Beroemdheden

Wie is Elizabeth Smart? Wie heeft haar ontvoerd? Haar biografie: ontvoeringsverhaal, echtgenoot, nettowaarde, huwelijk, gezin

Wie is Elizabeth Smart?

Elizabeth Ann Smart-Gilmour werd geboren op de 3rdNovember 1987, in Salt Lake City, Utah, VS, en is een kinderveiligheidsactivist en pleitbezorger, maar wordt waarschijnlijk nog steeds het best herkend door negen maanden in gevangenschap te hebben doorgebracht nadat ze op 14-jarige leeftijd uit haar huis werd ontvoerd. Ze staat ook bekend als een speciale medewerker voor ABC News en auteur van het boek My Story. Haar carrière is actief sinds 2006.

Bekijk dit bericht op Instagram

Bedankt aan iedereen die er was gisteravond! Vandaag ga ik naar Birmingham, Alabama. Ik ben vanavond bij Books-A-Million, in 780 Brookwood Village van 7-8:30. Ik hoop je daar te zien!!

Een bericht gedeeld door Elizabeth Smart (@elizabeth_smart_official) op 3 april 2018 om 06:29 uur PDT

Wie heeft haar ontvoerd?

Elizabeth werd ontvoerd door een fanaticus genaamd Brian David Mitchell en zijn vrouw Wanda Ileen Barzee. Brian was een polygamist, die geloofde dat hij een verkondiger van de wil van God was, die Elizabeth tot zijn vrouw verklaarde, zodat hij haar elke dag kon verkrachten. Zijn vrouw was ook betrokken bij de misdaad, omdat ze de beslissingen van Brian steunde en hem hielp alles te realiseren wat hij wilde.

Het vroege leven en onderwijs

Om over haar vroege leven te praten: Elizabeth Smart bracht haar jeugd door met vijf broers en zussen in een Mormoonse familie in haar geboorteplaats, waar ze werd opgevoed door haar vader, Edward Smart, die werkt als vastgoedontwikkelaar, en haar moeder, Lois Smart, die is huisvrouw. Als vijfjarig meisje begon Elizabeth met harpspelen, wat haar grootste passie werd, en vanaf de middelbare school trad ze op bij verschillende evenementen, waaronder bruiloften en begrafenissen, evenals bij het jaarlijkse herfstconcert in Salt Lake City. Ze ging naar Bryant Middle School en later naar East High School in Salt Lake City. Na haar toelatingsexamen schreef ze zich in aan de Brigham Young University, waar ze afstudeerde met een Bachelor of Music in Harp Performance.

Afbeeldingsbron

Ontvoering

op de 4eIn juni 2002, ongeveer een uur na middernacht, toen Elizabeth in de slaapkamer was die ze deelde met haar jongere zus, Mary Katherine, werd ze uit haar familiehuis ontvoerd door Brian David Mitchell. Ze moest uren met hem door het bos lopen totdat ze in een kamp aankwamen, waar zijn vrouw, Wanda Ileen Barzee, op hen wachtte. Zoals eerder vermeld, geloofde Brian dat hij een profeet was, die een huwelijksceremonie realiseerde en Elizabeth tot zijn vrouw verklaarde, waarna hij haar dagelijks verkrachtte, samen met zijn vrouw. Ze hebben haar ook gedrogeerd en met de dood bedreigd als ze zou proberen te ontsnappen. Het misbruik duurde de volgende negen maanden, totdat haar ontvoerders werden gearresteerd.

Afbeeldingsbron

Ontdekking en redding

Op het moment dat Elizabeth werd ontvoerd , haar jongere zus, Mary Katherine, sliep niet en ze zag het gezicht van de ontvoerder in het donker. Enkele maanden later bedacht Mary Katherine plotseling dat de ontvoerder van haar zus eruitzag als een man die ooit als een nutsman aan hun huis werkte. Ze vertelde de politie die ontdekte dat de man eigenlijk Brian was, dus gaven ze zijn foto om te worden vertoond in een aflevering van de populaire misdaaddetectiveserie America's Most Wanted in februari 2003, om haar te vinden en de zaak op te lossen.

Afbeeldingsbron

Vervolgens werd haar ontvoerder herkend op een openbare straat in Sandy, Utah, dus werd ze op 12 december door de politie gered.eMaart in hetzelfde jaar. Brian werd vervolgens veroordeeld tot levenslang in de gevangenis, terwijl zijn vrouw werd veroordeeld tot 15 jaar in de federale gevangenis voor haar betrokkenheid bij de misdaad.

