Acteurs

Waar is actrice Susan Dey nu? Haar Wiki: De nettowaarde van vandaag, echtgenoot, affaire met David Cassidy, The Partridge Family Career

Wie is Susan Dey?

Geboren als Susan Hallock Dey op 10 december 1952 in Pekin, Illinois, VS, is ze een actrice, waarschijnlijk het best bekend in de wereld door haar hoofdrol in de rol van Laurie Partridge in de tv-serie The Partridge Family, en als Grace van Owen in een andere tv-serie – LA Law – waarvoor ze een Golden Globe Award won.

https://www.instagram.com/p/-2FZP4C7x-/?taken-by=susan.dey

Waar is Susan Dey nu?

Nadat ze halverwege de jaren 2000 met pensioen was gegaan uit de entertainmentindustrie, heeft Susan zich sindsdien onopvallend gehouden en is ze nu bestuurslid van het Rape Treatment Center in het UCLA Medical Center. Ze is getrouwd met Bernard Sofronski, die haar tweede echtgenoot is. In alle interviews met Susan, ze heeft verklaard dat ze niet terugkomt naar het scherm .

Susan Dey Wiki: Ouders, het vroege leven en onderwijs

Susan Dey is de dochter van verpleegster Ruth Pyle en Robert Smith-Dey, die de redacteur was van New Rochelle, de New York State-krant Standard-Star. Toen ze nog maar acht jaar oud was, stierf haar moeder, dus werd ze opgevoed door haar vader. Ze ging naar de Columbus Elementary School in Thornwood, New York, verhuisde vervolgens met haar vader naar Bedford, New York, en ging naar Fox Lane High School, waar ze een actief lid was van de toneelclub van de school en deelnam aan verschillende toneelstukken op school, die interesse in acteren.


afbeeldingsbron , Susan Dey als Laurie Partridge in de tv-serie The Partridge Family

Carrièrebegin

Voordat haar acteercarrière begon, werd Susan een model, enigszins heimelijk aangemoedigd door haar grootmoeder die haar foto naar een modellenbureau had gestuurd, dat haar onmiddellijk een professioneel contract tekende. In 1970 deed ze echter auditie voor de rol van Laurie Partridge in de tv-serie The Partridge Family (1970-1974), en werd ze gecast voor de rol, die het begin van haar acteercarrière markeerde.

Stijging naar bekendheid

Tijdens haar tijd in The Partridge Family werd Susan een extreem populaire tv-persoonlijkheid en gebruikte het momentum om tegelijkertijd andere succesvolle rollen te bemachtigen. Ze maakte haar debuut op het grote scherm in de John Guillermin's film Skyjacked (1972), en verscheen daarna in de film Terror on the Beach (1973), met Dennis Weaver en Estelle Parsons in de hoofdrollen. Nadat de Partridge-show was afgelopen, verscheen Susan in de Hollywood-scene als een jonge en getalenteerde actrice; mede dankzij haar populariteit in de show, uitte ze vervolgens Laurie in de animatieserie Goober and the Ghost Chasers.


afbeeldingsbron

Voortdurend succes

Susan zette haar carrière voort met ondersteunende optredens in tv-series als Good Heavens in 1976, The Quest in hetzelfde jaar en vervolgens in Barnaby Jones in 1977, en hetzelfde jaar speelde ze de terugkerende rol van Jane in de tv-serie Loves Me, Loves Me Niet. Ze had niet veel succes in de late jaren '70, maar slaagde erin om haar carrière aan het begin van de jaren '80 nieuw leven in te blazen met de rol van Celia Mallory Warren in de tv-dramaserie Emerald Point N.A.S. (1983-1984). In 1986 bereikte ze opnieuw bekendheid met de rol van D.D.A. Grace Van Owen in de tv-misdaaddramaserie L.A. Law (1986-1992), de rol die haar een Golden Globe Award opleverde in de categorie Beste Prestaties door een Actrice in een Televisieserie – Drama, en drie Primetime Emmy Award-nominaties. Ze hernam de rol van Grace Van Owen in de televisiefilm L.A. Law: The Movie, uitgebracht in 2002.

De jaren '90 en pensioen

Ze had veel succes voordat ze besloot met pensioen te gaan, nadat ze het zat was om vanaf de vroege ochtend nieuwe personages te leren kennen en dialogen te lezen. Ze had een aantal prominente rollen in de jaren '90, zoals die van Vickie Daniel in de dramafilm Bed of Lies in 1992, daarna als Wallis 'Wally' Porter in de tv-serie Love & War, en de hoofdrol in de actie oorlogsfilm Rain in 2003, een van haar laatste rollen. Haar laatste optreden op het scherm was als Dr. Breene in de tv-serie Third Watch in 2004.


afbeeldingsbron

Susan Dey Nettowaarde vandaag

Hoewel Susan ongeveer 15 jaar met pensioen is gegaan in de entertainmentindustrie, is ze erin geslaagd haar inkomsten uit een succesvolle acteercarrière vast te houden. Dus, heb je je ooit afgevraagd hoe rijk Susan Dey is, vanaf medio 2018? Volgens gezaghebbende bronnen wordt geschat dat het vermogen van Susan Dey zo hoog is als $ 10 miljoen. Best indrukwekkend vind je niet?

Kent u het persoonlijke leven, zaken, huwelijk en kinderen van Susan Dey?

Susan, hoewel uit de schijnwerpers, is nogal open over haar persoonlijke leven; ze is sinds 1988 getrouwd met televisieproducent Bernard Sofronski. Voorheen was ze van 1976 tot 1981 getrouwd met Leonard 'Lenny' Hirshan, met wie ze haar enige kind verwelkomde, een dochter Sara Dey-Hirshan, die ook actrice is.

Relatie met co-ster David Cassidy

Tijdens haar periode in The Partridge Family werd Susan verliefd op haar co-ster David Cassidy; ze was toen 18 en de twee werden een stel. Helaas duurde hun relatie niet lang, aangezien Cassidy uit elkaar ging en verklaarde dat hij niet hetzelfde voelde voor Susan de manier waarop ze voor hem voelde.

Aanbevolen