Journalisten

Wie is David Muir van ABC News? Zijn Wiki: Vrouw, Salaris, Hoogte, Bio, Zus, Netto waarde

Wie is David Muir van ABC News?

Geboren David Jason Muir op de 8eIn november 1973 in Syracuse, in de staat New York, VS, is hij een 44-jarige nieuwslezer op de televisie, met in zijn kielzog meerdere bekroonde journalistieke werken. Momenteel is hij werkzaam als anker en hoofdredacteur van ABC World News Tonight met David Muir, en co-anker van het ABC-nieuwsmagazine, getiteld 20/20. Hij staat bekend als een van de meest voorkomende personen die op tv-schermen in de VS te zien zijn.

Bekijk dit bericht op Instagram

Fijne nationale zonnebrilhutdag. Ik hou van je mam. En onze stiefmoeders ook! #Moederdag

Een bericht gedeeld door David muir (@davidmuirabc) op 13 mei 2018 om 7:13 uur PDT

Het vroege leven en onderwijs

David Muir was de tweede van de vier kinderen geboren in een gezin met scheidende ouders. Toen hij opgroeide, slaagde David erin troost te vinden in het kijken naar de ankers die hun werk op televisie deden. Geïntrigeerd door het beroep, waarschijnlijk vanwege natuurlijk talent, stuurde Muir een brief naar een presentator uit Syracuse genaamd Ron Curtis, toen hij nog maar 12 was, om advies te vragen over hoe hij het beroep kon betreden. Begin volgende zomer kreeg David een aanbod voor een stage bij WTVH-TV, een lokale televisie in Syracuse, terwijl hij ondertussen doorging met het reguliere onderwijs aan de Onondaga Central Junior-Senior High School in Syracuse. Na zijn toelatingsexamen in 1991 schreef Muir zich in bij de Park School of Communications aan het Ithaca College in Ithaca, New York, waar hij in 1995 magna cum laude afstudeerde met een Bachelor of Arts-graad in journalistiek, waarna hij zich aansloot bij het Institute of Political Journalism. Bovendien is het vermeldenswaard dat David een bedreven taalkundige is, die zowel aan de Universiteit van Salamanca in Spanje als aan de Universiteit van Georgetown heeft gestudeerd, waardoor hij vloeiend Arabisch en Spaans sprak.

Vroege carriere

Na het behalen van zijn diploma werkte hij als presentator en verslaggever bij WTVH-TV, waar hij de volgende vijf jaar bleef. Davids kwaliteit als toekomstig anker leek zo duidelijk, dat WTVH-TV erop stond hem in te huren om op zijn minst het weekendnieuws te verankeren terwijl hij nog studeerde aan Ithaca. Muirs eerste officiële schijnwerpers flitsten in 1995, toen de Israëlische premier Yitzhak Rabin werd vermoord en het zijn taak was om verslag uit te brengen over het incident, wat hem de hoogste onderscheiding opleverde van de Radio-Television News Directors Association. In de loop van de vijf jaar die hij bij WTVH-TV doorbracht, deed hij de kennis en ervaring op om vervolgens in 2000 in dienst te treden bij WCVB-TV in Boston, waar hij nog drie jaar bleef, totdat hij uiteindelijk een medewerker van ABC News werd in augustus 2003. Daar kreeg hij voor het eerst de positie van een nachtelijk anker voor het programma World News Now.

Het begint allemaal vanavond. Ik ben overweldigd door je berichten hier - en je tweets. Ik ben dankbaar.

Gepost door David muir Aan maandag 1 september 2014

De onverschrokken journalist

Volgens velen is David Muir een van de dapperste nieuwsverslaggevers, die verslag heeft gedaan van de New Orleans Superdome tijdens de orkaan Katrina, van de Israëlisch-Libanonische grens tijdens de Hezbollah-oorlog met Israël, van Egypte tijdens de politieke revolutie en van Mogadishu in Somalië tijdens de rebellenconflicten, om er maar een paar te noemen, die er allemaal zeker toe hebben bijgedragen dat Davids gezicht een van de meer bekende gezichten op ABC TV werd.

De tweede man

David Muir was ook de eerste man die de 45 . interviewdeepresident van de VS, Donald Trump, nadat hij aantrad. In hun lange gesprek, over tal van onderwerpen van nationaal belang, evenals de curiositeiten van het grote publiek. Hoewel Muir het op dit moment niet echt nodig heeft, is dit feit een ander bewijs van zijn professionele kwaliteit.

De CINE Golden Eagle Award

Op de 29evan april 2017 won David Muir de 60eCINE Golden Eagle Award, een symbool van wereldwijde erkenning van de toewijding van een verslaggever om de planeet te informeren, en verdiend dankzij zijn onverschrokken berichtgeving over een heroïne-epidemie, voor ABC's eerder genoemde 20/20.

David Muir Netto waarde

Het huidige totaal van David Muirs levenslange inkomsten, zoals geschat en gerapporteerd door gezaghebbende mediabronnen, is nu meer dan $ 7,5 miljoen, wat waarschijnlijk zal toenemen aangezien zijn jaarsalaris naar verluidt $ 5 miljoen bedraagt.

Geruchten in twijfel trekken

Ondanks zijn meer dan bewezen kwaliteit als nieuwsanker, vond het publiek het normaal om de seksualiteit van David Muir in twijfel te trekken, die tot nu toe niet wordt onthuld door het anker zelf. Een van de redenen waarom een ​​dergelijk gerucht de kop opsteekt, is waarschijnlijk het feit dat hij samen met zijn collega Gio Benitez een aantal homobars is binnengegaan. Hoewel er door geen van beide mannen informatie werd gegeven over deze waarnemingen, vond het publiek het gemakkelijk om Muir in verband te brengen met homoseksualiteit, aangezien Benitez zich in september 2015 daadwerkelijk verloofde met een man genaamd Tommy DiDario.

Lichaams metingen

Hoewel Muir zo vaak op televisie is geweest dat zijn fysieke specificaties bijna perfect worden onthouden door het grote publiek, is het handig om de exacte cijfers te kennen. David is precies 1,77 m lang en zijn lichaamsgewicht is 167 lbs (76 kg).

VANAVOND Op de grond in #Middenstad Californië over woedende bosbranden die honderden huizen verwoestten. Vreselijke scène. pic.twitter.com/kdL0s5NLEG

- David Muir (@DavidMuir) 14 september 2015

Aanwezigheid op sociale media

Zoals je zou verwachten van een wereldberoemde journalist die constant in de publieke belangstelling staat, heeft David Muir een aanzienlijke aanwezigheid op sociale media. Zijn Twitter-account heeft meer dan 750.000 volgers, zijn Facebook eindigt op bijna 240.000, terwijl zijn Instagram-account niet minder populair is, met bijna 220.000 volgers. Ongetwijfeld heeft David Muir een enorme publieke invloed.

Aanbevolen