Beroemdheden

Wie is Doug Marcaida? Zijn Wiki: Letsel, Vrouw, Leeftijd, Netto waarde, Militair, Nationaliteit

Wie is Doug Marcaida?

Er is geen informatie over de geboortedatum of -plaats van Doug, maar hij is van Amerikaanse en Filippijnse afkomst en is geboren in de Filippijnen. Doug is een krijgskunstenaar en expert op het gebied van wapengevechten, vooral bekend als rechter op de Televisieprogramma van History Channel Forged in Fire . Hij is ook een wapenontwerper wiens wapens in tal van spraakmakende films te zien zijn geweest.

Bekijk dit bericht op Instagram

Eerste mes dat ik ooit heb gesmeed en afgewerkt onder leiding van ABS Master Blade smid J Neilson ... hij leidde echt mijn handen. Nee, ik bedoel letterlijk. Hij pakte mijn handen en liet me zien hoe ik moest malen. Toen nam ik het uiteindelijk uit mijn handen en 'toonde' me wat ik moest doen door het te DOEN...meerdere keren...meerdere keren totdat het klaar was. En daarom ziet het er geweldig uit! HET ZAL SNIJDEN en het zal Keal! #myfirstknifeIdisntreallymake #forgedinfire #historychannel #itwillcut #itwillkeal

Een bericht gedeeld door Doug Marcaida (@dougmarcaida) op 12 augustus 2018 om 9.30 uur PDT

De rijkdom van Doug Marcaida

Hoe rijk is Doug Marcaida? Vanaf medio 2018 schatten bronnen een nettowaarde van $ 300.000, verdiend door succes in advies over gewapende gevechten en het ontwerpen van wapens. Hij helpt ook met op wapens gebaseerde gevechtschoreografie voor verschillende projecten en werkte eerder bij het Amerikaanse leger. Naarmate hij zijn inspanningen voortzet, wordt verwacht dat zijn rijkdom ook zal blijven toenemen.

Vechtsporten

Hoewel er weinig bekend is over Dougs jeugd of waarom hij vechtsporten probeerde te beoefenen, is het bekend dat hij op een bepaald moment in het begin van zijn leven de Filippijnse krijgskunst Kali nastreefde, die de nadruk legt op op wapens gebaseerde gevechten met stokken, messen en andere messen. wapens, maar ook geïmproviseerde wapens, maar leert ook openhandtechnieken zonder het gebruik van wapens.

Door de wereld rond te reizen als instructeur kan ik een breder perspectief krijgen als een student van de vechtsporten.

Gepost door Doug Marcaida Aan Vrijdag 18 oktober 2013

Hij zou zijn vaardigheden in de loop van de tijd ontwikkelen en uiteindelijk genoeg ervaring opdoen om zijn eigen stijl van kali te ontwikkelen, genaamd Marcaida kali, waarvan het primaire doel is om te beschermen en niet om schade te berokkenen. Door zijn expertise werd hij uiteindelijk adviseur in gewapende gevechten en werd hij aangenomen op een contract bij het Amerikaanse leger. Door zijn kennis en ervaring met wapens begon hij zijn eigen wapens te ontwerpen die in films zijn gebruikt. Enkele van zijn meest opvallende ontwerpen zijn de Italiaanse FOX-messen en het creëren van de DART (Direct Action Response Theory), een klein gebogen mes dat draagbaar en gemakkelijk te hanteren is.

Afbeeldingsbron

Werken in de entertainmentindustrie

Zijn expertise in combinatie met zijn geweldige ontwerpen leidden ertoe dat hij adviseur werd in verschillende spraakmakende Hollywood-films; sommige van degenen met wie hij heeft gewerkt, zijn Blade, dat is gebaseerd op het Marvel Comics-personage met dezelfde naam, met in de hoofdrol Wesley Snipes. Hij was ook betrokken bij de productie van 300, die eveneens gebaseerd is op een stripreeks, dit keer van Frank Miller. Het verhaal van de film concentreert zich op koning Leonidas en zijn 300 Spartanen terwijl ze vechten tegen een binnenvallend Perzisch leger bestaande uit meer dan 300.000 soldaten.

Een ander zeer populair project waar hij deel van uitmaakte, zijn de Bourne-films, een reeks actiefilms gericht op het personage Jason Bourne, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks geschreven door Robert Ludlum, met in de hoofdrol Matt Damon. De film toont veel van het gebruik van geïmproviseerde en melee-wapens, met technieken die zijn gebaseerd op Kali en andere op wapens gebaseerde vechtstijlen.

Gepost door Doug Marcaida Aan zaterdag 30 april 2016

Gesmeed in vuur

Marcaida werd later uitgenodigd om jurylid te worden voor de wedstrijdtelevisieserie Forged in Fire op het History-kanaal, een aanbod dat hij accepteerde. Elke aflevering toont vier messmeden die strijden in een eliminatiewedstrijd van drie rondes, waarbij ze wapens met bladen smeden, waarbij de algehele winnaar een prijs van $ 10.000 ontvangt. De show wordt gepresenteerd door voormalig Amerikaans militair lid dat televisiepresentator Wil Willis is geworden, en heeft drie juryleden, die allemaal experts zijn in wapens en wapengeschiedenis. De deelnemers krijgen vaak een beperkte tijd, afhankelijk van de complexiteit van het wapen dat ze moeten smeden. Daarna moet elk mes worden getest op materiaal, ontwerp, sterkte en dodelijk gebruik.

Afbeeldingsbron

De populariteit van de show leidde tot een spin-off getiteld Forged in Fire: Knife or Death, die wordt georganiseerd door WWE Hall of Fame-lid Bill Goldberg. In de hoofdshow evalueert Marcaida de wapens vaak door ze te testen, om hun effectiviteit te helpen bepalen. Als hij het wapen niet kan testen, vraagt ​​hij een collega of familielid om zijn plaats in te nemen. De show loopt in totaal vijf seizoenen, waarvan de vijfde in 2018.

Priveleven

Voor zijn persoonlijke leven is bekend dat Doug erg stil is als het om zijn familie gaat, en als zodanig is er geen informatie bekend over huwelijken of kinderen. Er was een tijd dat hij een pauze moest nemen van zijn werk om een ​​armoperatie te ondergaan, vanwege een incident op het werk, hoewel hij er niet al te veel details over onthulde. Hij heeft pagina's op sociale media en een persoonlijke website , maar het promoot vooral enkele van zijn wapenontwerpen en recente projecten. Hij is ook actief in het promoten van zijn werk in Forged in Fire, maar er wordt niets te persoonlijk genoemd.

Aanbevolen