Acteurs

Wie is Jimmy Smits partner, Wanda De Jesus? Zijn ze getrouwd? Haar Wiki: Nettowaarde, Kinderen, Leeftijd

Wie is Wanda de Jesus?

Wanda De Jesus werd geboren op de 26eAugustus 1958, in Manhattan, New York City, VS, van Amerikaanse en Puerto Ricaanse afkomst, en is een actrice, waarschijnlijk het best erkend voor de hoofdrol in de rol van Santana Andrade in de tv-serie Santa Barbara, het spelen van Millie in de film Illegal Tender, en als rechercheur Adell Sevilla in de tv-serie CSI: Miami. Ze staat ook bekend om haar relatie met acteur Jimmy Smits.

Het vroege leven en onderwijs

Wanda De Jesus werd door haar ouders in haar geboorteplaats opgevoed; haar moeder werkte als verpleegster. Ze ging naar de High School of Performing Arts, waarna ze zich inschreef in The Leonard Davis Center for Performing Arts, een onderdeel van City College of New York, waar ze in 1979 afstudeerde met een BFA-diploma.

Direct na haar afstuderen begon ze haar carrière als actrice in het theater voort te zetten, waarbij ze optrad in het Public Theatre en Broadway, samen met Robert De Niro en andere beroemde acteurs.

Carrièrebegin

Over Wanda's acteercarrière op televisie gesproken, het begon toen ze in 1986 haar debuut maakte in de rol van Gomez in de tv-serie Another World, gevolgd door de hoofdrol als Leda Cervantes in de tv-serie Mariah en een gastoptreden als Inez. Santiago in een aflevering van de tv-serie LA Law, beide in 1987. In 1990 speelde ze als Luisa Diaz in de film Downtown, en als Estevez in de film RoboCop 2, geregisseerd door Irvin Kershner. Al deze projecten hebben bijgedragen aan de totstandkoming van haar vermogen.

Beroemd worden

In 1991 speelde Wanda als Darlene in de tv-film Fatal Friendship, waarna haar doorbraakrol kwam, toen ze werd geselecteerd om de hoofdrol van Santana Andrade te spelen in de tv-serie Santa Barbara, die tot 1992 op het NBC-kanaal duurde, en haar populariteit enorm vergroot. In 1994 werd ze gecast als Carmen Munoz in Charles Burnett's film The Glass Shield, gevolgd door haar vertolking van Liz Vega in de tv-serie Live Shot en Leslie Moore in de film Captain Nuke And The Bomber Boys, beide in 1995. Gedurende de volgende jaren speelde ze voornamelijk een gastrol in een aantal tv-series, voordat haar volgende grote rol in 1999 kwam, toen ze Karen speelde in de film Flawless, met Robert De Niro in de hoofdrol. Ze verscheen toen in de rol van Jackie in de film Once In The Life uit 2000.

de jaren 2000

Wanda bleef successen boeken in het nieuwe millennium, door Akooshay te spelen in John Carpenter's film getiteld Ghosts Of Mars (2001), Graciella Rivers te spelen in de film Blood Work uit 2002, en als Mami in de tv-film Almost A Woman in hetzelfde jaar, waarvoor ze de Imagen Award 2003 won in de categorie Beste Actrice in een tv-film, wat een aanzienlijk bedrag aan haar vermogen toevoegde. In hetzelfde jaar won ze de rol van rechercheur Adell Sevilla in de populaire tv-serie CSI: Miami (2002-2003), met in de hoofdrol Adam Rodriguez, David Caruso en Emily Procter. Daarna werd Wanda gecast als Millie De Leon in de film Illegal Tender uit 2007 - die haar een Imagen Award-nominatie opleverde in de categorie Beste Actrice in een Film - en speelde ze Captain Diaz in de film The Ministers (2009). In 2010 werd ze gekozen om Iris Blanco te vertolken in de tv-serie All My Children.

de jaren 2010

Om verder te praten over haar acteercarrière, speelde Wanda in de rol van Carla in de tv-serie Sons Of Anarchy in 2012, gemaakt door Kurt Sutter. In het volgende jaar werd ze gecast als Officer Siler in de film Water & Power. Meest recentelijk speelde ze als Edith in de tv-film Letter Never Sent in 2015.

Wanda De Jesus Netto waarde

Haar carrière begon in 1986 en sindsdien is ze een consequent actief lid van de entertainmentindustrie, wat een aanzienlijk bedrag aan haar vermogen heeft toegevoegd. Dus, als je je ooit hebt afgevraagd hoe rijk Wanda De Jesus is, is geschat uit gezaghebbende bronnen dat de totale omvang van haar vermogen vanaf medio 2018 meer dan $ 10 miljoen is.

Het leven achter de schermen

Als het gaat om haar persoonlijke leven, heeft Wanda De Jesus sinds 1986 een relatie met acteur Jimmy Smits; ze hebben geen kinderen. De huidige woning van het paar is in Los Angeles, Californië. .

Over haar uiterlijk gesproken, Wanda is geen erg lange actrice, aangezien haar lengte slechts 160 cm is.

Wat betreft haar activiteit op sociale-mediasites, het is niet bekend dat ze actief is.

Aanbevolen