Olympiërs

Waar is Debi Thomas nu? Bio: Kunstschaatsen, Echtgenoten, Nettowaarde, Ouders, Olympische Spelen

Wie is Debi Thomas?

Debi Thomas werd geboren op 25 maart 1967 in Poughkeepsie, in de staat New York, VS, en was een professionele kunstschaatser voordat hij arts werd. Ze is vooral bekend als tweevoudig Amerikaans nationaal kampioen en de Olympische bronzen medaillewinnaar van 1988 in kunstschaatsen.

Hangend aan het zwembad om de problemen van de wereld op te lossen met de echte Rudy Ruettiger, wiens verhaal de inspiratie vormde voor...

Gepost door Debbie Thomas Aan dinsdag 18 mei 2010

De rijkdom van Debi Thomas

Hoe rijk is Debi Thomas? Vanaf medio 2018 informeren bronnen ons over een nettowaarde van $ 20.000, grotendeels verdiend door succes in professioneel kunstschaatsen, en door haar werk als arts hebben echter echtscheidingen en het werken in relatief arme gebieden als arts beperkte de omvang van haar bankrekening. Maar naarmate ze haar inspanningen voortzet, wordt verwacht dat haar rijkdom enigszins zal toenemen.

Maak selfies met vrienden en nieuwe vrienden op #WOFOdTour pic.twitter.com/kMCdLTxlUt

— Debi Thomas (@Orthodeb) 10 oktober 2015

Het vroege leven en beginnen met schaatsen

Hoewel Debi in New York werd geboren, verhuisde haar familie naar San Jose, Californië, waar ze opgroeide. Haar ouders scheidden echter toen ze jong was en ze bleef voornamelijk bij haar moeder die werkte als computerprogrammeuranalist in het nabijgelegen Sunnyvale. Op 5-jarige leeftijd begon ze te leren schaatsen en vier jaar later deed ze mee aan haar eerste kunstschaatswedstrijd, ze won zelfs en besloot dus om competitief schaatsen te volgen. Haar moeder steunde haar schaatscarrière zeer en reed meer dan 160 kilometer per dag om haar naar school en schaatstraining te helpen. Een jaar later werd ze voorgesteld aan schaatscoach Alex McGowan, waardoor ze in 1983 de Los Angeles Figure Skating Club vertegenwoordigde. Ze zou tot haar 21e deelnemen aan tal van amateurwedstrijden.

Gepost door Debbie Thomas Aan woensdag 2 november 2016

Stijging in professioneel kunstschaatsen

In 1986 won Thomas de Amerikaanse nationale en wereldkampioenschappen, met als hoogtepunt dat ze werd uitgeroepen tot Atleet van het jaar van Wide World of Sports, de eerste vrouwelijke atleet die won terwijl ze nog steeds fulltime naar de universiteit ging, sinds Tenley Albright in de jaren vijftig. Ze was ook de eerste Afro-Amerikaanse die de Amerikaanse nationale titel in het enkelkunstschaatsen voor dames behaalde. Gedurende deze tijd studeerde ze een pre-med cursus aan de Stanford University, en het werd als ongebruikelijk beschouwd voor een competitieve kunstschaatser om tegelijkertijd naar de universiteit te gaan vanwege de gecombineerde werklast. Later in het jaar kreeg ze de National Coalition of 100 Black Women Candace Award voor baanbrekend werk. Het jaar daarop werd haar vooruitgang in de sport belemmerd, omdat ze worstelde met achillespeesontsteking in beide enkels, waardoor ze worstelde bij de US Nationals.

Afbeeldingsbron

Ze zou terugveren op de Wereldkampioenschappen en eindigde op de tweede plaats achter Katarina Witt. Daarna verhuisde ze naar Boulder, Colorado om haar te helpen zich voor te bereiden op de Olympische Spelen, waardoor ze het jaar daarop de Amerikaanse nationale titel won. Tijdens de Olympische Winterspelen van 1988 vocht ze opnieuw met Katarina Witt in wat de Battle of the Carmens werd genoemd, waarin beide skaters dezelfde muziek hadden - Carmen uit de opera van Georges Bizet. Tijdens de wedstrijd zorgden enkele fouten ervoor dat ze eindigde met de bronzen medaille.

Een close-up van mijn vier grootste schaatsprestaties ... Olympisch brons, twee Amerikaanse nationale kampioenschappen goud en een ...

Gepost door Debbie Thomas Aan zaterdag 27 maart 2010

Prestaties en medische carrière

Debi werd de eerste zwarte atleet om een ​​medaille te winnen op de Olympische Winterspelen, en daarna won ze de Wereldkampioenschappen voor professionals, en twee jaar daarna opnieuw. Ze werd de enige vrouw die de top 22 van de Q-score-atletenklassementen bereikte en werd later opgenomen in de Amerikaanse kunstschaatsen Hall of Fame. Ze was een van de eerste vrouwelijke skaters die ooit een triple teen-triple teen combinatie voltooide in de jaren tachtig.

In 1989 zette Thomas haar medische studie voort en voltooide twee jaar later een ingenieursdiploma aan Stanford, waarna ze zes jaar later afstudeerde aan de Northwestern University Feinberg School of Medicine. Daarna nam ze een chirurgische residentie aan het University of Arkansas Medical Sciences Hospital, wat leidde tot een residentie voor orthopedische chirurgie in South Central Los Angeles, waar ze specialist werd in heup- en knievervanging als orthopedisch chirurg. Vanwege de moeilijkheid om met andere artsen samen te werken, verbleef ze echter nooit langer dan een jaar in een kliniek. Dit bracht haar ertoe haar eigen praktijk op te richten in Richlands, Virginia, die later werd gesloten vanwege haar gebrek aan zakelijke ervaring, vooral in een relatief verarmd gebied.

Priveleven

Voor haar persoonlijke leven is bekend dat Thomas in 1988 met Brian Vander Hogen trouwde, maar hun huwelijk eindigde in een scheiding. Ze trouwde later met Chris Bequette, een sportadvocaat in 1996, en ze kregen een zoon voordat ze gingen scheiden. Ze is nu verloofd met Jamie Loonie en ze hebben samen twee kinderen die in het zuidwesten van Virginia wonen. In 2015 werd gemeld dat ze had failliet gegaan als gevolg van twee echtscheidingen en een mislukte medische praktijk. Ze verloor ook de voogdij over haar zoon als gevolg van slechte levensomstandigheden. Ze verscheen later in een aflevering van Iyania: Fix My Life.

Aanbevolen