Beroemdheden

Wanneer en waarom stierf Loca de mopshond? Alles over zingende mopshond die niet kan rennen!

Wie is Loca de mopshond?

Loca Elizabeth Orr, geboren op 21 juni 2009 in Belfast, Noord-Ierland, dus onder het teken Kreeft, was een Britse mopshond die internationale bekendheid verwierf dankzij virale YouTube-video's die haar eigenaren besloten te uploaden. Ze maakte haar online debuut in mei 2012 met de video die Loca the Pug zong……'The mopshond die niet kon rennen' en werd een van de meest populaire honden van het hele decennium. Zelfs na het overlijden in 2017 is Loca's populariteit nog steeds niet afgenomen, en memes met haar gezicht (en ook citaten) worden vaak gezien op sociale medianetwerken.

Bekijk dit bericht op Instagram

Het spijt me zo dat ik al zo lang een van de vermisten ben, maar we hebben een volledige maand bezoekers gehad in Casa Blanca en ik ben druk bezig geweest met het organiseren van cocktailparty's, gemaskerde bals en sightseeingtours! Ik heb geen moment gehad om mijn harige zelf te zegenen, laat staan ​​om met mijn poten naar de computer te gaan. Mijn secretaresse is totaal nutteloos geweest omdat ze leek te denken dat het acceptabel was voor haar om samen met onze bezoekers te feesten en te dollen. Ze is bezig met haar laatste laatste waarschuwing! #locathepug #stillcantfeckinrun #pugsofinstagram #dogs #pugs

Een bericht gedeeld door Locathepug (@locathepug) op 2 juni 2016 om 10:56 uur PDT

Vroege leven: een eigenzinnige puppy in Belfast

Loca de mopshond werd geboren in de hoofdstad van Noord-Ierland, maar geen enkele gezaghebbende bron kan licht werpen op de details van haar adoptie en opname in het huishouden; ze was eigendom van Malcolm en Alena Orr. De reden waarom Loca als bijzonder werd beschouwd, is een vreemde hersenaandoening waarmee ze is geboren. Blijkbaar was er een probleem met de manier waarop haar beenspieren reageren op signalen van haar hersenen, waardoor Loca niet normaal kon rennen, wat typisch was voor iedereen die haar ontmoette sinds ze een puppy was. Volgens een opmerking op een van haar YouTube-video's rent Loca 'meer als een woedende stier op een rodeo dan als een hond'. Haar onvermogen om te rennen, gecombineerd met een aangeboren gevoel voor de camera, maakte Loca vanaf het begin een ster.

Carrièrebegin: Loca the Pug zingt ... 'De mopshond die niet kon rennen'

Op 26 mei 2012 uploadden de eigenaren van Loca de inmiddels legendarische video, Loca de mopshond zingt……'De mopshond die niet kon rennen' , op YouTube. In twee minuten en 32 seconden imiteert een grappige, bewerkte stem Loca, en het lijkt alsof de hond zelf de verzen zingt. De video is in autobiografische vorm en werd gezongen op de melodie van een oud Iers lied. Het beschrijft Loca's relatie met andere honden in huis, evenals haar voorliefde om geknuffeld te worden en voor gebakken kip. Er werd veel aandacht besteed aan haar onvermogen om te rennen, zonder zelfs maar de werkelijke oorzaak uit te leggen, waardoor de video viraal ging en medio 2019 meer dan 19 miljoen keer bekeken werd. Met deze onverwachte aandacht had Loca's familie geen andere keuze dan een camera te pakken en meer avonturen van hun speciale hond vast te leggen.

Loca de Mopshond

Vervolg carrière: fietsen, naar de dierenarts gaan en meer

Na het aanvankelijke succes van de eerste video wilden Alena en Malcolm meer licht werpen op Loca's dagelijkse leven. Op 19 juni 2012, slechts enkele weken na haar YouTube-debuut, was Loca de ster van weer een korte sketch, getiteld Loca de mopshond zingt weer……………….Me Da's geweldige grote trike . In deze hilarische video van drie minuten volgen we Loca tijdens haar dagelijkse reizen in een zijspan die is verbonden met de helikopter van haar vader - de bewerkte stem vertelt het verhaal opnieuw. Met afbeeldingen van Loca met een bontjas en een paar Ray-Ban Aviators, werd de video meteen een hit en vanaf medio 2019 werd de video meer dan 1,1 miljoen keer bekeken. Diezelfde zomer werden er meer klassieke video's van Loca de mopshond naar YouTube geüpload - een ontroerende clip van vijf minuten genaamd Loca de mopshond gaat naar de dierenarts vertelt het verhaal van Loca's angst voor het kantoor van de dierenarts, en vandaag is de op een na populairste video op het kanaal, het bereiken van meer dan twee miljoen keer bekeken. Ook populair was de SUPERHONDEN verhaal, bestaande uit twee onderdelen.

