Acteurs

Wie is acteur Lee Horsley uit Paradise? Zijn bio: nettowaarde vandaag, gezin, getrouwd, feiten, carrière, nationaliteit

Wie is Lee Horley?

Geboren Lee Arthur Horsley op de 15evan mei 1955, hij is een Amerikaanse acteur die bekend werd door zijn optredens in de film The Sword and the Sorcerer en de tv-serie Paradise. Hij verwierf onlangs nog meer bekendheid als onderdeel van de met sterren bezaaide film The Hateful Eight.

Lee Horseley' vroege leven

Horsley werd geboren in Muleshoe, Texas, maar bracht het grootste deel van zijn tijd door met opgroeien in Denver, Colorado, waar hij naar de Englewood High School ging, waar hij in 1973 afstudeerde, ondertussen een ervaren ruiter en buitenmens werd en professioneel trainde in muziektheater.

Lee Horsley's carrière

Horsley's carrière begon vervolgens in het theater, in een verscheidenheid aan toneelproducties, waaronder West Side Story, Oklahoma! en Damn Yankees. Zijn vroege jaren als theateracteur hielpen bij het vestigen van zijn carrière en ook zijn vermogen. In 1981 debuteerde Horsley op televisie en verscheen in de show Nero Wolfe die het personage van Archie Goodwin speelde. Het jaar daarop verscheen hij in de televisiefilm The Wild Women of Chastity Gulch, een westerse komedie waarin hij de rol van kapitein John Cain speelde.

Horsley bereikte een doorbraak in zijn carrière toen hij in 1982 deel ging uitmaken van de film The Sword and the Sorcerer en de rol speelde van Prince Talon, de leider van een kleine groep soldaten die uiteindelijk het hele koninkrijk zal redden. Zijn optreden werd een van zijn meest memorabele rollen en leverde hem zelfs een nominatie op voor de Saturn Award voor Beste Acteur. Dit succes van The Sword and the Sorcerer hielp niet alleen zijn carrière, maar ook zijn rijkdom.

RUST IN VREDE. David Cassidy (1950-2017)

Gepost door Lee Horley-fans Aan maandag 4 december 2017

Nadat hij Prince Talon had gespeeld, ging Horsley terug naar de televisie en speelde hij in de serie Matt Houston, waarin hij de titelrol speelde van 1982 tot 1985. Na zijn verschijning in verschillende tv-films, waaronder Single Women Married Men, The Face of Fear en Palomino, speelde opnieuw in een serie, getiteld Paradise', waarin hij de rol speelde van Ethan Allen Cord, de revolverheld die meteen vader werd nadat zijn zus hem verliet met haar vier kinderen toen ze stierf.

De show werd ook een van zijn meest memorabele werken en liep van 1988 tot 1991. Hij verscheen ook in de serie Bodies of Evidence van 1992 tot 1993 en Hawkeye van 1994 tot 1995. Deze successen op televisie hielpen ook aanzienlijk bij het verhogen van zijn vermogen .

Wat zijn werk in films betreft, heeft Horsley door de jaren heen ook een handvol geweldige rollen gehad. Enkele van de films waarin hij verscheen, zijn onder meer Dismembered in 2003, Showdown at Area 51 in 2007 en Tales of an Ancient Empire in 2010, waarin hij zijn rol van Prince Talon hernam. Enkele van zijn meest recente werken zijn Django Unchained in 2012, en ook lid van de cast van The Hateful Eight in 2015. Zijn werken in films hebben ook zijn rijkdom vergroot.

Lee Horsley's netto waarde

Vanaf 2018 en op basis van gezaghebbende bronnen, is het vermogen van Horsley naar verluidt meer dan $ 3 miljoen, verworven door zijn jaren als acteur, aanvankelijk in theater, daarna in films en op televisie.

De familie van Lee Horley

Wat zijn persoonlijke leven betreft, is Horsley sinds december 1980 getrouwd met Stephanie Downer. Ze hebben een dochter, Amber, geboren in 1981, en een zoon Logan, geboren in 1983. Ze wonen momenteel in Texas.

Afgezien van acteren, staat Horsley ook bekend als een deskundige buitenmens, waaronder ruiter, die tijdens zijn jonge jaren deelnam aan verschillende rodeo-evenementen. Hij is ook een bekende jager en test zelfs zijn vaardigheden in Argentinië en Afrika.

Aanbevolen