Zakenmensen

Waar is Barry Weiss van Storage Wars vandaag? Wiki, netto waarde, vrouw en auto's collectie

Wie is Barry Weiss?
Bekijk dit bericht op Instagram

@itsbarryweiss kwam vandaag langs om wat @fredperry te bekijken! #barryweiss #fredperry #posershollywood

Een bericht gedeeld door Posers Hollywood (@posers_hollywood) op 21 maart 2018 om 16:13 PDT

Barry Weiss werd geboren op 11 februari 1951 in Demarest, New Jersey, VS, en is een muziekmanager die bekend staat om het managen van verschillende platenlabels, waaronder Island Def Jam Music, RCA/Jive Label Group en Jive Records, naast andere zakelijke ondernemingen.

Het vroege leven en onderwijs

Van Roemeense afkomst, Barry is de zoon van Rosalyn en hij Weiss , een beroemde platenproducent die bekend staat om het openen van de Old Town Records, die artiesten als de Harptones, de Cleftones, de Earls en de Fiestas onder zijn hoede had. De jonge Barry bezocht vaak de werkplaats van zijn vader en raakte daardoor al op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek. Tijdens zijn bezoeken kwam hij in contact met artiesten als Isaac Hayes, Simon & Garfunkel en Tiny Tim.

Beïnvloed door muziek schreef Barry zich in aan de Cornell University, en terwijl hij daar was, begon hij naam op te bouwen in de muziekwereld. Later behaalde hij een MBA-graad aan de New York University.

Carrièrebegin

Hij vond een plek bij Infinity Records terwijl hij aan de Cornell University werkte, waar hij rock- en College Radio-promotie voor het label deed. Zodra zijn lessen voorbij waren, zou hij zijn ervaringen met radio-PD's in het hele land uitwisselen, met behulp van de WATS-lijn, die in zijn slaapzaal was geïnstalleerd. Verder trad Barry ook toe tot Ariola America, een dochteronderneming van Arista. Daar leerde hij hoe een muziekbedrijf werkt, van het oprichten van een label tot het maken van een hitsingle.

Breaking News: Goede tijden zijn meer waard dan goed geld. Mijn naam is Barry Weiss en ik keur dit bericht goed. pic.twitter.com/5nOHByb19f

— Barry Weiss (@ItsBarryWeiss) 22 maart 2014

Barry's kennis over de muziekindustrie werd nog groter toen Clive Calder en Clive Davis hem onder hun hoede namen, en hij werd een werknemer van Jive Records, waar hij dienst deed als Manager of Artist Development; zijn eerste muziekact was A Flock of Seagulls, met wie hij samenwerkte aan hun eerste release. Daarna richtte hij zich voornamelijk op rapartiesten, waaronder DJ Jazzy Jeff, A Tribe Called Quest, Too Short en Kool Moe Dee onder vele anderen. Daarna werd hij President van Jive/Silvertone/Verity Records in 1995, terwijl in 2002, na de verkoop van Zomba Music Group aan Bertelsmann/BMG Company, Barry werd benoemd tot President en CEO van de nieuw gevormde Zomba Label Group.

Stijgen naar het sterrendom

Sinds het begin van de jaren 2000 heeft Barry sterherkenning verdiend en een aantal belangrijke functies bekleed in de muziekindustrie. Hij werd de voorzitter/CEO van de RCA/Jive Label Group na het vertrek van Clive Davis, en daarna de voorzitter en CEO van Universal Music, East Coast, en concentreerde zich op de activiteiten van de platenlabels Republic, Motown en Island Def Jam, die destijds een aantal van de meest winstgevende artiesten hadden ondertekend, waaronder Rihanna, Justin Bieber, Mariah Carey, Jon Bon Jovi en Enrique Iglesias onder vele anderen.

RECORDS-label

Na enige tijd verliet Barry Universal en begon zijn eigen platenlabel genaamd RECORDS. Onder het label Songs Music Publishing tekende zijn label Noah Cyrus, Nelly en verschillende andere populaire artiesten als zijn eerste muziekacts. De eerste officiële release via het label was het album The Fix van Nelly, dat kort na de release platina bereikte. In 2017 werden echter Songs verkocht aan Sony Music, terwijl in 2018 zijn RECORDS-label ook onderdeel werd van Sony Music, maar ondanks de verandering van eigenaar is Barry de CEO van het label gebleven.

Hoe rijk is Barry Weiss?

Barry's carrière begon in de vroege jaren '80 en sindsdien is hij een van de meest populaire persoonlijkheden in de muziekindustrie geworden. Bronnen hebben onlangs geschat dat zijn vermogen meer dan $ 10 miljoen bedraagt. Niet slecht, toch? Er is echter geen verdere informatie over eventuele waardevolle bezittingen, zoals auto's, huizen of andere items.

Het leven achter de schermen

Barry is niet erg genereus geweest als het gaat om het delen van zijn persoonlijke leven met het publiek. De media hebben echter ontdekt dat hij twee kinderen heeft en getrouwd is, maar nu gescheiden en officieel single is. Er is geen verdere informatie in de media over het privéleven van deze beroemde muziekdirecteur.

Aanbevolen