Acteurs

Wie is Miranda Cosgrove van iCarly? Waar is ze nu? Haar Wiki: Nettowaarde, Ouders, Familie, Kinderen, Echtgenoot

Wie is Miranda Cosgrove?

Geboren als Miranda Taylor Cosgrove op 14 mei 1993. in Los Angeles, Californië, VS, is ze een bekroonde actrice, zangeres en songwriter, misschien wel het best bekend bij de wereld als Carly in de Nickelodeon-serie iCarly (2007-2012), en ook als Megan Parker in een andere Nickelodeon-serie - Drake & Josh - uitgezonden van 2004 tot 2007, naast vele andere rollen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Zittend op de veranda van mijn ouderlijk huis ☺️

Een bericht gedeeld door Miranda Cosgrove (@mirandacosgrove) op 6 mei 2018 om 01:30 uur PDT

Het vroege leven, ouders en opvoeding

Miranda, van Ierse, Engelse en Franse afkomst, is enig kind, geboren uit Tom en zijn vrouw Chris. Ze werd op driejarige leeftijd ontdekt door een talentagent, toen ze zong en danste tijdens het familiebezoek aan het Los Angeles-restaurant Taste of L.A. Deze vroege ervaring leidde ertoe dat ze in commercials voor Mello Yello , McDonald's en andere populaire merken. Naarmate haar carrière vorderde, besloot Miranda niet naar school te gaan, maar kreeg ze thuisonderwijs, en toen ze eenmaal klaar was met de middelbare school, ontving ze aanbiedingen van de New York University en de University of Southern California. Ze koos uiteindelijk voor het USC en studeerde theater en schrijven.

Carrièrebegin

Een van Miranda's eerste optredens op het scherm was als de vijfjarige Lana Lang in de veelgeprezen tv-serie Smallville in 2001. Twee jaar later speelde ze Summer Hathaway in de komische film School of Rock, met Jack Black, Mike White en Joan Cusack, voordat ze in 2004 werd gekozen voor haar eerste terugkerende rol, als Megan Parker in de komische tv-serie Drake & Josh, wat haar eerste doorbraakrol bleek te zijn. Ze speelde Megan voor de komende drie jaar, en gedurende deze tijd verscheen ook in verschillende andere succesvolle rollen, zoals in Yours, Mine & Ours in 2005, en Op de hoogte blijven van de Steins (2006).

pic.twitter.com/zFnRjY2Y8N

- Miranda Cosgrove (@MirandaCosgrove) 18 maart 2016

Stijging naar bekendheid

In 2007 werd Miranda populair over de hele wereld, toen ze werd gekozen voor de rol van Carly Shay in de tv-serie iCarly, met in de hoofdrol naast Jerry Trainor en Jennette McCurdy. Ze speelde in alle 96 afleveringen van de populaire serie, wat zeker haar rijkdom verhoogde, aangezien ze ongeveer $ 20.000 per aflevering ontving. iCarly werd in de loop der jaren enorm populair, wat resulteerde in de televisiefilm iCarly: iGo to Japan (2008), en een aantal videogames iCarly in 2009 en in 2010 iCarly: Join the Click. Miranda genoot van haar bekendheid omdat nieuwe rollen vrij gemakkelijk kwamen; ze portretteerde Hannah Willson in de film The Wild Stallion in 2009, terwijl ze ook voice-acting op zich nam, als Margo in de animatiefilms Despicable Me, en later het vervolg Despicable Me 2 en Despicable Me 3.

Voortdurend succes

Na het einde van iCarly in 2013 zette Miranda haar acteercarrière voort en verzekerde ze zich van de rol van Rose Halshford in de thrillerfilm The Intruders in 2015, terwijl ze in 2016 Shea Moore begon te spelen in de tv-comedyserie Crowded. Miranda speelde de afgelopen jaren Casey in de onverkochte pilot van de serie Spaced Out in 2017 en was in 2018 verteller van de televisiefilm History of Them.

Een ervaren muzikant

Naast acteren is Miranda ook zangeres; ze heeft een volledig studioalbum uitgebracht, Sparks Fly (2010), maar had haar muzikale carrière in 2007 gelanceerd met het themalied voor iCarly, getiteld Leave It All to Me. Sinds 2011 en haar EP High Maintenance heeft Miranda echter geen nieuw materiaal meer uitgebracht.

Miranda Cosgrove Awards

Sinds de lancering van haar acteercarrière heeft Miranda verschillende succesvolle rollen veiliggesteld, voornamelijk als Carly Shay. Voor die specifieke rol verdiende Miranda verschillende nominaties en prijzen, waaronder de Young Artist Award in de categorie voor Beste Prestaties in een TV-serie (Komedie of Drama) – Leading Young Actress. Miranda is ook de ontvanger van de Blimp Award, uitgereikt door Kid's Choice Awards, in de categorie voor favoriete stem uit een animatiefilm voor haar werk aan Despicable Me 2.

Weet je hoe rijk Miranda Cosgrove is?

Heb je je ooit afgevraagd hoe rijk Miranda Cosgrove medio 2018 is? Volgens gezaghebbende bronnen wordt geschat dat het vermogen van Cosgrove zo hoog is als $ 10 miljoen. Enkele van haar meest lucratieve projecten zijn de School of Rock, die meer dan $ 130 miljoen opbracht aan de kassa, terwijl haar salaris voor iCarly ook behoorlijk gunstig was.

afbeeldingsbron

max schneider en emily

Kent u het persoonlijke leven, daten en vriendje van Miranda Cosgrove?

Als het op haar persoonlijke leven aankomt, is Miranda een van die beroemdheden die bijna elk detail van hun persoonlijke leven delen. Ze is momenteel single en volledig gefocust op haar acteercarrière. In het verleden stond ze echter in de krantenkoppen toen ze in 2007 begon te daten met acteur James Maslow, en later met Nat Wolf, een songwriter, met wie ze samen was tussen 2009 en 2011.

Filantropisch werk

Miranda vindt naast haar professionele werk ook tijd voor filantropie; ze is vrijwilliger bij een aantal ziekenhuizen, waaronder het St. Jude Children's Research Hospital in Memphis, Tennessee, en maakt ook deel uit van de liefdadigheidsorganisatie Education Through Music. Om verder te spreken over haar inspanningen, is Miranda een nationale woordvoerder van Light the Night Walk, een organisatie die bewustzijn creëert over bloedkanker en leukemie.

Is Miranda Cosgrove op sociale media?

Miranda is erin geslaagd haar populariteit uit te breiden van film en televisie naar sociale media, en is te vinden op dergelijke sociale netwerken, waar ze details uit haar carrière en persoonlijke leven deelt. Haar officiële Facebook-pagina heeft meer dan 14 miljoen fans, terwijl Instagram en Twitter hebben elk ongeveer 7,5 miljoen. Dus, als je nog geen fan bent van deze succesvolle actrice en zangeres, dan is dit een fantastische kans voor jou, ga gewoon naar haar officiële pagina's.

Aanbevolen