Olympiërs

Waar is kunstschaatsster Dorothy Hamill vandaag? Haar bio: echtgenoot, nettowaarde, familie, broers en zussen, kanker

Wie is Dorothy Hamill?

Dorothy Stuart Hamill werd geboren op 26 juli 1956 in Chicago, Illinois, VS, en is een gepensioneerde kunstschaatsster, misschien wel het best bekend bij de wereld vanwege het winnen van de gouden medailles op de Olympische Spelen van 1976 en het Wereldkampioenschap in hetzelfde jaar in het damesenkelspel . Sindsdien heeft Dorothy deelgenomen aan tal van schaatsshows, zoals Broadway on Ice, en was ze ook de headliner voor Ice Capades, naast vele andere verschillende prestaties.

Gepost door Dorothy Hamill Aan Vrijdag 14 november 2014

Waar is Dorothy Hamill vandaag?

Dorothy is al geruime tijd niet meer op ijs gezien; in 2010 kondigde ze aan dat ze de diagnose borstkanker had gekregen, en sindsdien heeft ze herstelde , hoewel ze is blijven worstelen met depressies waar ze het grootste deel van haar volwassen leven mee heeft gevochten. Toch vindt ze nog steeds een manier om van haar leven te genieten met haar man John MacColl, met wie ze in 2009 trouwde.

Dorothy Hamill Bio: vroege leven, ouders, broers en zussen en onderwijs

De jongste van drie kinderen van Chalmers en Carol Hamill, ze heeft een zus Marcia en een broer genaamd Sandy; hoewel ze in Chicago werd geboren, bracht ze haar jeugd door in Greenwich, Connecticut, omdat het hele gezin daar kort na de geboorte van Dorothy naartoe verhuisde. Dorothy begon al op jonge leeftijd met schaatsen, omdat ze was ingeschreven voor een groepsles, en na slechts een jaar was haar interesse in schaatsen toegenomen tot het punt waarop haar familie een privécoach inhuurde, waaraan haar vader bijna $ 20.000 zou uitgeven. Naarmate ze zich meer op kunstschaatsen concentreerde, zette dit haar opleiding onder druk, en als gevolg daarvan werd ze gedwongen de reguliere school te verlaten, maar uiteindelijk studeerde ze af aan de Colorado Academy. Vier jaar nadat ze voor het eerst schaatsen had aangetrokken, verwierf Dorothy voor het eerst nationale bekendheid toen ze beginnende dameskampioen werd op de Amerikaanse kampioenschappen. In hetzelfde jaar verscheen Dorothy voor het eerst in Madison Square Garden als onderdeel van een tentoonstellingstour, die later Champions on Ice zou worden.

Bekijk dit bericht op Instagram

Kunnen jullie dit zelfs aan? Dit is de Amerikaanse familie hier...strakke permanenten, Dorothy Hamill-kapsel en het originele Valencia-filter. Wat wil je nog meer op deze donderdag? ? ? ? ? #throwbackthursday #americanfamily #vintage #perm #dorothyhamill

Een bericht gedeeld door Christy Brown (@arisewithchristybrown) op 19 juli 2018 om 9:35 uur PDT

Olympisch goud en wereldkampioen

Dorothy maakte snel vorderingen, ze kreeg les van Gustave Lussi en Otto Gold, en was dominant op juniorniveau, eindigde als tweede op de kampioenschappen van 1970 en werd het jaar daarop een professional. Haar coach werd toen Carlo Fassi, en in de jaren '70 beleefde Dorothy de meest succesvolle jaren van haar carrière. Haar eerste medaille was op de Wereldkampioenschappen in 1974 in München, waar ze zilver won en het jaar daarop opnieuw zilver, dit keer in Colorado Springs, terwijl ze in 1976 gouden medailles won op de Olympische Winterspelen, gehouden in Innsbruck, en een gouden medaille op de Wereldkampioenschappen in Göteborg, dus een nationale held worden. Tijdens haar optreden op de Olympische Winterspelen werd Dorothy de laatste enkele schaatser die de gouden medaille won zonder een hinkstapspringen, maar ze kreeg de eer om een ​​nieuwe schaatsbeweging naar haar te maken - Hamill camel - de beweging begint met een kameelspin en verandert dan in een sit-spin.

