Journalisten

Wie is CNN & CBS-verslaggever Elaine Quijano? Haar Wiki: Ouders, Nettowaarde, Getrouwd, Echtgenoot, Baby, Hoogte

Wie is Elaine Quijano?

Elaine Quijano werd geboren in 1975 in New York City, VS van Amerikaanse en Filippijnse afkomst; de werkelijke datum van haar geboorte is onbekend. Ze is een journalist en verslaggever, waarschijnlijk het best erkend voor haar werk als anker en correspondent voor het CNN-kanaal en CBS News.

Bekijk dit bericht op Instagram

#tbt 7 juni – primaire berichtgeving op #CBSN met de onvergelijkbare @bob.schieffer #cbsnews #original

Een bericht gedeeld door Elaine Quijano (@elainequijano) op 13 oktober 2016 om 19:22 PDT

Het vroege leven en onderwijs

Elaine Quijano werd opgevoed in de buitenwijken Skokie en Morton Grove van Chicago, Illinois, door haar ouders, die voor haar geboorte van de Filippijnen naar de VS emigreerden. Andere informatie over haar vroege leven en familie is niet bekend in de media.

Na haar toelatingsexamen schreef ze zich in aan de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign, studeerde journalistiek en behaalde in 1995 een BA-graad.

Carrièrebegin

Over Elaine's carrière gesproken, die begon in 1994, toen ze werd aangenomen om als stagiaire te werken voor het WCIA-tv-kanaal in Champaign, Illinois. Vervolgens werd Elaine gepromoveerd tot de functie van anker/reporter/producer, en na vier jaar daar, besloot ze te vertrekken omdat haar werk werd aangeboden als een algemene opdrachtreporter voor WFTS-TV in Tampa, Florida.

Gelukkige zondag! Als ik eraan kom, zet ik je koppen aan @CBSSunday . Tot binnenkort! pic.twitter.com/5xjevQOFfs

- Elaine Quijano (@Elaine_Quijano) 31 juli 2016

CNN Newsource

Elaine's roem begon geleidelijk in december 2000, toen ze zich aansloot bij CNN Newsource, een filiaal van CNN. Het jaar daarop deed ze verslag van de aanslagen van 11 september en twee jaar later bracht ze een maand door in Koeweit-Stad om verslag te doen van de Amerikaanse invasie van Irak. In hetzelfde jaar dekte Elaine de Beltway-sluipschutteraanvallen en de ramp met de Space Shuttle Columbia.

Klaarmaken voor #NHPrimary dekking aan @CBSNLive . @SavantoCBS en @DeMarcoReports zijn klaar! https://t.co/pjyGpzC2wS pic.twitter.com/N1fqJOO1Gl

- Elaine Quijano (@Elaine_Quijano) 9 februari 2016


In 2004 werd Elaine een in Washington, DC gebaseerde algemene opdrachtcorrespondent voor CNN/US, en in datzelfde jaar behandelde ze niet alleen het Hooggerechtshof en het Pentagon, maar ook de herverkiezingscampagne van president George W. Bush, alle wat hielp om haar vermogen met een groot bedrag te verhogen. Twee jaar later werd ze gepromoveerd tot de functie van correspondent van het Witte Huis voor CNN, voor de regering van George W. Bush, waar ze werkte tot december 2009, toen ze CNN verliet.

Gelukkig nieuwjaar! Anne-Marie Green en ik zijn klaar om je alle topverhalen van de dag op CBSN te brengen. Doe mee: cbsnews.com/live

Gepost door Elaine Quijano Aan maandag 4 januari 2016

CBS Nieuws

Elaine begon vervolgens te werken als een algemene opdrachtverslaggever en nieuwscorrespondent voor CBS News, gevestigd in New York City, in 2010. Ze heeft gewerkt aan grote verhalen als orkaan Sandy en het bloedbad van Sandy Hook Elementary School, beide in 2012, waarna ze behandelde de bomaanslag op de Boston Marathon in 2013 en het WK voetbal in 2014.

Bedankt @petepacal voor het geven van een betere manier om met wachtwoorden op de proppen te komen. Onze chat van @CBSNLive : https://t.co/0WEh6c3suZ pic.twitter.com/orlRQ6FZvj

- Elaine Quijano (@Elaine_Quijano) 27 mei 2016

Verder werd Elaine ingehuurd als anker voor CBSN en CBS Weekend News, voor de tv-shows The CBS Evening News en CBS This Morning.

op de @CBSN-set

Gepost door Elaine Quijano Aan Donderdag 30 april 2015

Recente jaren en onderscheidingen

Om verder te praten over haar carrière, werd Elaine geselecteerd om te werken als moderator voor het vice-presidentiële debat in 2016, door de Commission on Presidential Debates (CPD). Dit maakte haar de jongste journalist en de eerste Aziatisch-Amerikaanse journalist die een debat over de Amerikaanse presidentsverkiezingen modereerde.

Bekijk dit bericht op Instagram

#tbt 7 juni – primaire berichtgeving op #CBSN met de onvergelijkbare @bob.schieffer #cbsnews #original

Een bericht gedeeld door Elaine Quijano (@elainequijano) op 13 oktober 2016 om 19:22 PDT

Dankzij haar prestaties won ze de News & Documentary Emmy Award in de categorie Outstanding Coverage of a Breaking News Story in a News Magazine. Bovendien werd ze genomineerd voor een News & Documentary Emmy Award voor Outstanding Investigative Journalism in een Regularly Scheduled Newscast.

KIJK MAAR: @CBSNews Speciaal rapport met nieuwe details over de #SanBernardino bloedbad https://t.co/pjyGpzC2wS pic.twitter.com/7FqMf1n1rl

- Elaine Quijano (@Elaine_Quijano) 4 december 2015

Elaine Quijano Netto waarde

Haar carrière begon in 1994 en sindsdien is ze een actief lid van de entertainment- en televisiejournalistiek, vooral bekend als verslaggever. Dus, als je je ooit hebt afgevraagd hoe rijk Elaine Quijano is, is geschat uit gezaghebbende bronnen dat de totale omvang van haar vermogen vanaf medio 2018 meer dan $ 10 miljoen is.

Bekijk dit bericht op Instagram

Maakte mijn dag hier in Minneapolis samen met @zachpizza, die zegt dat hij regelmatig naar @cbsnlive kijkt. We waarderen je, Zacharias! Bedankt voor het streamen van ons! #cbsnews #alwayson

Een bericht gedeeld door Elaine Quijano (@elainequijano) op 31 maart 2017 om 9:28 uur PDT

Persoonlijk leven, lichaamsafmetingen en aanwezigheid op sociale media

Als het gaat om het persoonlijke leven van Elaine Quijano, is er geen informatie over romantische associaties in de media. Haar huidige woonplaats is in New York City.

Over haar uiterlijk gesproken, ze is 167 cm lang en haar gewicht zou rond de 56 kg zijn.

In haar vrije tijd leest Elaine graag boeken. Ze is ook actief op veel van de meest populaire sociale-mediasites, waaronder haar officiële Twitter en Instagram rekeningen.

Aanbevolen