Elizabeth Smart Foundation

Deze traumatische ervaring leidde ertoe dat Elizabeth een kinderveiligheidsactiviste en pleitbezorger werd, nadat ze was geïnterviewd door Oprah Winfrey en Katie Couric. In 2008 schreef ze een deel van de gids voor overlevenden van het Amerikaanse ministerie van Justitie, getiteld You Are Not Alone: ​​The Journey From Abduction To Empowerment. Drie jaar later richtte ze de Elizabeth Smart Foundation op, die de slachtoffers van ontvoeringen helpt, en begon ze samen te werken met andere organisaties, waaronder The Adam Walsh Child Protection & Safety Act en The National AMBER Alert en vele anderen. In hetzelfde jaar werd ze beloond met de Diane von Furstenberg Award , en werd gekozen om te werken als een speciale bijdrager voor ABC News, wat een aanzienlijk bedrag aan haar vermogen toevoegde.

Boeken en filmtitels

Bovendien werd de tegen haar gepleegde misdaad het onderwerp van de film uit 2003, getiteld The Elizabeth Smart Story, die is gebaseerd op het gelijknamige boek van haar vader. Haar vader schreef ook het boek Bringing Elizabeth Home, terwijl haar oom samen met Lee Benson het boek schreef getiteld In Plain Sight: The Startling Truth Behind The Elizabeth Smart Investigation.

Bekijk dit bericht op Instagram

Zo opgewonden om op de set van #IAmElizabethSmart te zijn!

Een bericht gedeeld door Elizabeth Smart (@elizabeth_smart_official) op 23 juni 2017 om 10:08 uur PDT

Elizabeth publiceerde de memoires Mijn verhaal in oktober 2013, die ze schreef om het bewustzijn over ontvoering te bevorderen. In 2017, op de 15everjaardag van haar ontvoering, werd de tv-film I Am Elizabeth Smart uitgezonden op het Lifetime-kanaal, waarin Alana Boden Elizabeth speelde, terwijl Brian David Mitchell werd gespeeld door Skeet Ulrich. Om verder te praten over haar prestaties, publiceerde ze haar tweede boek getiteld Where There's Hope: Healing, Moving Forward, and Never Giving Up in 2018. Haar vermogen stijgt dus zeker.

Deel 1 van 2 vanavond op A&E om 21.00 uur (EST). Ik vertel het verhaal van mijn ontvoering op 14-jarige leeftijd en de negen maanden van gevangenschap en seksueel misbruik die ik heb meegemaakt. Ik bespreek ook, samen met mijn familie en wetshandhavers, de pogingen om mij te redden. https://t.co/RzlUq5EKvm pic.twitter.com/4EGYha88PA

— Elizabeth Smart (@ElizSmart) 12 november 2017

Elizabeth Smart Net Worth

Haar carrière begon in 2006 en sindsdien werkt ze als kinderveiligheidsactiviste en is ze landelijk bekend geworden als een ontvoeringsslachtoffer. Ze is ook bekend als journalist en auteur van twee boeken. Dus als je je ooit hebt afgevraagd hoe rijk Elizabeth Smart is, wordt door gezaghebbende bronnen geschat dat de omvang van haar vermogen meer dan $ 1,7 miljoen is.

