Acteurs

Waar is Lucinda Dickey nu? Haar bio: Grease 2, Net Worth Today, Echtgenoot, Kinderen, Familie

Wie is Lucinda Dickey?

Lucinda Dickey werd geboren op 14 augustus 1960 in Hutchinson, Kansas, VS, en is zowel actrice als danseres, misschien nog het best bekend voor haar rol in de cultfilm Breakin' die in 1984 werd uitgebracht, en in het vervolg Breakin' 2 : Electric Boogaloo uitgebracht in hetzelfde jaar.

Lucinda Dickey

Gepost door Films uit de jaren 80 voor altijd Aan vrijdag 28 november 2014

De rijkdom van Lucinda Dickey

Hoe rijk is Lucinda Dickey? Vanaf eind 2018 informeren bronnen ons over een vermogen van meer dan $ 2 miljoen, verdiend door een succesvolle carrière in acteren. Ze heeft gedurende haar carrière talloze andere film- en televisieprojecten gehad, en naarmate ze haar inspanningen voortzet, wordt verwacht dat haar rijkdom ook zal blijven toenemen.

Het vroege leven, onderwijs en carrièrebegin

Lucinda groeide op in Hutchinson en ontdekte op jonge leeftijd haar passie voor dansen – op vierjarige leeftijd volgde ze al danslessen. Nadat ze was afgestudeerd aan de middelbare school, schreef ze zich in aan de Kansas State University met als hoofdvak dans. Tijdens haar tijd daar deed ze mee aan de Miss Kansas-verkiezing en behaalde ze een derde tweede plaats en won ze het talentgedeelte van de competitie. Na haar studie verhuisde ze naar Los Angeles en kreeg ze een dansbeurs bij de Roland Dupree Dance Academy, die erg populair is bij dansers vanwege haar connectie met de entertainmentindustrie. Na 10 maanden met de school, werd ze gecast in de musicalfilm getiteld Grease 2, het vervolg op Grease dat is gebaseerd op de gelijknamige toneelmusical, die zich twee jaar na de originele film afspeelt met een bijna geheel nieuwe cast. Het staat bekend als de doorbraakrol van Michelle Pfieffer, maar verder werd de film slecht ontvangen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Breakin' 2: Electric Boogaloo – 1984 #80s #80smovies #LucindaDickey #AdolfoQuinones #MichaelChambers #breakin2electricboogaloo # cannonfilms

Een bericht gedeeld door 80's_cinema_music (@80s_cinema_music) op 3 november 2018 om 4:03 uur PDT

Carrière Prominentie

In hetzelfde jaar werd Dickey gecast als danseres in de serie Solid Gold; de muzikale tv-serie had tijdens de run gemengde recensies, maar ze was slechts een deel van de show voor één seizoen. In 1984 had ze een van haar meest opvallende rollen in de film Breakin', een jazzdanseres spelen die breakdancer werd. De film is geïnspireerd op de documentaire Breakin' and Enterin en speelt zich af in een multiraciale hiphopclub. De film was financieel succesvol, maar de recensies waren over het algemeen gemengd. Desondanks zou de film met het verstrijken van de jaren een cultstatus bereiken, deels omdat het de eerste filmoptreden van Ice T.

Ze vervolgde haar optreden in de eerste film met het vervolg Breakin' 2: Electric Boogaloo, dat slechts zeven maanden na zijn voorganger werd uitgebracht. De film had over het algemeen negatieve recensies, maar er werd nog een vervolg opgezet, maar met andere personages. Het volgende project van Dickey zou de actie-horrorfilm zijn Ninja III: De overheersing , een anthologiereeks en een andere film van Cannon die ook Breakin' produceerde.

Afbeeldingsbron

demetria obilor leeftijd

Laatste acteerproject en Life After

In 1987 verscheen Lucinda in de slasher-film getiteld Cheerleader Camp, die een reeks moorden volgt die plaatsvinden tijdens een wedstrijd die in een weekend in een cheerleaderkamp wordt gehouden. Drie jaar later zou ze haar laatste acteerrol hebben in de televisiefilm getiteld Perry Mason: The Case of the Defiant Daughter, waarna ze besloot te stoppen met acteren toen ze trouwde, en besloot zich te concentreren op haar huwelijk en het starten van een familie.

Afbeeldingsbron

Ze bleef vele jaren van de radar, maar zou later verschijnen in de serie uit 2008 getiteld Master of Dance uitgezonden op TLC, als een van de juryleden van de show, een reality-competitieserie die zeven afleveringen werd uitgezonden voordat ze werd geannuleerd vanwege slechte recensies. Sindsdien is er geen openbare informatie over haar inspanningen geweest, omdat ze een stap terug heeft gedaan uit de schijnwerpers.

Priveleven

Voor haar persoonlijke leven is bekend dat Dickey in 1990 met uitvoerend producent Craig Piligian trouwde en samen twee kinderen hebben. Craig is vooral bekend als uitvoerend producent van talloze populaire shows met Discovery Channel, waaronder American Chopper en Dirty Jobs. Hij is ook de maker van The Ultimate Fighter en trok veel aandacht als co-executive producer van de reality tv-serie Survivor, waarvoor hij een Emmy Award won. De show volgt een groep deelnemers die vastzitten op een afgelegen locatie waar ze uitdagingen moeten voltooien om te proberen uitschakeling te voorkomen, waarbij de enige overlevende aan het einde van een seizoen een hoofdprijs krijgt. Terwijl haar man actief blijft in de entertainmentindustrie, is ze het grootste deel van haar leven op de achtergrond gebleven sinds ze stopte met acteren.

Aanbevolen