Journalisten

Wie is CNN-verslaggever Nia Malika Henderson? Haar Wiki: Echtgenoot, Ouders, Getrouwd, Netto waarde, Familie, Salaris

Wie is CNN-verslaggever Nia Malika Henderson?

Geboren Nia Malika Henderson op de 7evan juli 1974, in Hopkins, South Carolina, VS, Malika is een 43-jarige vrouw van de Afrikaanse etniciteit, die het grootste deel van haar bekendheid dankt aan een van de gerenommeerde senior politieke verslaggevers voor de CNN-televisiezender, terwijl haar specifieke rol on the job richt zich op identiteitspolitiek, dwz de politieke opvattingen en standpunten van verschillende sociale groepen, afhankelijk van demografie, religie, ras, enz. Ze is sinds 2008 een bekende figuur in het journalistieke vak.

Bekijk dit bericht op Instagram

Zo blij om Nia-Malika Henderson (senior politiek verslaggever voor CNN) hier bij NABJ te ontmoeten. ? ??‍♀️????? ♡ ♡ @nabjofficial #NABJ #NABJ17 #BlackJournalists #journalism @niamalika #NiaMalikaHenderson #journalist #PoliticalNews @cnn #CNN #ArthelNeville @foxnews #FOXnews #NewsAnchor #newscaster #Anchoric #blackmagn. #melaninpoppin

Een bericht gedeeld door Arthel Neville (@arhelneville) op 12 augustus 2017 om 7:13 uur PDT

Het vroege leven en onderwijs

Hoewel informatie over Malika's familieleden tot nu toe onbekend is gebleven, heeft ze bepaalde feiten over haar opleiding onthuld. Malika begon haar opleiding door zich in te schrijven aan de Lower Richland High School in haar eerder genoemde geboorteplaats, waar ze in 1992 met succes afstudeerde en later culturele antropologie en literatuur begon te studeren aan de Duke University, waar ze cum laude afstudeerde met een bachelordiploma, maar daar stopte ze blijkbaar niet . Kort daarna ging ze naar Yale University, waar ze zich toelegde op Amerikaanse studies, waar ze later een masterdiploma behaalde. Ze behaalde haar laatste graad aan Columbia University, met een master journalistiek.

Carrièrebegin

Voordat ze de sterren van de journalistiek bereikte, begon ze haar naam op te bouwen als vaste verslaggever voor de dagelijkse krant Baltimore Sun, daarna veranderde ze van werkgever en kreeg ze een baan bij de National Staff van Newsday. Een van haar eerste grote momenten kwam in 2005, toen ze merkte dat ze deel uitmaakte van het team dat werd uitgeroepen tot een van de finalisten voor de Pulitzer Prize-prijs in de categorie verklarende berichtgeving, vanwege de hoge kwaliteit van een serie over de geschiedenis van hiphop die haar team produceerde. Later versterkte ze haar roem verder toen ze in 2008 verslag uitbracht over de presidentiële campagne van Barack Obama als hoofdverslaggever van Newsday, waaronder de Democratic National Convention en de Democratische voorverkiezingen in dat jaar. Ze deed verslag van de eerste twee jaar van de regering-Obama voor de mediagigant Politico. Uiteindelijk vond ze een baan bij de prestigieuze Washington Post, waar ze verslag deed van de tussentijdse verkiezingen van 2010 en als anker diende voor het blog van The Post verkiezing 2012, voordat ze verslag deed van de presidentiële campagne van 2012 en de herverkiezing van Obama.

De doorbraak

Dankzij de bovengenoemde prestaties in haar beroep, kreeg Henderson eindelijk de aandacht van de media toen ze in 2015 bij CNN kwam werken. Dankzij de kwaliteit die ze toonde voordat ze bij de nieuwsgigant kwam, had Nia het voorrecht om verslag te doen van de presidentsverkiezingen van 2016, en toen de presidentiële overgang, en toen president Donald Trump aantrad, moest ze ook zijn administratie dekken. Andere grote successen in deze periode waren haar berichtgeving over de opstandige campagne van Bernie Sanders, evenals de relatie van Donald Trump met de Republikeinse Partij.

https://anchorlink.vanderbilt.edu/event/1122812

Menigte begint zich te verzamelen voor Flint-debat. pic.twitter.com/sry15f1v7n

-Nia-Malika Henderson (@niaCNN) 6 maart 2016

Huidige schijnwerpers

Hoewel Nia al behoorlijk populair is geworden, is het belangrijk op te merken dat ze bezig is deze waarde te vergroten, dankzij de meerdere rollen die ze bij CNN speelt. Ze fungeert als panellid voor CNN's Inside Politics - vaak een vervangend anker - terwijl ze ook actief is in The Situation Room naast Wolf Blitzer, en ook een vaste tv-persoonlijkheid is in CNN Tonight met haar collega Don Lemon.

affaire gerucht

In de media gaat het nieuws dat Malika, hoewel officieel vrijgezel, een affaire heeft met de CEO, eigenaar en oprichter van Mercury Radio Arts, Glenn Beck. De redenering hierachter is gebaseerd op Beck's mislukte eerste huwelijk, dat eindigde in 1994. Volgens de roddels, hoewel Glenn in 1999 hertrouwde en twee kinderen heeft met zijn huidige vrouw, Tania Colonna, hadden Nia en Beck een geheime affaire tijdens zijn tijd als presentator van een nachtelijk nieuwscommentaar bij CNN tussen 2006 en 2008, ondanks dat Henderson pas in 2015 voor CNN begon te werken, terwijl ze in deze periode eigenlijk nog steeds voor Newsday's werkte.

Gepost door Nia Malika Henderson Aan maandag 21 december 2015

Wat is de nettowaarde van Nia Malika Henderson?

Heb je je ooit afgevraagd hoe hoog het vermogen van Malika is, vanaf begin 2018? Volgens gezaghebbende bronnen wordt geschat dat de huidige waarde van Nia's totale geaccumuleerde rijkdom ongeveer $ 5 miljoen is, sterk beïnvloed door de kwaliteit van haar journalistieke bijdrage aan de mediawereld sinds het einde van de jaren negentig. Ongetwijfeld speelt haar huidige jaarsalaris van $ 1 miljoen, volgens het financiële rapport van 2016, een belangrijke rol bij het vergroten van haar vermogen.

Lichaams metingen

Wat betreft de fysieke specificaties van de aspirant-journalist, is door verschillende gezaghebbende bronnen gemeld dat Nia op een hoogte van 1,74 m staat, maar haar lichaamsgewicht blijft een mysterie totdat de beroemdheid zelf besluit het te onthullen. Zowel haar ogen als haar haar zijn donkerbruin, terwijl ze ook een slank figuur lijkt te behouden.

Aanwezigheid op sociale media

Omdat ze zo populair is als ze momenteel is, neigt Malika naar haar groeiende fanbase op sociale-mediaprofielen - haar Facebook-profiel lijkt actief te zijn, met 4.300 huidige volgers, en ze heeft ook een bloeiend Twitter-account met bijna 35.000 huidige volgers, maar elk Instagram-account is ofwel niet openbaar of bestaat nog niet.

Aanbevolen