Honkbalspelers

Wie is de vriendin van Giannis Antetokounmpo? Wiki Biografie, leeftijd, lengte

Giannis Antetokounmpo Wiki Biografie

Giannis Sina Ougko Antetokounmpo, bijgenaamd 'Greek Freak', werd geboren in Athene in Griekenland op 6 december 1994, dus onder het sterrenbeeld Boogschutter en met de Griekse nationaliteit - hij is een beroemde basketbalspeler, vooral bekend om zijn carrière bij de Milwaukee Bucks team van de National Basketball Association (NBA).

Bekijk dit bericht op Instagram

Mijn naam is Antetokounmpo.. Thanasis Antetokounmpo ??? Sorry Idris, maar ik denk dat we de meest sexy man ter wereld hebben gevonden? #TheBlackJamesBond #CmonHollywood #WhatAreYouWaitingFor #ThatBoyFresh ?? @thanasis_ante43

Een bericht gedeeld door Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) op 1 juni 2019 om 14:20 uur PDT

Wie is de vriendin van Giannis Antetokounmpo?

De vriendin van Giannis Antetokounmpo is Mariah Riddlesprigger , een voormalige Amerikaanse volleybalspeler. Het is niet bekend wanneer of waar de twee elkaar voor het eerst ontmoetten, maar het gerucht gaat dat ze al een paar jaar samen zijn. Afgaande op de foto's die ze uploaden op hun Instagram-accounts, lijken ze best blij met elkaar te zijn.

Gianni's tienerjaren en opleiding

Gianni's ouders zijn allebei geboren in Nigeria, maar besloten om voor zijn geboorte naar Griekenland te verhuizen - ze lieten Gianni's oudere broer Francis achter om bij zijn grootouders te gaan wonen. Zijn beide ouders waren erg sportief, want zijn vader Charles was een voetbalspeler in Nigeria, en zijn moeder Veronica deed mee als hoogspringster. Helaas stierf Giannis 'vader Charles in 2017, slechts 54 op het moment van zijn dood. De achternaam van de oorspronkelijke familie, Adetokunbo, betekent 'de kroon is teruggekeerd uit het buitenland'.

Giannis Antetokounmpo

Griekenland heeft een enigszins unieke wet als het gaat om het toekennen van staatsburgerschap, en Giannis had geen land om het zijne te noemen totdat hij 18 werd en Griekse papieren ontving. Het was geen gemakkelijke jeugd voor Giannis, wiens ouders geen baan konden vinden, en daarom verkochten hij en een van zijn vier broers accessoires op straat om het gezin te voeden. Drie van zijn vier broers zijn ook goede sporters – Thanasis en Kostas spelen basketbal en maakten deel uit van het Filathlitikos-team, en Francis was een professionele voetballer in Nigeria en speelt nu professioneel in Griekenland. Giannis begon voor het eerst met basketballen toen hij 12 was, en toen hij 14 werd, begon hij in 2009 te spelen voor het jeugdteam van Filathlitikos.

Er wordt gezegd dat hij zijn toelatingsexamen heeft gedaan aan een plaatselijke middelbare school in Athene, maar besloot toen om zijn carrière in basketbal voort te zetten in plaats van zich in te schrijven op de universiteit.

De lancering van zijn basketbalcarrière

Giannis begon te spelen voor het seniorenteam van Filathlitikos in de derde klasse, die het erg goed deed, en promoveerde naar de tweede klasse. Slechts een paar dagen voor zijn 18e verjaardag in 2013 tekende Giannis een vierjarig contract met de Spaanse basketbalclub CAI Zaragoza, die Barcelona en Efes versloeg voor zijn handtekening, maar eigenlijk voor het seizoen in Griekenland bleef, en vervolgens een buy-out clausule betekende dat hij in aanmerking kwam om in de NBA te spelen, werd hij door de Milwaukee Bucks gekozen om voor hen te spelen in 2013 en tekende hij het rookie-contract. Hij presteerde zo goed tijdens het eerste jaar bij de Bucks dat ze zijn contract op 16 oktober 2014 vernieuwden, en vervolgens opnieuw op 26 oktober 2015.

Op 19 september 2016 heeft Giannis een vierjarig contract getekend met de Bucks ter waarde van $ 100 miljoen. In december 2016 werd hij de Eastern Conference Player of the Week en op 3 april 2017 werd hij uitgeroepen tot de Eastern Conference Player of the Month. Dankzij zijn geweldige prestaties won hij zijn eerste ALL-NBA-eer toen hij deel uitmaakte van het tweede team , en werd de eerste speler in de geschiedenis van de basketbalclub Bucks die de NBA Most Improved Player Award won.

