Acteurs

Wie is acteur William Devane van Rosland Capital? Zijn bio: nettowaarde, zoon dood, familie, militaire dienst, huis

Wie is William Devane?

William Joseph Devane werd geboren op de 5eeSeptember 1939, in Albany, New York State USA, van Ierse, Nederlandse en Duitse afkomst. Hij is een acteur, die waarschijnlijk het best wordt herkend door zijn hoofdrol in de rol van Greg Sumner in de CBS primetime soap Knots Landing (1983-1993), James Heller in het Fox-seriedrama 24 (2005-2007) en als Dean Sanderson Sr. in de FOX-komedieserie The Grinder (2015-2016). Hij wordt ook erkend door zijn optredens in commercials voor Rosland Capital.

Afbeeldingsbron

lisa kennedy montgomery familie foto's

Het vroege leven en onderwijs

Als het gaat om haar vroege leven, werd William samen met twee broers en zussen opgevoed door zijn vader, Joseph Devane, die als gouverneur van de New Yorkse Franklin D. Roosevelts chauffeur diende, en zijn moeder, Kate Devane. Wat zijn opleiding betreft, schreef William zich in tijdens zijn toelatingsexamen American Academy of Dramatic Arts in New York City , waar hij in 1962 afstudeerde.

Theater carrière

Direct na zijn afstuderen begon William zijn carrière als acteur door het maken van zijn Broadway-debuut in het toneelstuk The Watering Place naast Shirley Knight. Hij trad ook op in meer dan 15 toneelstukken op het New York Shakespeare Festival, en werd in 1966 gecast als Robert F. Kennedy in de off-Broadway-parodie getiteld MacBird.

Afbeeldingsbron

Begin van professionele acteercarrière

Nadat hij ervaring had opgedaan, bracht William zijn acteercarrière naar een hoger niveau, toen hij zijn debuut op het scherm maakte door in 1967 een kleine rol te spelen in een aflevering van de tv-serie Directions, die werd gevolgd door nog een kleine rol in de film In The Country, waarna hij schitterde als John/William Laney in de ABC-misdaaddramaserie NYPD tussen 1967 en 1969. Daarna verscheen hij in de tv-film This Town Will Never Be The Same (1969), en een gastrol in een aflevering van de tv-serie The Interns (1970). Al deze optredens markeerden het begin van een toename van zijn populariteit en rijkdom.

Jaloers? pic.twitter.com/ye3lVeTXId

— William Devane (@WillDevane) 26 september 2017

De jaren 1970 en opkomst tot bekendheid

Met het begin van de jaren 70 begon William steeds meer belangrijke rollen te krijgen, en zijn doorbraak kwam in 1971 toen hij in de hoofdrol van Tom verscheen in het drama The 300 Year Weekend, waarna hij schitterde als Jimmy Pilgrim in het drama My Old Man's Plaats en als Jock Fenner in de komedie Lady Liberty naast Sophia Loren, beide in 1971. In het volgende jaar kreeg hij de rol van Lt. Ashley in het drama Irish Whiskey Rebellion, en verscheen daarna in nog twee filmtitels - Crime Club als Kilburn en The Bait als Earl Stokey - beide in 1973.

Afbeeldingsbron

Hij kwam echt op de voorgrond met de rol van President John F. Kennedy in het tv-docudrama The Missiles Of October (1974) , over de Cubaanse rakettencrisis, die een aanzienlijk bedrag aan zijn vermogen toevoegde, en werd gevolgd door zijn vertolking van radiopersoonlijkheid John Henry Faulk in de met een Emmy Award bekroonde tv-film Fear On Trial in 1975. In het volgende jaar speelde hij als Arthur Adamson in Alfred Hitchcocks komische thriller Family Plot, naast Karen Black, Bruce Dern en Barbara Harris, en Janeway in John Schlesinger's misdaadthriller Marathon Man, naast Dustin Hoffman, Laurence Olivier en Roy Scheider. Tegen het einde van het decennium werd William ook gecast als Mike Leak in de komedie uit 1977 getiteld The Bad News Bears In Breaking Training, Major Roy Warner/Steve Dupree in de horror The Dark (1979) en Master Sgt. Milt Warden in de drama-tv-serie From Here To Eternity (1980).

