Beroemde Echtgenoten

Waar is Jane Benyo nu? Tom Petty's ex-vrouw Wiki Biography

Wie is Jane Benyo?

Jane Benyo is geboren in Gainesville, Florida USA in 1951, dus van Amerikaanse nationaliteit. Jane is bij het publiek vooral bekend als de eerste vrouw van wijlen Tom Petty , beroemde rockmuzikant en frontman van de legendarische groep '' Tom Petty & The Heartbreakers '' - Tom werd beroemd in de jaren 70.

Jane Benyo's bio: vroege leven en onderwijs

Jane heeft nooit informatie vrijgegeven over haar ouders, broers en zussen of verdere opleiding die ze mogelijk heeft gehad. Zelfs haar exacte geboortedatum is niet vermeld, aangezien Jane nooit over zichzelf sprak met de media en een privéleven hield; het is bekend dat ze opgroeide in een arbeidersgezin, maar zelfs de namen van haar ouders zijn niet bekend.

Jane kende Tom al sinds ze een tiener was - het stel begon te daten nadat ze elkaar ontmoetten op de Gainesville High School.

Carrière en nettowaarde

Jane inspireerde ''Edge of Seventeen'', een single uit 1982 van Stevie Nicks. Terwijl ze getrouwd was met Tom, ontmoette Jane Nicks en vertelde haar dat de twee elkaar leerden kennen toen ze zeventien waren, wat Nick als een rand van zeventien begreep. Het nummer behaalde een enorm succes, wat leidde tot een Grammy Award-nominatie in de categorie voor de beste vrouwelijke rockzangeres.

Haar loopbaanontwikkeling is niet bekend bij het publiek, want na haar huwelijk met Tom wijdde Jane zich aan hem en behield enorme steun terwijl hij succes boekte in zijn muzikale carrière. Toms band was enorm populair - hun album ''Damn the Torpedoes'' uit 1979 behaalde een dubbele platina-status in Canada en driemaal platina in de VS. Daarna werd album ''Hard Promises'' (1981) platina in zowel Canada als de VS.

Jane steunde Tom toen hij besloot ook een solocarrière te beginnen. Dit was een goede carrièrekeuze, aangezien Toms soloalbum ''Full Moon Fever'' (1989) ook platina bereikte. Als de vrouw van een beroemde zangeres werd Jane ook steeds populairder en nam ze vaak met Tom deel aan verschillende professionele en liefdadigheidsevenementen. Na het overlijden van Tom was Jane een van de erfgenamen van zijn geschatte fortuin van $ 75 miljoen. Gezaghebbende bronnen schatten dat Jane's vermogen vanaf begin 2020 meer dan $ 1 miljoen bedraagt, maar naar verwachting zal groeien wanneer haar ex-echtgenoot wordt erkend.

Prive leven

Jane trouwde met Tom op 26evan maart 1974 en ze hebben samen twee kinderen. Er gingen geruchten dat Tom in eerste instantie niet met Jane wilde trouwen, maar dat zijn moeder hem aanspoorde om ''het juiste te doen''.

Na hun huwelijk verhuisde Jane met Tom naar Los Angeles om zijn muzikale carrière verder te zetten. Hun eerste dochter Adria werd geboren in 1974, terwijl hun andere dochter in 1982 werd geboren en Kimberly Violette heette. Het paar scheidde in 1996, na 20 jaar huwelijk - er werd ontdekt dat hun ogenschijnlijk ideale huwelijk diep in de problemen zat.

Jane Benyo en Tom Petty?

Gepost door Addicted 2 Classic Rock Aan vrijdag 29 december 2017

De scheiding was zeer openbaar, waarbij Jane dreigde met zelfmoord en obsessief werd, terwijl Tom verslaafd was aan alcohol en drugs.

Voordat hun scheiding rond was, begon Tom met therapie - in latere interviews verklaarde Tom dat Jane veel voor hem betekende en dat hij vaak niet in staat was haar los te laten.

Hoewel hij haar prees omdat ze hun familie bij elkaar had gehouden terwijl hij op tournee was, zei Tom ook dat hun relatie gewelddadig was en vergeleek hij het met het huwelijk van zijn ouders dat ook gewelddadig was.

Na het einde van hun huwelijk was Jane pas twee jaar geleden op de radar van de media, toen werd gemeld dat Tom Petty stierf aan een hartstilstand in zijn huis in Malibu.Uit onderzoek bleek dat Tom stierf aan een accidentele overdosis, veroorzaakt door het gebruik van verschillende medicijnen.In 2001 trouwde Tom met Dana York, die hij ontmoette tijdens een van zijn concerten in 1991.

Ze bleven samen tot aan zijn dood, en hij gaf haar vaak de eer om hem te helpen zijn drugsverslaving te overwinnen en zijn vervreemde relatie met Jane en zijn kinderen weer op te bouwen.

. pic.twitter.com/wkiCun6q69

— Tom Petty (@tompetty) 2 februari 2020

Hun dochters zitten ook in de entertainmentindustrie - Kimberly is een kunstenaar en modeliefhebber, terwijl Adria een artdirector en redacteur is die met veel populaire artiesten heeft gewerkt, zoals Coldplay, Regina Spector, Beyoncé en Macy Gray.

Jane Benyo's geruchten en controverse

Jane worstelde jarenlang met depressies en ze kon soms verbaal grof worden tegen Tom. In zijn boek uit 2016, ''Petty: The Biography'' beschreef Tom Jane als iemand met een psychische aandoening.

Haar familie was betrokken bij een rechtszaak tegen Dana York omdat de dochters van Jane en Tom Dana beschuldigden van het negeren van hun rechten op ‘gelijke deelname’ aan de bezittingen van hun vader. De rechtszaak werd aangespannen bij het Superior Court van Los Angeles en ze eisen allebei een schadevergoeding van $ 5 miljoen; de zaak moet nog worden opgelost.

Jane Benyo's lengte en gewicht

Hoewel Jane's vitale statistieken, lengte en gewicht nog moeten worden onthuld, staat ze bekend als een vrouw met een lang en slank figuur, met blond haar en bruine ogen.

Aanbevolen