Acteurs

Wie is actrice Lynn Whitfield? Haar biografie: Dochter Grace Gibson, Nettowaarde, Echtgenoot, Ouders, Familie

Wie is Lynn Whitfield?

Geboren Lynn Butler-Smith, op de 6evan mei 1953, ze is een Amerikaanse actrice en producer die bekend werd door haar rol als titelpersonage in de biografische film The Josephine Baker Story. Vanaf medio 2018 speelt ze de rol van Lady Mae Greenleaf in de serie Greenleaf op het Oprah Winfrey Network.

Bekijk dit bericht op Instagram

Gisteravond was een knaller tijdens de première van #NappilyEverAfter! Ik ben zo vereerd om deel uit te maken van een film die ongetwijfeld een klassieker wordt. Aan mijn geweldige cast en crew, bedankt dat je hier zoveel in hebt gestopt! Zorg ervoor dat je Nappily Ever After VANDAAG streamt op @Netflix! @strongblacklead #netflix #strongblacklead #lynnwhitfield Jurk: @houseofcb Sieraden: @dena_kemp Tas: @onnaehrlich

Een bericht gedeeld door Lynn Whitfield (@mslynnwhitfield) op 21 september 2018 om 13:30 uur PDT

Het vroege leven van Lynn Whitfield

Whitfield werd geboren in Baton Rouge, Louisiana, de oudste van vier kinderen, en een dochter van Jean Butler, een officier van een financieel agentschap, en Valerian Smith, een tandarts. Haar moeder is een Afro-Amerikaanse, terwijl haar vader Creools is, waardoor ze half Indiaans is. Whitfield is ook een derde generatie afgestudeerd aan BFA van Howard University, maar schrijft haar passie voor acteren toe aan haar vader, die een van de personen was die het gemeenschapstheater in hun huis in Baton Rouge vormden. Om haar passie te blijven voeden, woonde en trad ze op in de Black Repertory Company in Washington D.C.

#TBT Wat een #eer om het #icoon #Le Baker naar het scherm te brengen op HBO #JosephineBakerStory #BlackHistory Golden Globes The National Academy of Television Arts and Sciences #dankbaar

Gepost door Lynn Whitfield Aan Donderdag 23 februari 2017

De carrière van Lynn Whitfield

Whitfield's carrière begon in de late jaren '70 toen ze naar New York verhuisde en begon te acteren in off-Broadway-shows, waaronder Showdown en The Great Macdaddy. Ze kreeg bekendheid toen ze meedeed aan de Los Angeles-productie van voor gekleurde meisjes die zelfmoord hebben overwogen/wanneer de regenboog op is. Haar vroege jaren als actrice hielpen zowel haar carrière als haar vermogen tot stand te brengen. Toen de jaren '80 kwamen, waagde Whitfield zich op televisie en debuteerde in Hill Street Blues in 1981 in de rol van Jill Thomas. Ze verscheen ook in verschillende films, waaronder Doctor Detroit, The Slugger's Wife en Jaws: The Revenge.

Bekijk dit bericht op Instagram

Uh ohh ... Lionel staat op het punt dun te worden. VANAVOND hoeven we ons niet af te vragen wat #LadyMae denkt #SomebodyCrossedtheLine Stem vanavond 10/9c af op @greenleafown. Dit wil je niet missen!

Een bericht gedeeld door Lynn Whitfield (@mslynnwhitfield) op 13 september 2017 om 17:11 uur PDT

Whitfield kreeg haar grote carrièreonderbreking in 1991, toen ze schitterde in de HBO-biografische film The Josephine Baker Story, waarin ze de titulaire rol speelde van de Herderin Dwaasheden actrice die tijdens de Tweede Wereldoorlog een Franse verzetsstrijder werd, evenals een burgerrechtenactiviste. Haar transformatie van een 18-jarige tot een 68-jarige vrouw in de film kreeg haar lof van haar fans, de critici en zelfs prijsgevende instanties, en verdiende een Whitfield een Primetime Emmy Award voor Outstanding Lead Actress in een miniserie of een film. Het succes van de film katapulteerde haar niet alleen naar roem, maar verhoogde ook haar vermogen enorm.

Afbeeldingsbron

De huidige carrière van Lynn Whitfield

Na het succes van The Josephine Baker Story is Whitfield in veel meer films verschenen, waaronder A Thin Line Between Love and Hate, Eve's Bayou , en stiefmoeder. Ze verscheen ook in Staatshoofd, Madea's Family Reunion, The Rebound en Mama, I Want to Sing, die allemaal hebben bijgedragen aan het vergroten van haar rijkdom. Aan het eind van de jaren 2000 keerde Whitfield terug naar de televisie en verscheen in terugkerende rollen in Boston Public, Without a Trace en How to Get Away with Murder. gemene rol van Mary Walker .

Tegenwoordig is Whitfield nog steeds actief als actrice en trad ze medio 2018 toe tot de dramaserie Greanleaf van het Oprah Winfrey Network, waar ze de rol speelde van de hoofdantagonist, Lady Mae Greanleaf, de geldminnende matriarch van de familie Greenleaf. In de serie spelen ook Keith David, Kim Hawthorne, Merle Dandrige en Oprah Winfrey - Winfrey zelfs persoonlijk voor haar gekozen om de rol van Lady Mae te spelen.

Deze kleine zwarte jurk handelt vanavond zaken af! Westkust, ik ben vanavond bij je, maar oostkust nog steeds @ me en laat me weten wat je denkt als het aan jouw kant wordt uitgezonden! Jullie zijn allemaal in voor een sappige show. Ik kan niet wachten om het te bespreken! #Groen blad #LadyMae #LynnWhitfield pic.twitter.com/ltGa1sBr7F

— Lynn Whitfield (@MsLynnWhitfield) 13 september 2018

Lichaamsmeting van Lynn Whitfield

Wat haar lichaamsafmetingen betreft, is Whitfield 1,60 m lang en weegt 62 kg. Haar vitale statistieken zijn 34-24-34 inch - haar haarkleur is lichtbruin en haar ogen zijn donkerbruin.

Gepost door Lynn Whitfield Aan donderdag 11 augustus 2016

Het vermogen van Lynn Whitfield

Vanaf eind 2018 en op basis van gezaghebbende bronnen, is het vermogen van Whitfield naar verluidt meer dan $ 3 miljoen, verworven door haar jaren als actrice te werken en in talloze televisieshows en films te verschijnen.

Het persoonlijke leven van Lynn Whitfield

In termen van haar persoonlijke leven is Whitfield momenteel alleenstaand, maar is ze eigenlijk twee keer getrouwd geweest, eerst met Vantile Whitfield van 1974 tot '78, daarna in 1990 met regisseur Brian Gibson, maar nadat ze samen een dochter hadden, genaamd Grace, eindigde hun relatie in 1992. Grace trad in de voetsporen van haar moeder door actrice te worden en verscheen in films Black Nativity, All Eyez on Me en Unsolved: The Murders of Tupac en Notorious BIG

Aanbevolen