Acteurs

Wie is actrice Samantha Mathis van Broken Arrow en American Psycho? Haar Wiki: Echtgenoot, Nettowaarde

Wie is actrice Samantha Mathis uit Broken Arrow?

Geboren op de 12euit mei 1970, in Williamsburg, in de staat New York, VS, Samantha Sammy Mathis is een 48-jarige blanke actrice van gedeeltelijk Oostenrijkse afkomst, en is misschien het best bekend door de rol van Courtney Rawlinson in Mary Harrons misdaaddrama getiteld American Psycho , vanaf 2000. Ze heeft tijdens haar carrière ook een aantal andere kleinere rollen gehad, sinds 1988 actief in de soms lucratieve acteerwereld.

Bekijk dit bericht op Instagram

Ultieme favoriet? #90s #samanthamathis

Een bericht gedeeld door Vrouwen uit de jaren 90 (@90s.womennn) op 9 april 2018 om 3:14 uur PDT

Het vroege leven en onderwijs

In tegenstelling tot de meeste acteurs en actrices, had Samantha het geluk geboren te worden in een acteerfamilie; haar moeder is de in Oostenrijk geboren actrice Bibi Besch, terwijl haar grootmoeder van moederskant een Oostenrijkse actrice uit de Tweede Wereldoorlog is genaamd Gusti Huber, dus het is waarschijnlijk dat Samantha's carrièrekeuze werd beïnvloed door haar familie, en er is ook het feit dat ze haar eerste kreeg ooit op tweejarige leeftijd samen met haar moeder in een commercial voor babyproducten. Hoewel er niet al te veel informatie is over de kinderen die haar moeder en haar vader Donald Mathis hebben voortgebracht, heeft ze wel een jongere halfbroer en halfzus - de eerste wil filmregisseur worden. Haar ouders scheidden ergens in 1975, waarna zij en haar moeder – die blijkbaar de voogdij kreeg – naar Los Angeles verhuisden. Hoewel Bibi niet zeker was over Samantha's streven naar een acteercarrière, bracht de dochter veel tijd door in theaters en volgde ze verschillende acteerlessen, wat uiteindelijk haar ambitie moet hebben versterkt. Wat betreft haar opleiding kan worden gezegd dat de bovengenoemde acteerlessen voldoende waren voor de actrice, aangezien er geen informatie is over haar middelbare school en eventuele hbo-opleiding.

Carrière

Ondanks wat misschien logisch lijkt in de carrière van een acteur, was de eerste rol van Mathis niet in een film of tv-serie, maar in een commercial voor het merk getiteld Always Slender Pads - Just For Teens, zoals ze verklaarde in een interview in maart 1996. Haar eerste rol in een tv-serie kwam in 1988, toen ze Roseanne Miller speelde in 14 afleveringen van de sitcom getiteld Aaron's Way. Tussen 1988 en 1990 speelde ze ook in kleinere rollen in verschillende films, tot haar eerste grote rol in de vorm van Nora Diniro kwam in 1990's Pump Up the Volume van Allan Moyle, met in de hoofdrol tegenover Christian Slater. Toen ze aan populariteit won, was ze te zien in tal van films, maar pas in 2000 werd ze gecast in de bovengenoemde rol in de enorme hit American Psycho, tegenover Christian Bale. Verderop verscheen ze in een paar mindere rollen in verschillende films en tv-shows, en hoewel ze in 2017 slechts in één film speelde, heeft ze vier rollen gehad in titels van 2018, waarvan er twee in postproductie zijn. .

Prijzen en nominaties

Samantha heeft tot dusver veel erkenning gekregen, in de vorm van drie nominaties, eerst voor de Young Artist Award in de categorie Beste Jonge Actrice met in de hoofdrol in een film in 1993 voor haar optreden in This Is My Life, terwijl ze in 1996 een prijs deelde nominatie in de categorie Outstanding Performance by a Cast met acht andere leden van de cast How to Make an American Quilt (1995). Ze is ook genomineerd voor de Saturn Award in de categorie beste vrouwelijke bijrol op televisie in 2005, voor haar optreden in Salem's Lot - helaas heeft ze er geen van gewonnen, maar haar voortdurende carrière maakt verdere nominaties mogelijk.