Bekijk dit bericht op Instagram

De afgelopen week, terwijl ik aan het praten was, werd ik benaderd door een jonge vrouw die me vertelde wie ze seksueel was misbruikt door mensen die biologisch verwant waren aan haar. Ze vroeg me hoe ik, na een lange tijd verkracht en seksueel misbruikt te zijn geweest, weer in staat was te vertrouwen, uiteindelijk te trouwen en intimiteit aan te gaan. Ik wou dat ik een beter antwoord had. Ik heb vele uren besteed aan het nadenken over haar vraag en nadenken over mijn eigen situatie. Ik kan alleen voor mezelf antwoorden en ik veronderstel dat we allemaal onze eigen antwoorden moeten vinden, maar toen ik een klein meisje was, was het mijn droom om op te groeien, mijn droomprins te ontmoeten, te trouwen en een gezin te stichten. Toen ik werd ontvoerd, had ik het gevoel dat die droom voor altijd was weggestolen. Nadat ik was gered, had ik het gevoel dat alles wat was afgenomen, was teruggegeven. Als we in een andere cultuur of samenleving hadden geleefd, denk ik dat het voor mij heel anders zou zijn gelopen. Maar ik was in staat om terug te keren naar de middelbare school en had veel van de normale middelbare schoolervaringen. Ik ging uit, maakte vrienden en vond het leuk om tiener te zijn. Ik was nog steeds op mijn hoede en ongemakkelijk om alleen gelaten te worden met mannen van middelbare leeftijd, maar dat was niet gebruikelijk. Toen ik Matthew (mijn man) eindelijk ontmoette, waren we eerst vrienden, we dienden allebei een mormoonse zending in Frankrijk, dus onze relatie was twee jaar lang platonisch. Hij nodigde me uit om hem in Schotland te bezoeken toen hij zijn tijd in Frankrijk had voltooid en was teruggekeerd naar zijn familie in Schotland. Toen ik in Aberdeen, Schotland uit het vliegtuig stapte en hij op me wachtte, wist ik dat ik thuis was gekomen (niet het land), ik wist dat hij meteen mijn beste vriend was en alles wat ik ooit zou willen in een echtgenoot. Met hem was niets ooit eng of ongemakkelijk, ik heb me nooit onder druk gezet of te maken gehad met flashbacks terwijl ik bij hem was. Ik kan niet zeggen wat voor iemand anders zal werken, maar voor mij was het tijd geven nadat ik was gered, vrienden maken, opgroeien, uitzoeken wie ik was en wat ik wilde, en uiteindelijk de juiste persoon vinden. #truelove #happilyeverafter #dontgiveup #miracleshappen #happiness #love #bestfriend #triumphant #rape #sexualviolence

Een bericht gedeeld door Elizabeth Smart (@elizabeth_smart_official) op 15 juni 2018 om 13:18 PDT

Persoonlijke informatie en uiterlijk

Als het gaat om haar persoonlijke leven, is Elizabeth Smart sinds 2012 getrouwd met Matthew Gilmour. Ze ontmoette haar toekomstige echtgenoot, een inwoner van Aberdeen, Schotland, terwijl ze op een mormoonse missie in Parijs diende, en ze begonnen te daten. Hun huwelijksceremonie vond plaats in de Mormoonse Laie-tempel in Hawaï op het Hawaiiaanse eiland Oahu.

Bekijk dit bericht op Instagram

Niets is zo belangrijk bij herstel als ondersteuning. Het is de mensen vinden die van je houden, om je geven en het allerbeste voor je willen, wat er ook gebeurt. Ieder van ons zal zoveel mensen in het leven ontmoeten, velen van hen zullen aardige, lieve mensen zijn, maar aan het eind van de dag wil je jezelf omringen met degenen die bij je blijven. En je weet dat je op hen kunt leunen, en zij in ruil daarvoor op jou, want we ervaren allemaal pijn in dit leven en we verdienen het allemaal om bemind te worden. Voor mij zijn dit de mensen waar ik het meest om geef ❤️❤️❤️❤️ Ik ben een van de gelukkigen met een aardig en liefdevol biologisch gezin. Niet elk gezin bestaat echter uit mensen met vergelijkbaar DNA. Families kunnen vrienden, leraren, counselors, therapeuten, collega's zijn, eigenlijk iedereen van wie je houdt, die je vertrouwt, en ze staan ​​achter je. #findyourfamily #whoreallycounts #support #supportiseverything #nevergiveup #miracleshappen #happiness #joy #love #safety #movingforward

Een bericht gedeeld door Elizabeth Smart (@elizabeth_smart_official) op 19 juni 2018 om 21:22 PDT

In 2015 beviel Elizabeth van hun eerste kind, een dochter, en twee jaar later verwelkomden ze hun tweede kind, een zoon. In juni 2018 maakte het stel bekend dat ze hun derde kind verwachten. Wat betreft haar uiterlijk, ze heeft lang blond haar en blauwe ogen. Ze heeft ook een slank figuur, met een gemiddelde lengte van 5 voet 7 inch (168 cm), terwijl haar gewicht naar verluidt rond de 123 lbs (56 kg) is.

Aanwezigheid op sociale media

Naast haar carrière is Elizabeth een actief lid van veel van de meest populaire sociale-mediasites. Ze plaatst regelmatig foto's uit haar privéleven op haar officiële Instagram-account, met meer dan 96.000 volgers, en op haar Twitter-accounts. Bovendien, ze lanceerde ook haar eigen website , waarop u informatie kunt vinden over haar aankomende projecten, en u kunt haar boeken kopen.

Aanbevolen