Gepost door William Devane Aan Vrijdag 27 februari 2009

De jaren tachtig en knopenlanding

William's eerste grote rol in het volgende decennium kwam toen hij werd gecast als Harry Langford in het tv-drama The Other Victim uit 1981, geregisseerd door Noel Black. Twee jaar later werd hij gekozen om Greg Sumner te spelen in de CBS primetime soap Knots Landing , die tien jaar duurde, in meer dan 260 afleveringen verscheen, en hem een ​​Golden Globe-nominatie opleverde in de categorie Beste Prestaties door een Acteur in een categorie Televisieserie - Drama. Tegelijkertijd werkte hij aan andere projecten, zoals de rol van Coach Ball in Fred Walton's drama Hadley's Rebellion en Tom Wetherly in het drama Testament, beide in 1983. Tegen het einde van het decennium speelde hij ook als Scott McKenzie in de tv-film Timestalkers (1987), portretteerde Jack Litman in de tv-film The Preppie Murder (1989), en kreeg de rol van Dr. Chatham in het drama Vital Signs (1990), waardoor zijn fortuin verder toenam.

de jaren 1990

Helemaal aan het begin van de jaren negentig kreeg William de rol van sheriff Jim Metts in de tv-film Nightmare In Columbia County (1991), waarna hij Black Jack Bouvier vertolkte in de tv-miniserie A Woman Named Jackie over het leven van Jacqueline Kennedy Onassis in hetzelfde jaar. In 1993 werd hij geselecteerd om Lou Del La Rosa te spelen in de ABC-sitcom Phenom, die een seizoen duurde, en werd gevolgd door zijn optreden in de rol van Al Capone in een aflevering van de ABC-serie Lois & Clark: The New Adventures Of Superman (1994) en als John Monroe in de ABC primetime soapserie The Monroes in 1995. Zijn volgende grote rollen kwamen in 1977, toen hij werd gecast als Lawrence Kellerman in de dramathriller Exception To The Rule naast Kim Cattrall, en als Bernie Hobson in de CBS-dramaserie Early Edition (1997-1999). Bovendien won hij de rol van sergeant Joseph Turk in de CBS-dramaserie Turken (1999), die allemaal zijn vermogen met een grote marge verhoogden.

De jaren 2000 en 24

William's eerste rol in de jaren 2000 werd gecast als Eugene Davis in Clint Eastwood's actiethriller Space Cowboys, gevolgd door de rol van Roger Thornhill in het drama Race To Space (2001), waarna hij de hoofdrol speelde als kolonel Weldon in de thriller Threat Of Exposure en gekenmerkt als George Boyajian in het drama A Christmas Visitor, beide in 2002. Twee jaar later speelde hij een gastrol als president Henry Hayes in de Showtime sci-fi-serie Stargate SG-1 en werd vervolgens gekozen om minister van Defensie James te spelen. Heller in het Fox-seriedrama 24 (2005-2007). Zijn volgende rollen waren de rollen van Billy Crumb in de ABC sitcom Crumbs (2006) en Michael Davis in de ABC comedy-drama serie What About Brian (2006-2007). Daarna speelde hij ook in titels, waaronder in de Jesse Stone-filmreeks, Chasing The Green (2009) en The Kane Files: Life Of Trial (2010). Al deze verschijningen hebben veel bijgedragen aan zijn rijkdom.

Afbeeldingsbron

de jaren 2010

In 2011 kreeg William de rol van Jake in het drama Flag Of My Father, en speelde vervolgens als president in Christopher Nolan's superheldenfilm The Dark Knight Rises (2012) naast Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway. In het volgende jaar speelde hij als Big Red in de dramathriller Bad Turn Worse, die werd gevolgd door zijn vertolking van Leonard Doc Blach in Jim Wilson's drama 50 To 1 (2014) en Williams in een andere Christopher Nolan-film getiteld Interstellar (2014) . In hetzelfde jaar vertolkte William de rol van James Heller, nu president, in het Fox-seriedrama 24: Live Another Day, en meest recentelijk speelde hij als Dean Sanderson Sr. in de FOX-komedieserie The Grinder, die duurde van 2015 tot 2016, dus zijn vermogen steeg zeker.

Afbeeldingsbron

William Devane Netto waarde

Zijn carrière begon in 1967 en sindsdien is hij een consequent actief lid van de entertainmentindustrie als professionele acteur. Dus, als je je ooit hebt afgevraagd hoe rijk William Devane is, wordt door gezaghebbende bronnen geschat dat de totale omvang van zijn vermogen meer dan $ 5 miljoen is, verzameld door zijn succesvolle carrière, zoals hij nu in meer dan 120 titels is verschenen, toegenomen door te verschijnen in commercials voor Rosland Capital , een bedrijf dat goud en andere edele metalen verkoopt. Een andere bron komt van het bezitten van een restaurant genaamd Devane's Italian Kitchen.

Persoonlijke gegevens

Wat zijn persoonlijke leven betreft, is Wlliam Devane sinds 1962 getrouwd met Eugenie McCabe. Het echtpaar had twee zonen, maar helaas de oudste is op tragische wijze omgekomen bij een ongeval . Hun jongste zoon is Joshua Devane, die ook als acteur actief is in de entertainmentindustrie. In zijn vrije tijd speelt William graag polo en paardrijden. Hij staat ook bekend als vliegvisser. Hij is ook wel eens actief op zijn Twitter Over zijn uiterlijk gesproken, William is een vrij lange man met een lengte van 1,78 m. Hij is momenteel achter in de 70, maar zijn carrière vertoont weinig tekenen van vertraging.

Aanbevolen