Acteurs

Wie is Brenda Venus van The Eiger Sanction? Haar bio: Nettowaarde, Actrice Carrière, Hoogte, Affaire, Single

Wie is Brenda Venus?

Brenda Gabrielle Venus werd geboren op 10 november 1947 in Biloxi, Mississippi, VS, met gedeeltelijk indiaanse afkomst, en is een actrice, auteur, model, filmmaker en ballerina, maar waarschijnlijk het best bekend voor haar optreden in verschillende spraakmakende films tijdens de 1970, waaronder The Eiger Sanction, Oog om oog en FM.

Gepost door Brenda Venus Aan zondag 19 juli 2015

Het vermogen van Brenda Venus

Hoe rijk is Brenda Venus? Vanaf eind 2018 schatten bronnen een nettowaarde van meer dan $ 3 miljoen, meestal verdiend door een succesvolle carrière in acteren. Ze heeft ook een aanzienlijk bedrag verdiend dankzij haar geschreven werken, die in 37 talen zijn vertaald. Terwijl ze haar inspanningen voortzet, wordt verwacht dat haar rijkdom ook zal blijven toenemen.

Begin carrière schrijven

Terwijl Brenda een universiteitsstudent was, woonde ze een veiling bij waar ze een boek kocht dat toevallig het adres van schrijver Henry Miller bevatte - hij was een schrijver die bekend stond om werken als Tropic of Cancer, Tropic of Capricorn en Black Spring die waren gebaseerd op zijn ervaringen in New York en Parijs. Hij bracht een revolutie teweeg in een genre van de semi-autobiografische roman dat reflectie, karakterstudie, seks en vele andere elementen omvatte.

De twee werden penvrienden en uiteindelijk zou hij haar mentor worden, terwijl hij haar als zijn muze beschouwde. Hij zou meer dan 1500 brieven schrijven die later werden verzameld in een boek met de titel Dear, Dear Brenda - The Love Letters of Henry Miller to Brenda Venus. Volgens schrijver Ed Millis werd ze een bron van inspiratie voor de ouder wordende Miller, die in de tachtig was, en die hem opvrolijkte en hem een ​​reden gaf om te leven. Haar schrijfstijl ook verbeterd aanzienlijk dankzij het mentorschap en de communicatie met Miller.

Acteercarrière en Playboy

Nu de populariteit van Venus aanzienlijk toenam dankzij de geschreven werken en woorden van Miller, merkten veel mensen dat, en haar aantrekkelijkheid stelde haar ook in staat om tal van acteermogelijkheden te benutten. Een van haar eerste optredens was in de film uit 1967, getiteld Night Fright, een horrorfilm opgenomen in Dallas, Texas. Het volgende decennium kwam er meer werk voor haar, waaronder An Eye for an Eye en Foxy Brown.

Een van haar meest opvallende projecten was de film van Clint Eastwood De Eiger-sanctie , een thriller gebaseerd op de gelijknamige roman van Trevanian, die het verhaal vertelt van een geschiedenisprofessor, bergbeklimmer en voormalig huurmoordenaar, die door de regering wordt gechanteerd om terug te keren naar zijn oude leven als huurmoordenaar om nog een klus te klaren. Andere projecten waar Venus deel van uitmaakte zijn de televisiefilm The Legend of Valentino en films zoals Joshua, FM en Deathsport. In 1986 verscheen ze voor de publicatie Playboy, beschreven als degene die een romantische maar platonische relatie had met schrijver Miller, en in 1997 deed ze een naaktfoto van beroemdheden voor het tijdschrift.

Toen ik een ballerina was... Ik hou van de kunst van #ballet pic.twitter.com/a4jsKb6gzM

- Brenda Venus (@bvenus) 14 juli 2018

Schrijfcarrière en andere inspanningen

Brenda zou later de auteur worden van boeken, waaronder Secrets of Seduction of Men en Secrets of Seduction for Women, en in 1998 begon ze een column te schrijven voor Playboy getiteld Centerfolds on Sex, die meer dan zes jaar zou duren. Haar boeken werden zeer populair en werden vertaald in 37 talen - haar uitgevers E.F. Dutton en William Morrow zouden haar op een wereldwijde tournee sturen, waarop ze talloze televisie- en radio-optredens maakte. In 2012 bracht ze een novelle uit getiteld Twelve Hours.

Tijdens haar verjaardag was ze ook uitgenodigd door de Russische premier Vladimir Poetin als gast naar Moskou. Ze keek naar een uitvoering van het toneelstuk over haar leven getiteld Venus, waarin Olympisch gouden medaillewinnaar Svetlana Khorkina werd gecast om de titulaire rol te spelen, met leden van het Bolshoi Ballet die ook in de uitvoering werden gecast. Ze is ook het onderwerp geweest van tal van kunstenaars, waaronder fotograaf Ken Marcus, voormalig bokser Gary Dobry en schilder Harold Frank. Ze produceerde en regisseerde ook een film geïnspireerd op haar boeken getiteld Love & Sex in LA, die op de markt werd gebracht met de uitspraak: 'alles wat je ooit wilde weten over het andere geslacht, maar bang was om te vragen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Mooie herinneringen met goede vriend, Tom Selleck. Beste verjaardag ooit in Malibu. Ik hield van mijn verjaardagstaart, de nieuwe zwarte Porsche en al mijn vrienden die uit verschillende delen van de wereld kwamen om aanwezig te zijn. #BlessedAndDankbaar

Een bericht gedeeld door Brenda Venus (@brendavenus) op 21 december 2017 om 16:39 uur PST

Priveleven

Ondanks de talrijke verhalen over het leven van Venus, geschreven in boeken en via de media-aandacht voor haar romantische/platonische relatie met Miller, is er niet veel anders bekend over haar romantische leven; dat aspect houdt ze het liefst uit de media.

Ondanks de mysteries met betrekking tot haar persoonlijke leven, is ze zeer actief op sociale media via accounts op Twitter en Facebook, waarop ze vermeldt dat ze gefocust is op haar schrijfcarrière. Ze heeft ook een persoonlijke website waarop staat dat ze een autoriteit van wereldklasse is op het gebied van erotiek, seksueel gedrag en verleiding.

Een liefdevolle sfeer in huis is de basis van je leven. #Liefde pic.twitter.com/mwlou8VlEI

- Brenda Venus (@bvenus) 25 maart 2018

Aanbevolen