De tragedie

Een ander feit dat heeft bijgedragen aan Samantha's populariteit is dat zij de laatste vriendin was van de acteur en zanger River Phoenix, die in 1993 op 23-jarige leeftijd stierf aan een overdosis drugs. Zoals bronnen beweren, was de jongeman samen met zijn vriendin en twee broers en zussen in een club genaamd de Viper Room, en begon de gebruikelijke tekenen van een overdosis te vertonen, maar zijn broer zei hem niet in paniek te raken, en in plaats van onmiddellijk de ambulance te bellen, nam hij River mee naar buiten voor wat frisse lucht. River kwam toen in een staat van onophoudelijke stuiptrekkingen die meer dan vijf minuten duurden, dus uiteindelijk werden paramedici gebeld, maar tegen de tijd dat ze aankwamen, was Samantha's vriend dood. Ze werd geïnterviewd door de autoriteiten en door de media, waarop ze beweerde dat ze geen idee had dat haar vriend aan de drugs was, hoewel de publieke opinie is dat ze niet helemaal eerlijk was. In een interview in 2013 zei Samantha dat ze de ervaring 'volledig verpletterend' vond. Het was moeilijk om je op die leeftijd je sterfelijkheid voor te stellen. Het is nu heel raar om te bedenken dat ik geen drieëntwintig ben, en hij altijd drieëntwintig.'.

hou van het leven

Als het gaat om het latereliefdesleven van de aspirant-actrice, heeft ze meer dan een paar vriendjes gehad, waarvan vele beroemdheden waren, waaronder Christian Slater die ze ontmoette en waarmee ze speelde in de bovengenoemde film. in 1989, maar ging later uit elkaar in 1990. Tussen 1991 en 2005 ging Samantha uit met John Leguizamo, River Phoenix, Christian Bale, Noah Wyle en Adam Duritz, en haar laatst bekende relatie was met Colin Hanks in 2009, hoewel het hetzelfde eindigde jaar. Op dit moment is er geen informatie over de identiteit van haar partner.

Wat is het vermogen van Samantha Mathis?

Heb je je ooit afgevraagd hoe rijk Samantha Mathis begin 2018 is? Volgens verschillende gezaghebbende bronnen wordt geschat dat het huidige bedrag van Samantha's opgebouwde rijkdom bijna $ 2 miljoen is, grotendeels geholpen door haar talrijke successen in de acteerindustrie, terwijl de grootste bijdragen zijn gekomen van haar bekroonde optreden in This Is My Life, evenals haar verschijning in de wereldberoemde American Psycho. Naarmate haar carrière in een stroomversnelling raakt, wordt verwacht dat het genoemde bedrag zal groeien.

Gepost door Samantha Mathis Aan Donderdag 21 april 2011

Lichaams metingen

Wat de fysieke eigenschappen van de aspirant-actrice betreft, is bekend dat haar vitale statistieken 34-26-34 zijn, terwijl verschillende bronnen beweren dat haar lengte 1,65 m is en dat haar gewicht ongeveer 52 kg is. ) momenteel. Ze is een blonde blanke vrouw met blauwe ogen - haar voetmaat is nog niet beschikbaar voor het publiek.

Aanwezigheid op sociale media

Vanwege de grote invloed van sociale netwerken is het tegenwoordig een normale zaak voor actieve actrices om een ​​hechte en actieve relatie met hun fans te koesteren, om de populariteit van de titels waaraan ze werken te vergroten, en daarmee hun vermogen . Samantha zelf lijkt echter geen actieve abonnee van deze trend te zijn - haar Instagram- en Facebook-accounts zijn ofwel niet aanwezig of niet beschikbaar voor het publiek, terwijl ze op dit moment wel een actief Twitter-account heeft met iets meer dan 3.200 volgers .

Aanbevolen