tv-series zoals Starsky en Hutch en Kojak later dat jaar .

Nadat ze haar acteervaardigheden had verbeterd door een reeks kleine schermoptredens in verschillende tv-films en series, kwam haar eerste optreden op het grote scherm in 1978 toen ze een gastrol speelde in de voor een Oscar genomineerde dramafilm Pretty Baby.

Carrière

De grote doorbraak in Diana's carrière vond plaats in 1980, toen ze verscheen als een 'verdwaasde serveerster' genaamd Louise in de voor een Oscar genomineerde dramafilm Inside Moves. Deze prestatie leverde haar een nominatie op voor de prestigieuze Academy Award voor beste vrouwelijke bijrol, wat haar carrière zeker op het pad zette.

In het volgende jaar van 1981 kreeg ze echter massamedia-aandacht met haar vertolking van de volwassen Christina Crawford in de biografische dramafilm Mommie Dearest, die haar de Razzie Award voor de slechtste vrouwelijke bijrol opleverde, evenals een nominatie voor de Slechtste nieuwe ster van het decennium.

Gedurende de rest van de jaren tachtig verscheen Diana in een groot aantal films, zoals de dramafilm uit 1983 en de voor een Golden Globe genomineerde Rumble Fish, de veelgeprezen biografische dramafilm Silkwood, evenals de dramafilm The Ladies Club uit 1986, en de Golden Globe-genomineerde thriller Extremities later dat jaar.

Diana Scarwid

In 1993 werd ze gecast voor de rol van Rose Kennedy in de biografische tv-drama-miniserie JFK: Reckless Youth, voordat ze in 1995 de hoofdrol speelde in de veelgeprezen drama's The Cure en The Neon Bible, voordat ze verscheen als Bess Truman in de biografische tv-dramafilm Truman. De laatste prestatie verdiend Diana Scarwid een nominatie voor de Primetime Emmy Award voor de Outstanding Supporting Actress.

Na te zijn verschenen in de 1996 Primetime Emmy Award-winnende dramafilm Bastard Out of Carolina, maakte Scarwid een reeks kleine schermoptredens in tv-films zoals If These Walls Could Talk en The Angel of Pennsylvania Avenue, zowel in 1996 als in 1998 thrillerfilm voordat hij wakker wordt.

Meer bekendheid kreeg ze in 2000 toen ze samen met Michelle Pfeiffer en Harrison Ford speelde in de bovennatuurlijke horrorfilm What Lies Beneath, waarvoor ze werd genomineerd voor de Blockbuster Entertainment Award. In 2002 verscheen Scarwid in de dramafilm The Angel Doll, die werd gevolgd door de biografische dramafilm Party Monster uit 2003, waarna ze werd gecast voor de terugkerende rol van Karen Tyler in de comedy-dramaserie Wonderfalls van FOX TV.

Bekijk dit bericht op Instagram

Gefeliciteerd met je verjaardag, #DianaScarwid! #legende #icon #favoriteactresses #happybirthday #shoutout #instaphoto #instagay #instapic

Een bericht gedeeld door Tony Lawrence (@tonygogodaddy77) op 26 augustus 2019 om 7:51 uur PDT

In 2006 verscheen Diana in de dramafilms Valley of the Heart's Delight en Local Color, voordat ze een gastoptreden maakte in een aantal afleveringen van de wereldwijd populaire tv-actie misdaaddramaserie Prison Break. Na de hoofdrol in de romantische dramafilm Dream Boy uit 2008 speelde ze tussen 2008 en 2009 Mother Superior in de tv-fantasiekomedie-dramaserie Pushing Daisies.

Na het toevoegen van verschillende gastoptredens in tv-series zoals Heroes, The Cleaner en Criminal Minds aan haar professional acteerportfolio aan het einde van de jaren 2010 maakte Diana haar meest recente verschijning op de camera als Donna in de komische dramafilm Another Happy Day in 2011.

Priveleven

Tussen 1978 en 1995 was Diana getrouwd met arts Eric Allen Scheinbart, met wie ze een dochter genaamd Ursula en een zoon genaamd Jeremy verwelkomde voordat ze scheidden. Er zijn geen verdere persoonlijke details, dus Diana wordt verondersteld officieel ongebonden te zijn gebleven.

Netto waarde

Vanaf eind 2019 is het vermogen van Diana Scarwid meer dan $ 2,5 miljoen, grotendeels verdiend door haar acteercarrière tussen 1976 en 2011.

Aanbevolen