Spelen voor het Griekse nationale team

Giannis speelde zijn eerste wedstrijd met het Griekse nationale team Onder-20 in juli 2013 – vooral dankzij hem eindigde Griekenland op #5 met acht overwinningen en twee nederlagen. In 2014 speelde hij voor het senior Griekse nationale basketbalteam en leidde hen naar #9 met vijf overwinningen en één nederlaag - hij maakte deel uit van het team op EuroBasket 2015 toen Griekenland in de kwartfinales verloor van Spanje, dat vervolgens won het toernooi.

Persoonlijk leven en zaken

Giannis is erg geheimzinnig als het gaat om zijn persoonlijke leven en zijn vroegere zaken. Hij heeft nooit iets gezegd over de meisjes met wie hij uitging - fans denken dat dit komt omdat hij niet wil dat zijn huidige vriendin Mariah jaloers is. Hij heeft momenteel een schijnbaar gelukkige relatie, is nooit getrouwd en heeft geen kinderen.

ik hou van je 34 ? pic.twitter.com/ym9Vq7CQVk

— Mariah Danae (@mariahdanae15) 26 mei 2019

Wie is Mariah Riddlesprigger?

Mariah Riddlesprigger werd geboren in Fresno, Californië, waar ze afstudeerde aan de Bullard High School en vervolgens afstudeerde aan Rice University - ze werd geboren op 17 september 1992 en is twee jaar ouder dan Giannis. Ze werd verliefd op volleybal op de middelbare school en begon tijdens haar eerste studiejaar te spelen voor het team van de Rice University. Dankzij haar geweldige prestaties werd ze tijdens haar laatste jaar de Defensieve Speler van de Week van de Conference USA, maar volleybal was niet het enige dat haar interesseerde, maar ook atletiek - ze gooide speer en deed hoogspringen. Het lijkt alsof sport in het bloed van Mariah's familie zit, aangezien haar vader basketbal speelde voor de Fresno State University, terwijl haar beide zussen - Makayla en Maya - volleyballers zijn.

Nadat ze in 2014 afstudeerde aan de Rice University met een bachelor in sportmanagement en sociologie, begon ze te werken voor de Philadelphia 76ers als hun stagiaire basketbaloperaties, wat een jaar duurde, waarin Mariah veel bekende namen uit de NBA ontmoette - het is speculeerde dat ze Giannis ook tijdens haar stage ontmoette.

Mariah en Giannis wonen momenteel samen in hun huis in Milwaukee, maar zijn niet getrouwd en hebben samen geen kinderen.

Likes en andere interesses

Giannis brengt zijn vrije tijd graag door met zijn vriendin - ze zijn allebei dol op reizen en zijn in Parijs geweest en hebben samen foto's gemaakt in de buurt van de Eiffeltoren. Giannis nam ook een keer zijn vriendin mee naar zijn geboorteplaats in Griekenland, en er wordt gezegd dat ze onder de indruk was van Griekenland en zijn cultuur. Ze zijn allebei grote dierenliefhebbers, maar hebben vanwege hun drukke schema's geen tijd voor een huisdier.

Uiterlijk en vermogen

Giannis is momenteel 24 jaar oud. Hij heeft kort zwart haar en bruine ogen, is 2,11 m lang en weegt ongeveer 222 pond (101 kg).

Volgens gezaghebbende bronnen wordt het huidige vermogen van Giannis geschat op meer dan $ 40 miljoen, en zal het blijven stijgen zolang hij basketbal blijft spelen.

In de zone voor een geweldig team W gisteravond met mijn @jblaudio-koptelefoon. Suggesties voor mijn Playoffs-afspeellijst? ? ? #AD #TeamJBL

Gepost door Giannis Antetokounmpo Aan maandag 25 maart 2019

Aanwezigheid op sociale media

Giannis is behoorlijk actief (en populair) op verschillende sociale-mediaplatforms - hij lanceerde zijn Twitter-account in januari 2014 en heeft tot nu toe meer dan 650.000 volgers verzameld en meer dan 1.100 keer getweet. Zijn Instagram-account wordt gevolgd door bijna vijf miljoen mensen, terwijl Giannis meer dan 630 foto's heeft geüpload - hij heeft ook een Facebook-pagina die wordt gevolgd door meer dan 850.000 fans.

Giannis’ vriendin Mariah is actief op Instagram, maar haar account is privé – ze heeft meer dan 400 volgers terwijl ze bijna 50 foto’s heeft geüpload. Ze heeft een Twitter account ook die ze in juli 2011 lanceerde en tot nu toe meer dan 5.300 volgers heeft verzameld en bijna 2.800 keer heeft getweet.

Aanbevolen