Waag je in de literatuur: Loca the Pug's Very Own Book

In 2014 publiceerde Loca haar eerste boek, met de hulp van haar menselijke ouders, Alena en Malcolm. Recht hebben Onbetaalbaar , was de autobiografie gevuld met allerlei grappige verhalen uit haar dagen als puppy, evenals haar avonturen tijdens familievakanties. Het boek kreeg lovende recensies en was erg populair bij kinderen en iedereen die de internetmemecultuur op de voet volgt.

Laatste dagen: hiaat van YouTube, speculaties en dood

Na haar grote komst op de YouTube-scene in 2012, uploadde Loca in de loop der jaren nog maar een paar video's. Fans over de hele wereld maakten zich zorgen dat er iets met haar zou zijn gebeurd, en geruchten over Loca's vroegtijdige dood begonnen te wervelen. Vanwege het overweldigende aantal mensen dat zich zorgen maakte over haar welzijn, moest het niet-geverifieerde nieuws worden aangepakt. Op 9 juni 2016 verscheen een video met de naam Loca de mopshond is dood (ik ben wat?) is geüpload naar het kanaal. Met behulp van een grappige montage (alweer!), overtuigden Malcolm en Alena fans ervan dat de verhalen over Loca's ondergang niet waar waren. Toch leek de lange onderbreking van YouTube-activiteit voor sommigen verdacht. Helaas, slechts 16 maanden nadat de video was geüpload, braken mama en papa de harten van miljoenen fans en lieten ze het publiek weten dat Loca eigenlijk eerder die dag was overleden.

Wanneer en waarom stierf Loca The Pug?

Loca de mopshond verliet deze wereld op 20 oktober 2017 als gevolg van een ernstige hersenbloeding . Blijkbaar was haar spieraandoening waardoor ze niet kon rennen niet de enige aandoening die ze had. Loca, een levenslange epilepsie, had regelmatig aanvallen van verschillende ernst. Op de dag van haar overlijden vond een aanval plaats terwijl ze sliep, waardoor ze zonder al te veel pijn kon vertrekken. De dierenartsen hebben er alles aan gedaan, maar ze konden haar niet reanimeren.

Door de verspreiding van geruchten over mijn overlijden voel ik me verplicht om het record recht te zetten https://t.co/zG7c6cck4R pic.twitter.com/fNAC4q0C0C

- Loca # locathepug (@Locathepug) 11 juni 2016

Loca The Pug's Legacy: hoe ze de internetcultuur beïnvloedde

Internethistorici beschouwen Loca als een van de eerste echte hondenberoemdheden van het afgelopen decennium. Ze maakte het gemakkelijk voor andere honden om beroemd te worden, omdat de interesse in grappige hondenvideo's toenam nadat Loca op het toneel verscheen. Dankzij opzettelijk verkeerd uitgesproken woorden zoals feckin (f*cking), worden Loca's video's beschouwd als het begin van een hele online taal gecentreerd rond de liefde van mensen voor honden. De zogenaamde pupper-slang wordt gekenmerkt door grappig uitgesproken scheldwoorden, neologismen en andere termen die typerend zijn voor de meme-cultuur. Het is dus veilig om te zeggen dat Loca the Pug zowel een sociaal als een cultureel fenomeen was.

Had Loca broers en zussen?

Behalve haar mensen, Alena en Malcolm, groeide Loca op met drie honden en twee kattenbroers en zussen. Alfie, een zwarte mopshond, is de tweelingbroer van Loca en wordt in bijna elk van Loca's 24 YouTube-video's voornamelijk beschreven als een luie, knuffelige hond. Lucy, een rasechte bokser, is een kalme en relaxte hond die de neiging heeft om 'een kamer in 10 seconden leeg te maken door gewoon een scheet te laten', volgens haar biografie op de website van Loca. Layla, de onderbaas van het gezin, is ook een rashond die een puppycursus won. Willie en Nelson, de twee katten genoemd naar de beroemde Amerikaanse countrymuzikant, vormden een bedreiging voor Loca. In het bijzonder is Willie degene die 'je een wat geeft met de scherpe dingen aan het uiteinde van zijn voeten alleen maar om naar hem te kijken.'

Loca The Pug gaat naar de dierenarts

De beste mops ooit ??

Gepost door Lovin.ie op donderdag 11 januari 2018

Wat is de nettowaarde van Loca The Pug?

Volgens verschillende gerenommeerde bronnen verdiende Loca's internetfaam Malcolm en Alena Orr een totaal van $ 100.000, meestal verzameld door middel van video-inkomsten, donaties en de procedures van Unbefeckinlievable, de autobiografie van Loca.

Online aanwezigheid

Loca the Pug werd een echte ster van internet dankzij haar optredens op Youtube in 2012. Medio 2019 is haar kanaal nog steeds actief met 200.000 abonnees, met 30 miljoen unieke views. Behalve YouTube had Loca ook een fanpagina op Facebook , die 25.000 'likes' had voordat het werd stopgezet. Je kunt nog steeds fans vinden die contact met haar willen opnemen via Twitter , waar ze 2500 volgers heeft. Haar Instagram account was ook populair, met 25.000 fans die op de hoogte wilden blijven van hun favoriete mopshond.

Aanbevolen