Acteurs

Wie is actrice Kathleen Turner van Romancing the Stone? Haar Wiki: Nettowaarde, Vandaag, Kinderen, Onderwijs, Echtgenoot, Verhaal

Wie is actrice Kathleen Turner van Romancing the Stone?

Mary Kathleen Turner werd geboren onder het sterrenbeeld Tweelingen op 19 juni 1954 in Springfield, Missouri, VS, dus is ze 64 jaar oud. Kathleen staat bekend als de actrice met de hese stem die meewerkte aan The Man with Two Brains, Crimes of Passion en Romancing the Stone.

Bekijk dit bericht op Instagram

Wanneer je aan het bewerken bent, maar je moet een pauze nemen en beslissen of dit shirt bij de nieuwe website past of niet. #writersoninstagram #edits

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner (@kathturner) op 12 aug. 2018 om 20:19 PDT

Netto waarde

Dus hoe rijk is Kathleen Turner vanaf medio 2018? Volgens gezaghebbende bronnen heeft deze actrice een nettowaarde van $ 20 miljoen, opgebouwd uit haar carrière in het eerder genoemde veld. In 1990 kocht ze een huis met zes slaapkamers in The Hamptons. en kocht in 2004 een appartement van $ 2,3 miljoen in New York City. In 2015 verkocht de actrice een van haar appartementen, waarmee $ 3,8 miljoen werd gerealiseerd.

Kinderen en echtgenoot

Wat betreft de relatiestatus van Kathleen, trouwde ze in 1984 met Jay Weiss, en het echtpaar kreeg een dochter genaamd Rachel Ann Weiss, geboren in oktober 1987. Ondanks dat ze in een christelijk gezin werd geboren, trouwde Turner met een joodse man en voedde hun dochter daarin op. religie. Haar dochter staat tegenwoordig bekend als actrice en zangeres, die vaak samen met haar moeder optreedt. In 2006 kondigde de actrice aan dat zij en haar man problemen hadden en van plan waren om op proef uit elkaar te gaan, wat uiteindelijk... eindigde in een scheiding . Ze zijn echter nog steeds op goede voet, en Kathleen beschrijft haar ex-man als haar beste vriend. Sindsdien is ze blijkbaar single gebleven.

Bekijk dit bericht op Instagram

#rodeohouston

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner (@kathturner) op 21 maart 2017 om 17:48 PDT

Achtergrond en opleiding

Als het gaat om de etniciteit van Turner, is ze blank en verft ze haar haar blond, wat goed bij haar huidskleur en haar blauwe ogen past. De actrice had een slank figuur toen ze jong was, maar ze is ook gracieus ouder geworden. Ze groeide op in een christelijk gezin en haar passie voor acteren werd ontmoedigd door haar ouders - haar vader kwam niet eens naar haar optredens toen ze jong was. Turner was een leerling van The American School in Londen en studeerde af in 1972, hetzelfde jaar dat haar vader stierf. Op 19-jarige leeftijd begon de actrice te werken als vrijwilliger voor het kantoor van Planned Parenthood en ging ze studeren aan de Missouri State University in Springfield, maar verhuisde ze naar de University of Maryland, gelegen in Baltimore County.

Wash DC - Senatoren doen je werk!!!! #DemocracyAwakening pic.twitter.com/sMQeMazzNt

- Kathleen Turner (@RealKathleenT) 17 april 2016

Boeken en haar verhaal

Naast actrice heeft Kathleen verschillende boeken geschreven, zoals: Stuur jezelf rozen: gedachten over mijn leven, liefde en hoofdrol in 2008 en publiceerde daarna respectievelijk Catharsis en Hoera voor Hollywood in 2013 en 2018. Haar nieuwste boek heet Kathleen Turner on Acting: Conversations about Film, Television, and Theatre, ook uitgebracht in 2018. In die boeken geeft de actrice het publiek een kijkje in haar levensverhaal.

Afbeeldingsbron

Carrière

Kathleen debuteerde in 1979 door Nola Aldrich te spelen in een aflevering van The Doctors, een destijds beroemde televisieserie, en werkte daarna in een snel tempo verder met de cast van Body Heat en Man With Two Brains, in de voormalige tegenpool van William Hurt, waarbij de film werd genomineerd voor een Golden Globe-prijs, en ontving over het algemeen positieve reacties van het publiek. In 1984 portretteerde Turner Joan Wilder in Romancing the Stone, een kritisch beoordeelde film die het verhaal volgt van een vrouw die naar Columbia reist om haar ontvoerde zus vrij te kopen en zichzelf in een avontuur op jacht naar schatten vindt. De film, waarin Kathleen tegenover Michael Douglas stond, werd genomineerd voor een Oscar. In hetzelfde jaar verscheen de actrice in Crimes of Passion en het jaar daarop speelde ze in Prizzi's Honor, een komische misdaadfilm die een Oscar won en bovendien werd beloond met Golden Globes in verschillende categorieën, waaronder die voor Beste Prestaties door een Actrice in een film - komedie of musical, die Turner zelf won.

laatste carrière

Nadat ze zichzelf had gevestigd in de acteerwereld, speelde Turner in Peggy Sue Got Married, tegenover Nicolas Cage en Barry Miller, en in 1987 speelde ze in Julia en Julia, die een middelmatige reactie kregen. In 1990 speelde ze in de driemaal Golden Globe-genomineerde The War of the Roses, en in hetzelfde jaar zorgde ze voor stemopnames voor Jessica Rabbit in Roller Coaster Rabbit. In 1993 speelde ze de hoofdpersoon in House of Cards en werkte ze samen met acteurs als Tommy Lee Jones, Asha Menina en Shiloh Strong. Als het op haar carrière aankomt in de vroege jaren 2000, verscheen ze in Friends, een wereldwijd geliefde comedy-tv-serie als Charles Bing / Helena Handbasket, en in 2006 had ze een ondersteunende rol in Law & Order. Ze verzorgde stemopnames voor het personage Constance in Monster House in hetzelfde jaar, en voegde zich later bij de cast van Californication, een veelgeprezen komische dramaserie met in de hoofdrol David Duchovny. In 2013 speelde ze de hoofdverpleegster in Nurse 3D, in samenwerking met Paz de la Huerta en Katrina Bowden. Vanaf haar meest recente project speelde Kathleen Barbara Haines in Another Kind of Wedding in 2017.

Controverse

Eind jaren tachtig werd de actrice beschouwd als moeilijk om mee te werken en werd ze door The New York Times een certificeerbare diva genoemd. De actrice gaf uiteindelijk toe dat haar gedrag op dat moment onaanvaardbaar was en verklaarde dat ze zich ontwikkelde tot een niet erg aardig persoon. Kathleen staat er ook om bekend Hollywood te roepen vanwege het merkbare verschil in kwaliteit tussen mannelijke en vrouwelijke rollen naarmate de acteurs ouder worden. Kathleen heeft problemen gehad met alcohol en gaf toe dat mensen die het dichtst bij haar stonden eronder leden. Het is wanneer ik alleen thuis ben dat ik mijn drinken niet onder controle heb ... Ik ging naar overdaad. Ik meen het echt! Ik denk dat ik de controle erover aan het verliezen was. Dus het trok me terug, zei de actrice.

Aanbevolen