Acteurs

Waar is actrice Shelley Long van Proost nu? Haar Wiki: Nettowaarde, Dood, Dochter, Familie, Huis, Feiten

Wie is Shelley Long?

Geboren als Shelley Lee Long op 23 augustus 1949 in Fort Wayne, Indiana, VS, is ze een Golden Globe-winnende actrice, misschien wel het best bekend in de wereld als Diane Chambers in de tv-komedieserie Cheers, terwijl ze ook bekend staat als DeDe Pritchett in de comedyserie Modern Family, naast vele andere verschillende rollen die ze tot nu toe in haar carrière heeft veiliggesteld.

Afbeeldingsbron

Waar is Shelley Long nu?

Shelley heeft het de afgelopen jaren behoorlijk druk gehad; naast de hoofdrol in Modern Family, had ze ook te zien kunnen zijn in films als Christmas in the Heartland en Different Flowers, beide in 2017, die ze produceerde. Ze heeft de neiging om weg te blijven van het publiek en heeft daarom geen actief social media-account.

Shelley Long Wiki: het vroege leven, ouders en opvoeding

Shelley is de dochter van Leland Long, een arbeider in de rubberindustrie die later leraar werd, en Ivadine, die leraar was. Ze ging naar de South Side High School en was gedurende deze jaren behoorlijk actief in het speechteam en won het National Forensic League's National Championship in Original Oratory. Na haar toelatingsexamen schreef Shelley zich in aan de Northwestern University waar ze drama studeerde, maar ze studeerde nooit af omdat ze haar studie verliet en zich volledig wilde concentreren op een acteer- en modellencarrière.

Gepost door Shelley Long Aan Vrijdag 5 december 2014

Carrièrebegin

Shelley verhuisde naar Chicago, waar ze begon te verschijnen in commercials, maar gedurende deze jaren werd ze ook een deel van The Second City comedy troupe. In 1975 brak ze voor het eerst door als schrijfster, producer en co-host van de show Sorting it Out, die uiteindelijk drie Emmy Awards won, en het succes van de show duwde haar genoeg vooruit om een ​​acteerdebuut te maken in 1975. de tv-comedyserie The Love Boat in 1978. Daarna ging Shelley verder met kleine rollen in televisiefilms, zoals The Dooley Brothers in 1979 en Ghost of a Chance (1980), terwijl ze in 1982 de meest prominente rol in haar carrière - ja, als Diane Chambers in de sitcom Proost.

Gepost door Shelley Long Aan Vrijdag 5 december 2014

Stijging naar bekendheid

Cheers werd uitgezonden in 1982 en 1983, gedurende welke tijd het zes Golden Globe-awards won, en Shelley won twee Golden Globes en een Primetime Emmy-prijs, naast vele andere prestigieuze erkenningen voor haar werk. Het waren niet alleen de prijzen die telden, maar ook de populariteit van Shelley terwijl ze in de show was. Ze werd een ster en gebruikte haar hervonden roem om andere opmerkelijke rollen tussen het midden van de jaren '80 en het begin van de jaren '90 veilig te stellen, zoals de rol van Anna Crowley in de komische film The Money Pit (1986), met in de hoofdrol naast Tom Hanks. , daarna de rol van Lucy Chadman in de komische film Hello Again in 1987, en als Phyllis Nefler in de avonturenkomedie Troop Beverly Hills in 1989, terwijl ze de jaren 90 begon met de rol van Lizzie Pots in de film The Boyfriend School in 1990, en speelde vervolgens Carol Brady in de film The Brady Bunch Movie, een rol die ze herhaalde in verschillende sequels, waaronder A Very Brady Sequel in 1996, en The Brady Bunch in the White House (2002). Ze vervolgde haar carrière behoorlijk succesvol, eerst Diane Chambers in Frasier van 1994 tot 2001.

Voortdurend succes

Ze ontving een nominatie voor haar rol in Frasier als gastactrice, maar met het begin van het nieuwe millennium liep de carrière van Shelley enigszins terug, niettemin slaagde ze erin een aantal opmerkelijke rollen te bemachtigen die haar hielpen aan de top in Hollywood te blijven. Ze speelde in de komische film Honeymoon with Mom (2006), en in 2009 in de romantische komedie Ice Dreams, naast Jessica Cauffield en Brady Smith. In hetzelfde jaar kreeg ze een andere prominente rol, als DeDe Prichett in de veelgeprezen tv-comedyserie Modern Family, die in zeven afleveringen verscheen en een Gold Derby Award-nominatie ontving in de categorie Comedy Guest Actress. Shelley had ook een opmerkelijke rol als Gail in de komedie-dramafilm Best Man Down in 2012.

Afbeeldingsbron

wie was de eerste vrouw van Rory Feek?

Weet je hoe rijk Shelley Long is?

Sinds de lancering van haar carrière is Shelley verschenen in meer dan 80 film- en tv-titels, waarvan de meeste haar rijkdom en populariteit hebben vergroot. Enkele van de meest succesvolle projecten waaraan ze heeft gewerkt, zijn de tv-serie Cheers en films waarin ze speelde in de jaren '80, naast andere projecten. Dus, heb je je ooit afgevraagd hoe rijk Shelley Long is, vanaf medio 2018? Volgens gezaghebbende bronnen wordt geschat dat het vermogen van Long zo hoog is als $ 16 miljoen. Best indrukwekkend, vind je niet?

Kent u het persoonlijke leven, zaken, controverses, huwelijk, echtscheiding, dochter van Shelley Long

Als het op haar persoonlijke leven aankomt, is Shelley vrij open geweest over de ups en downs die haar achter de camera overkomt; ze is twee keer gescheiden en heeft één kind uit deze mislukte relaties. De identiteit van haar eerste echtgenoot is niet bekendgemaakt aan het publiek, noch hun huwelijksjaren. Haar tweede huwelijk was echter met Bruce Tyson, een succesvolle effectenmakelaar, die duurde van 1981 tot 2004. Ze heeft een dochter, Juliana, geboren op 27 maart 1985.

Afbeeldingsbron

In november 2004 werd Shelley opgenomen in het ziekenhuis na een overdosis pijnstillers; ze werd een week vastgehouden totdat artsen vaststelden dat ze niet meer suïcidaal was, en werd toen vrijgelaten. Er wordt aangenomen dat Shelley zelfmoord wilde plegen omdat ze depressief was na een ruzie met haar nu ex-man Bruce Tyson. Gelukkig heeft Shelley sindsdien geen medische problemen gehad en geniet ze blijkbaar van haar vrijgezelle leven.

Aanbevolen