Hier is een klassieker #ThrowbackThursday afbeelding van mij, met dank aan mijn vrienden op @get_moving , Amerika! #tbt pic.twitter.com/UwxmRgavCV

— Dorothy Hamill (@DorothyHamill) 31 oktober 2013

IJscapades en andere projecten

Na de Olympische Spelen verliet Dorothy het kunstschaatsen en werd een deel van Ice Capades, nadat ze door Donna Atwood was gevraagd om zich bij de groep aan te sluiten. De volgende zeven jaar was Dorothy de ster van de show, maar toen hield het gezelschap op te bestaan ​​en hoewel Dorothy het in de vroege jaren '90 probeerde te doen herleven, faalden zij en haar toenmalige echtgenoot in hun inspanningen en verkochten uiteindelijk de Ice Capades naam aan Pat Robertson's International Family Entertainment Inc. Ondanks de mislukking ging Dorothy door met haar schaatsinspanningen, en maakte een aantal jaren deel uit van Broadway on Ice, en verscheen in het Brian Boitano-Barry Manilow schaatsspektakel in AT&T Park in San Francisco in 2007. Sinds 2010 kreeg Dorothy gezondheidsproblemen die haar optredens belemmerden, en tot 2013 was ze nergens te zien, tot haar optreden in het zestiende seizoen van de populaire show Dancing with the Stars. Helaas moesten zij en haar partner Tristan MacManus zich terugtrekken uit de competitie, omdat Dorothy haar onderrug ernstig overbelast en sindsdien niet meer heeft geschaatst. In plaats daarvan maakte ze deel uit van het Food Network-tv-programma Chopped, waar ze haar kookkunsten liet zien naast verschillende andere beroemdheden, waaronder LaMarr Woodley, Mariel Zagunis en Paige VanZant. Ze werd als derde uitgeschakeld, slechts één ronde voor de finale, en verloor van Paige VanZant.

Weet je hoe rijk Dorothy Hamill vandaag is?

Dorothy is enige tijd geleden gestopt met schaatsen, en zelfs failliet verklaard op een gegeven moment in haar leven, maar is erin geslaagd om daarvan te herstellen. Volgens gezaghebbende bronnen wordt geschat dat het vermogen van Hamill maar liefst $ 5 miljoen dollar is, wat nog steeds behoorlijk indrukwekkend is, vind je niet?

Afbeeldingsbron

Dorothy Hamill Persoonlijk leven, huwelijk, echtscheiding, ex-echtgenoot Dean Paul Martin

Dorothy is vrij open geweest over de ups en downs die haar zijn overkomen; we spraken over haar depressie, die haar het grootste deel van haar volwassen leven heeft gevolgd, maar die ze door medicatie en therapie onder controle weet te houden. Dorothy is drie keer getrouwd geweest en twee keer gescheiden – haar eerste echtgenoot was de veelgeprezen zanger en acteur Dean Paul Martin, de zoon van Dean Martin, maar hun huwelijk duurde slechts twee jaar, tussen 1982 en 1984. Drie jaar later trouwde Dorothy met Kenneth Forsythe , met wie ze vóór hun scheiding in 1995 een dochter, Alexandra, verwelkomde. Sinds 2009 is ze getrouwd met John MacColl. Je kunt meer te weten komen over Dorothy's leven in haar autobiografieën On and Off the Ice en A Skating Life: My Story.

Internetpopulariteit

Dorothy is behoorlijk populair geweest op sociale mediaplatforms, met name Twitter en Facebook, waarop duizenden mensen genieten van haar berichten. Haar officieel Twitter-account heeft meer dan 11.000 volgers, met wie ze haar meest recente persoonlijke inspanningen heeft gedeeld, inclusief haar verhaal over hoe ze borstkanker overleefd . Dorothy is ook actief op Facebook , waarop ze iets meer dan 10.000 volgers heeft, met wie ze over haar heeft gesproken worstelt met depressie en succes als kunstschaatsster en haar leven in het algemeen .

Aanbevolen