Auteurs

Waar is Rick Steves nu? Zijn Wiki: Tours, Netto waarde, Familie, Echtscheiding, Huwelijk

Wie is Rick Stevens?

Richard Steves werd geboren op 10 mei 1955 in Barstow, Californië, VS, en is schrijver, televisiepersoonlijkheid en schrijver van reisverhalen, vooral bekend als presentator van de reisserie Rick Steves' Europe. Hij heeft in de loop van zijn carrière ook talloze reisgidsen geschreven.

Bekijk dit bericht op Instagram

#tbt

Een bericht gedeeld door Europa van Rick Steves (@ricksteveseurope) op 9 augustus 2018 om 9:46 uur PDT

Het vermogen van Rick Steves

Hoe rijk is Rick Steves? Vanaf medio 2018 schatten bronnen een nettowaarde van meer dan $ 10 miljoen, meestal verdiend door succes in de reisindustrie, maar Rick heeft ook een groot succes gehad met de radioreisshow getiteld Travel with Rick Steves. Naarmate hij zijn carrière voortzet, wordt verwacht dat zijn vermogen ook zal blijven toenemen.

Waar is Rick Steves vandaag?

Rick blijft vandaag een voorstander van reizen, met name onafhankelijk reizen. Hoewel hij veel content heeft geproduceerd die gericht is op Europa, is deze voornamelijk gericht op een Amerikaans publiek. De televisieserie Rick Steves' Europe is nog steeds een succes als onderdeel van Oregon Public Broadcasting, en hij blijft ook talloze reisboeken schrijven. Hij promoot reizen zowel naar grote steden als naar dorpen ver weg van de gebruikelijke toeristische routes.

Bekijk dit bericht op Instagram

We hebben de afgelopen twee jaar twee keer met veel plezier met #rickstevestours gereisd ... we zijn nu meer nieuwsgierige, onafhankelijke, extraverte reizigers. – tourlid @anneiam op een My Way Alpine Europe-vakantie (ga naar haar profiel om de volledige recensie in haar bijschrift te lezen) #mywayalps

Een bericht gedeeld door Europa van Rick Steves (@ricksteveseurope) op 27 augustus 2018 om 11:48 uur PDT


Zijn bereik is ook uitgebreid naar andere vormen van media, waaronder mobiele apps, radio en krant; zijn wekelijkse radioprogramma Travel with Rick Steves loopt sinds 2005 en hij schrijft een column voor Tribune Media Services. In 2010 lanceerde hij zijn eigen mobiele applicatie getiteld Rick Steves' Audio Europe, die een bibliotheek met audiocontent bevat die beschikbaar is voor zowel iPhone als Android. De inhoud van zijn app omvat zelfgeleide wandeltochten.

Ik ben zo enthousiast over onze nieuwe Rick Steves IJsland-gids, onderzocht en geschreven door Ian Watson en Cameron Hewitt: https://t.co/Y6PURZOSdQ

Ik heb er net een drukke week mee rondgereisd in IJsland, en het is uitstekend. pic.twitter.com/7G2eyLVj8y

- Rick Steves (@RickSteves) 31 augustus 2018

Reiscarrière

Rick begon zijn carrière aanvankelijk via The Experiment College, een door studenten gerund programma aan de Universiteit van Washington. Terwijl hij dat deed, werkte hij ook als reisleider tijdens de zomervakanties. Hij werkte ook kort als pianoleraar omdat zijn vader een pianowinkel had. In 1979 schreef hij zijn eerste boek getiteld Europe Through the Back Door, dat een algemene gids was over reizen in Europa. Daarna begon hij zijn eigen bedrijf dat een mix was van een pianolesstudio en een reiscentrum. Hij deed reislessen, reisadvies, presentaties, enkele georganiseerde groepsreizen per jaar en werkte ook aan andere boeken.

Afbeeldingsbron

Uiteindelijk zouden zijn populariteit en succes hem naar zijn eerste tv-show leiden, getiteld Travels in Europe with Rick Steves, die in 1991 werd uitgezonden en zeven jaar zou duren. In 2000 debuteerde hij toen zijn tweede show getiteld Rick Steves 'Europe, waarvan hij afleveringen van in totaal negen seizoenen heeft geproduceerd. Sinds hij zijn eerste boek in eigen beheer uitgaf, heeft hij ook andere geschreven werken gemaakt. Hij was co-auteur van Europe 101: History and Art for Travellers en andere gidsen voordat hij zich concentreerde op de anekdotische Postcards from Europe.

Keith Stickelmaier, Heidi Van Sewell en Trish Feaster zijn allemaal gidsen - en ze weten hoe ze tours moeten verkopen.

Gepost door Rick Steves Aan dinsdag 20 maart 2018

Politiek en andere belangenbehartiging

Steves heeft gezegd dat hij lid is van de Democratische Partij en de presidentiële campagne van Hillary Clinton heeft gesteund. Hij is een vocale voorstander over de legalisering van cannabis, en net als in Europa van mening dat marihuana een softdrug is, zoals tabak en alcohol. Hij was een groot voorstander van Initiatief 502 dat cannabis in Washington belastte en reguleerde. Hij ondersteunt ook bij het vinden van oplossingen voor daklozen en hielp bij de bouw van een appartementencomplex met 24 eenheden in Lynnwood, Washington, en doneerde het later aan YWCA. Hij is ook een aanhanger van de kunsten en heeft $ 1 miljoen gegeven aan het Edmond Center for the Arts. Hij is ook zeer actief op het gebied van maatschappelijke belangenbehartiging en was zelfs in staat om $ 50.000 in te zamelen voor de ACLU tijdens de laatste inauguratiedag.

Deze week op mijn radioshow en podcast, bespreekt een panel van Europeanen hoe de recente opkomst van populistische politiek speelt...

Gepost door Rick Steves Aan zaterdag 4 februari 2017

Hij zei in een interview dat Amerikanen moeten wennen aan verliezen, want als het land blijft opkomen als supermacht, zullen andere mensen zich gewoon verzetten en het land als een bedreiging beschouwen. Zelfs als het land van standpunt verandert, zou het niet veranderen wie ze zijn en de structuur van hun samenleving. Hij houdt er ook niet van om de Amerikaanse vlag op autoantennes te tonen, omdat hij zegt dat het slechts een middel is om het terrorisme van vandaag en de internationale conflicten van morgen aan te wakkeren.

Priveleven

Voor zijn persoonlijke leven is hij van Noorse afkomst; hij heeft een zus, Jan, die een Iditarod-racer is. Het is bekend dat Rick getrouwd was met Anne Steves, maar ze scheidden in 2010. Ze hebben twee volwassen kinderen en hun zoon heeft zijn eigen reisorganisatie opgericht, Weekend Student Adventures Europe. Rick is een Lutheraan en heeft geschreven over onderwerpen als de Europese Reformatie en Maarten Luther. Hij steunt de bevrijdingstheologie en is spreker voor de Lutheran Peace Fellowship. Het is een bekend feit dat Rick een derde van elk jaar in Europa doorbrengt om reisgidsen te zoeken en te filmen voor televisieshows. Wanneer hij niet in Europa is, verblijft hij meestal in zijn huis in Edmonds, de staat Washington.

Aanbevolen